compi 14.08.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam. Ja to bym z chęcią tym pierwszym chciał być jeżeli wybrać można ... Pozdrawiam. E tam, wystarczy być tym drugim. Wtedy resztę swoją pałeczką można załatwić.... Eniu, "natrętem" jestem z tylko jednego powodu. PRAWDOPODOBNIE wiesz jakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.08.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 E tam, wystarczy być tym drugim. Wtedy resztę swoją pałeczką można załatwić.... Eniu, "natrętem" jestem z tylko jednego powodu. PRAWDOPODOBNIE wiesz jakiego. Chcesz czy nie chcesz, tylko dzięki nam możesz sobie pobrzęczeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.08.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Nawet nie wiesz jak jestem, szczególnie Tobie, za to wdzięczny. Bez Ciebie nuda Panie, sama nuda.... Izolacje Kominkowe, tiaaaa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.08.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Nawet nie wiesz jak jestem, szczególnie Tobie, za to wdzięczny. Bez Ciebie nuda Panie, sama nuda.... Izolacje Kominkowe, tiaaaa..... Tiaaa...ja jakoś bym bez Ciebie się nie nudził....pierdoły Panie, pierdoły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietro Muratore 30.03.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Mam pytanie do fachowców i użytkowników kominków:Czy obudowa kominka z płaszczem wodnym (sześcian) wykonana z samych bloczków betonu komórkowego bez izolacji z wełny lup płyt krzemianowo - wapniowych będzie sprawiała problemy podczas eksploatacji kominka bądź w jakikolwiek sposób wpłynie negatywnie na jego funkcjonowanie. W szczególności czy beton albo położony na nim tynk może ulec zniszczeniu albo co najmniej pęknięciu.Kolega irek01 już mi nie odpowie na to pytanie bo, jak doczytałem w innym wątku, zrobił izolację z wełny. Czy może ktoś z forumowiczów ma taki kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 31.03.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Jakikolwiek pomysł obudowy kominka z ytonga to totalna głupota. Czy to kominek z płaszczem czy konwekcyjny to koniecznie trzeba wyizolować najpierw wkład i rury spalinowe no i wtedy można użyć ytonga. Nigdy nie używajcie wełny do izolacji tam, gdzie są wysokie temperatury generowane przez wkład i rury spalinowe - wydzielają chemiczny zapach pod wpływem gorąca oraz po kilku latach potrafią się odkleić i pylić!!!!! Widziałem kominek, którego czopuch został pobudowany z ytonga 6cm, na elastyczny klej, później wklejona siatka i tynk. Mimo iż wszystko było wentylowane ok to jednak czopuch popękał i trzeba było rozebrać! Także drodzy pragnący mieć kominek...izolujcie swoje kominki przeznaczonymi do tego płytami i nie oszczędzajcie na bezpieczeństwu, zdrowiu i jakości. Róbcie raz a dobrze!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietro Muratore 01.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Dziękuję uprzejmie za odpowiedź. Co to znaczy "czopuch podbudowany z ytonga"? Czopuch popękał z powodu ytonga? Pytam jako absolutny laik. Proszę o cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.04.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jakikolwiek pomysł obudowy kominka z ytonga to totalna głupota. Czy to kominek z płaszczem czy konwekcyjny to koniecznie trzeba wyizolować najpierw wkład i rury spalinowe no i wtedy można użyć ytonga. Nigdy nie używajcie wełny do izolacji tam, gdzie są wysokie temperatury generowane przez wkład i rury spalinowe - wydzielają chemiczny zapach pod wpływem gorąca oraz po kilku latach potrafią się odkleić i pylić!!!!! Widziałem kominek, którego czopuch został pobudowany z ytonga 6cm, na elastyczny klej, później wklejona siatka i tynk. Mimo iż wszystko było wentylowane ok to jednak czopuch popękał i trzeba było rozebrać! Także drodzy pragnący mieć kominek...izolujcie swoje kominki przeznaczonymi do tego płytami i nie oszczędzajcie na bezpieczeństwu, zdrowiu i jakości. Róbcie raz a dobrze!!!!!! Nie wiem za co cie zbanowała Redakcja.ale za przeproszeniem to trochę pieprzysz głupoty...................Gdyby można było zapraszać forumowiczów w celu fizycznej wymiany poglądów na temat KOMINKÓW,........Wtedy zapanowała by równość poglądów:yes::yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielowysis 03.04.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nie wiem za co cie zbanowała Redakcja.ale za przeproszeniem to trochę pieprzysz głupoty...................Gdyby można było zapraszać forumowiczów w celu fizycznej wymiany poglądów na temat KOMINKÓW,........Wtedy zapanowała by równość poglądów:yes::yes:. Daleko tu od pieprz.... głupot. W kwestii banowania...trzeba uwaznie czytać regulamin forum. Jeżeli można komuś doradzić, utwierdzić w przekonaniu bądź zaproponować najlepsze rozwiązanie, które sprawi, że kominek będzie trwały, bezpieczny i funkcjonalny to chyba dobrze, nieprawdaż? Lepiej coś konkretnego i bezinteresownie niż po prostu nic specjalnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts