radomszczanin 26.07.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam Mam dom z lat 70 tych i w nim stara kotłownię. Chciałbym załozyć kocioł Greń Pszczyna EG DUO. Dom jest zbudowany z pustak luka pustak, okna plastyki, grzejniki wymienione na nowe, do ogrzania 2 piętra - razem 220 metrów 2. Co sądzicie o tym kotle - chyba że polecicie coś innego. Z góry dzięki za info Aha i jeszcze jedno. Czy do tego typu kotła musi być wkład kominowy ?. Otwór w kominie to 12x24, długość komina 7m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 01.09.2012 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Witam Mam dom z lat 70 tych i w nim stara kotłownię. Chciałbym załozyć kocioł Greń Pszczyna EG DUO. Dom jest zbudowany z pustak luka pustak, okna plastyki, grzejniki wymienione na nowe, do ogrzania 2 piętra - razem 220 metrów 2. Co sądzicie o tym kotle - chyba że polecicie coś innego. Z góry dzięki za info Aha i jeszcze jedno. Czy do tego typu kotła musi być wkład kominowy ?. Otwór w kominie to 12x24, długość komina 7m. czy nikt nie ma tego kotła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.12.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nie musisz mieć wkładu a konstrukcja jest naprawdę dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 23.02.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witam wszystkich bardzo serdecznie Właśnie dziś stałem się mam nadzieje szczęśliwym posiadaczem kotła EG DUO II generacji 27 kV. Zapraszam wszystkich do wymiany doświadczeń o tym kotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 23.02.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 no to czekamy, zdjecie kotła w nicku już masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 24.02.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Nie wiesz dlaczego jest tak mało info na forach o tym kotle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.02.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Nie wiesz dlaczego jest tak mało info na forach o tym kotle ? MOże kocioł jest kiepski??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 24.02.2013 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Jak by był kiepski to by pisali że kiepski , itd. Z tego co wiem to podobno wszystko idzie na export. Mnie polecił hydraulik ten kocioł, a po drugie to szwagier ma go 3 lata i nie powie złego słowa o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.02.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Jak by był kiepski to by pisali że kiepski , itd. Z tego co wiem to podobno wszystko idzie na export. Mnie polecił hydraulik ten kocioł, a po drugie to szwagier ma go 3 lata i nie powie złego słowa o nim. Kolego to go opisz, napisz w jakiej pracuje instalacji, jakie ma sterowanie,jaka konstrukcja kotła,spalanie itd.. sam chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 24.02.2013 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 na te wszystkie pytania odpowiem po uruchomieniu. Na razie stoi w kotłowni obok starego śmieciucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 24.02.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Na export to idą peleciaki EG Pellet, swoją drogą myślę że najlepsze teraz kotły na pelet w rozsądnej cenie za to co oferują. Greń po prostu chyba ich nie reklamował za bardzo i bez rozgłosu sprzedawał na Śląsku. Na pewno zaletą są zawirowywacze i mechaniczny system czyszczenia wajchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 26.02.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie za bardzo się na tym znam, a co to te zawirowywacze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 26.02.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie za bardzo się na tym znam, a co to te zawirowywacze ? Może coś do tańczenia??? ładnie się nazywa, nie??? masz poczytaj http://zawijan.wordpress.com/burner-s-nowy-palnik/wymiennik-ciepla/ właściwie nie zaszkodzi jak wszystko przeczytasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 09.03.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A czy nikt nie ma tego kotła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A czy nikt nie ma tego kotła ?Wygląda na to,że na tym forum jesteś pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.04.2013 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Na export to idą peleciaki EG Pellet, swoją drogą myślę że najlepsze teraz kotły na pelet w rozsądnej cenie za to co oferują. Greń po prostu chyba ich nie reklamował za bardzo i bez rozgłosu sprzedawał na Śląsku. Na pewno zaletą są zawirowywacze i mechaniczny system czyszczenia wajchą Nie tylko zawirowywacze i sposób czyszczenia ale sam wymiennik również.Woda ogrzewana jest od dołu ku górze a więc woda powrotna wpada w gorącą strefę a to duża zaleta,wydłuża żywotność kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.04.2013 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 na te wszystkie pytania odpowiem po uruchomieniu. Na razie stoi w kotłowni obok starego śmieciuchaKiedy odbędzie się uruchomienie kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.04.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 na te wszystkie pytania odpowiem po uruchomieniu. Na razie stoi w kotłowni obok starego śmieciucha Chyba juz odpaliles nowy kociolek bo zima nie odpuszczala Tak sowja droga to nie za duza moc dobrales??? Pisales ze szwagier takowy posiada wiec chyba dyskutowales z nim o zaletach i ewentualnych wadach tego smoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 10.04.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam Jeszcze nie odpaliłem, na razie stoi w kotłowni i nabiera mocy urzędowej . A tak poważnie to zaczynam w czerwcu. Pamiętacie, że w zeszłym roku albo dwa lata temu to nawet w maju spadł śnieg. A małe dzieciaki zimna nie lubią . Co do wielkości to mam 220 m2 + bojler. Nie jest to nowy dom, nie ocieplony. Tak mi doradził mój hydraulik, a on już takie kotły montował, min. u mojego wspomnianego szwagra. On jest zadowolony i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomszczanin 28.06.2013 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Oto moja nowa kotłownia. Jeszcze nie skończone ściany (malowanie) ale już działa. Czekam na Wasze opinie i wymiane doświadczeń Edytowane 30 Czerwca 2013 przez radomszczanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts