Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Greń Pszczyna EG DUO

radomszczanin

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

radomszczanin zbyt wylewny to nie jesteś.

Generalnie fajna konstrukcja, a w szczególności palnik i system czyszczący. Podejrzewam że szanowny kolega nie miał jeszcze możliwości testowania różnych paliw, w szczególności pochodnych węgla tzn węgli płomienno gazowych i gazowych oraz miałów, a to jest chyba najważniejsze dla przeciętnych użytkowników ?

I kolejne pytanie odnośnie systemu czyszczącego wymiennik, czy sprawdza się w normalnej eksploatacji i jak często należy potraktować go szczotką?

Nie będę ukrywał, że chętnie posiedziałbym z nim i testował różne węgle a w szczególności antracyt.

Pozdrawiam

• 2 months później...
radomszczanin zbyt wylewny to nie jesteś.

Generalnie fajna konstrukcja, a w szczególności palnik i system czyszczący. Podejrzewam że szanowny kolega nie miał jeszcze możliwości testowania różnych paliw, w szczególności pochodnych węgla tzn węgli płomienno gazowych i gazowych oraz miałów, a to jest chyba najważniejsze dla przeciętnych użytkowników ?

I kolejne pytanie odnośnie systemu czyszczącego wymiennik, czy sprawdza się w normalnej eksploatacji i jak często należy potraktować go szczotką?

Nie będę ukrywał, że chętnie posiedziałbym z nim i testował różne węgle a w szczególności antracyt.

Pozdrawiam

Info jakie mam od producenta to sam palnik jest wielopaliwowy i praktycznie spalimy na nim wszystko.Producent spalał na nim antracyt z dobrym efektem.

Sam posiadam ten palnik tyle,że w innym kotle.Paliłem na nim od groszku 5-35mm,miału,ekogroszku 5-25mm oraz 2 rodzaje pelletu.

Odpowiednie ustawienia i spalimy wszystko co przepchnie podajnik.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
Witam po przerwie

Niestety praca dom dom praca i tak wkoło. Kociołek ok, spalanie ok 25 kg na dobe. W domu 23 st C.

Witam , jestem zainteresowany takim kociołkiem 18KW dom 130m2 + ogrzewany garaż, dom z gazobetonu+15cm styro . Kolego jak Ci się sprawuje ten kociołek ? Czy paliłes na ruszcie?

pozdrawiam

radziecky

• 4 weeks później...

Witam

Na ruszcie nie paliłem. Uważam że jak mam kocioł na groszek to palę groszkiem. Co do spalania to dużo zależy od groszku. Teraz wziąłem na próbę inny i widze że jest lepiej. Nie ma spieków tylko sam sypki popiół. Mam do nie ocieplony więc trochę mi pali. Od wrzesnia 5t