Gosiaczek1719509010 25.07.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Witajcie Wykańczam właśnie łazienkę i w planach miałam obudowanie geberitu i kawałka ściany (łącznie 2,34 x 1,2 m) szkłem hartowanym lakierowanym. Jesteśmy już na finiszu i został do zrobienia TYLKO ten jeden element. Tylko i aż, ponieważ już kilku wykonawców z naszego miasta nie podjęło się tego zadania, mimo że wcześniej deklarowali, że to zrobią. Problemem może być ilość otworów które trzeba by w szybie nawiercić (9 sztuk - oprócz 5 geberitowych dochodzą również otwory na bidetkę i mieszacz baterii wannowej), choć nie wierzę że nie do przeskoczenia. Stoimy zatem w miejscu. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Słyszeliście coś na ten temat? Zależy mi bardzo na takim rozwiązaniu dlatego nie odpuszczam, ale widze, że mąż kruszeje Znacie odważnych szklarzy z Górnego Śląska, a jeszcze lepiej z okolic Częstochowy, którzy nie boją się wyzwań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mersinka 11.08.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Chyba ciężko będzie Ci znaleźć kogoś kto to zrobi. Też chcialam takie rozwiązanie z czarnego lacobelu. Jednak w tym miejscu nie jest to dobre rozwiązanie. Te jednak szkło i pod wpływem częstego ucisku na muszlę, może szybko ulec uszkodzeniu. Alternatywnym rozwiązaniem może być: 1) zamontowanie lakierowanego na wysoki połysk mdf'u, ale tu trzeba mieć dobrego stolaża, który idealnie dopasuje się wymiarami i odpowiednio zabezpieczy mdf przed wilgocią. 2) znalezienie gładkich rektyfikowanych płytek i położenie ich bezfugowo. Płytki powinny mieć wymiar na całą szerokość tej ścianki, którą chcesz obudować w ten spsoób. Ja wybrałam taką opcję - kupiłam czarne płytki o długości 103 cm, uzupełniliśmy czarną fugą i wygląda super - właśnie jak szklana jednolita ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts