Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obudowa ściany z geberitem ze szkła hartowanego

Gosiaczek1719509010

Recommended Posts

Witajcie

Wykańczam właśnie łazienkę i w planach miałam obudowanie geberitu i kawałka ściany (łącznie 2,34 x 1,2 m) szkłem hartowanym lakierowanym. Jesteśmy już na finiszu i został do zrobienia TYLKO ten jeden element. Tylko i aż, ponieważ już kilku wykonawców z naszego miasta nie podjęło się tego zadania, mimo że wcześniej deklarowali, że to zrobią. Problemem może być ilość otworów które trzeba by w szybie nawiercić (9 sztuk - oprócz 5 geberitowych dochodzą również otwory na bidetkę i mieszacz baterii wannowej), choć nie wierzę że nie do przeskoczenia. Stoimy zatem w miejscu.

Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Słyszeliście coś na ten temat? Zależy mi bardzo na takim rozwiązaniu dlatego nie odpuszczam, ale widze, że mąż kruszeje :rolleyes:

Znacie odważnych szklarzy z Górnego Śląska, a jeszcze lepiej z okolic Częstochowy, którzy nie boją się wyzwań?

• 3 weeks później...

Chyba ciężko będzie Ci znaleźć kogoś kto to zrobi. Też chcialam takie rozwiązanie z czarnego lacobelu. Jednak w tym miejscu nie jest to dobre rozwiązanie. Te jednak szkło i pod wpływem częstego ucisku na muszlę, może szybko ulec uszkodzeniu.

Alternatywnym rozwiązaniem może być:

1) zamontowanie lakierowanego na wysoki połysk mdf'u, ale tu trzeba mieć dobrego stolaża, który idealnie dopasuje się wymiarami i odpowiednio zabezpieczy mdf przed wilgocią.

2) znalezienie gładkich rektyfikowanych płytek i położenie ich bezfugowo. Płytki powinny mieć wymiar na całą szerokość tej ścianki, którą chcesz obudować w ten spsoób.

Ja wybrałam taką opcję - kupiłam czarne płytki o długości 103 cm, uzupełniliśmy czarną fugą i wygląda super - właśnie jak szklana jednolita ściana :-)