bajanadjembe 30.07.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Nadal nie otrzymałem informacji czy na podłączoną kozę z wyjściem fi120 do komina 14x14 potrzebuję jakieś pozwolenia. Czy może wystarczy tylko kwitek o czyszczeniu komina przez kominiarza? Pozdrawiam jeśli komin jest Twoja własnością i nie jest do niego wpięty inny piec (np. na parterze), jeśli jest pion wentylacyjny w mieszkaniu w którym chcesz instalować kozę, jeśli wysokość komina zapewnia odpowiedni ciąg, to z grubsza możesz. Kominiarz powinien (przed instalacją) sprawdzić drożność i szczelność kanałów. -Bezpieczeństwo przede wszystkim. (Wszystko można, i wszystko ma swoje konsekwencje ( niestety nie zawsze fajne)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dolczak 30.07.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Jeszcze mam pytanie.Posiadam kominek wolno stojący w jednym pokoju, czy mogę przekuć ścianę do drugiego pokoju i założyć wentylator ścienny by ciepłe pow. napływało do drugiego pokoju? Czy ruch powietrza zostanie zakłócony przez wentylator i kominek nie będzie sobie pobierał pow. z pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts