monache_6 25.07.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Może ktoś z was będzie w stanie coś mi podpowiedzieć. Pomalowałam wczoraj ścianę farbą strukturalną (baranek), malowałam zgodnie z zaleceniem tzn. od dołu do góry, ale powstały mi takie pionowe grubsze pasy w miejscu łączeń. To była pierwsza warstwa farby, dziś powinnam położyć drugą ale nie wiem jak mam teraz malować, żeby to jakoś wszystko wyrównać. Chcieliśmy zamaskować nierówności na ścianie a wygląda to teraz dużo gorzej niż przedtem Może ktoś z was kładł farbę strukturalną albo ma pomysł jak to teraz estetycznie wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko305 28.11.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Witam, Wszystko zależy od tego jaką farbę pani kupiła i od tego jaki efekt miał być według pani do uzyskania. Bo z farbą strukturalną jest tak jak pani właśnie napisała. Nie dość że trzeba prowadzic pędzel od dału do góry, to powinno być na pędzlu tyle farby by starczyło na cały pasek. Teraz można zrobić nie regularne maziaje z tej farby i da to jakiś efekt dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts