Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anita, muszę mieć światło dzienne. Grzebałam chwilę w necie, ale na ekranie kolor wygląda ciut inaczej. Mam wzorniki kolorów graficzne, ale nie dobrze jest oceniać kolor przy świetle sztucznym. Szczególnie, że indigo to trudny kolor, bo można wpaść w fiolet, albo pójść zbytnio w jeansowe odcienie.

Zegar bardzo fajny. Będzie ładnie się prezentował na cegiełkach.

Fugę chcesz taką w naturalny, jak zaprawa murarska? Czy trochę ciemniejszą? Byle nie była biała i nie za ciemna. Najlepsza chyba ciut jaśniejsza od płytek na kominku.

fajnie ze zegar ok i ma 59 cm srednicy wiec idealny i cena super bo 190 zł:wiggle:

a fugę jutro wujek pzywiedzie mam nadzieje ze zaciemna nie bedzie ale chyba bedzie ciezko zeby była jasniejsza od płytek. jutro dam znac a jak Ty Kasiu znajdziesz chwilke to podpowiedz mi cos z tym kolorkiem i sprzetem do kuchni. Za mastercookiem patrzyłam ale oni mają chyba tylko 1 kuchenke mikrofalowa do zabudowy i to nie tania a za ładne tez nie jest;)

2 000 za piekarnik w wersji czarnej lub białej i wybór drewna na rączkę. Mają jeszcze okap w kształcie odwróconego T biały lub czarny, ale nie wiem za ile. Nie mają mikrofali zen, ale mają taką całą gładziutką z przodu, pasowałaby. Płytę dobrać Amici to już nie problem.

Te 2 tys. mówisz, że dużo. Ja bym kupiła

2 000 za piekarnik w wersji czarnej lub białej i wybór drewna na rączkę. Mają jeszcze okap w kształcie odwróconego T biały lub czarny, ale nie wiem za ile. Nie mają mikrofali zen, ale mają taką całą gładziutką z przodu, pasowałaby. Płytę dobrać Amici to już nie problem.

Te 2 tys. mówisz, że dużo. Ja bym kupiła

Kasiu, dla mnie duzo jak na piekarnik a jesli chodzi o mikrofalowke to chyba ta co o niej mówisz tez w granicach 2 tys.

A ogólnie mówiąc widze ze ty jestes za czarnym sprzetem. tak?

Wpadłam na inny pomysł jesli chodzi o sprzet kuchenny;)

A gdyby piekarnik dać pod płytą indukcyjną a mikrofalówkę taka niezabudowana umieścić od ściany w tej wysokiej zabudowie ale chowaną za frontem. Nawet Kasiu kiedyś wrzucałas mi takie zdjecie mikrofali schowanej nad frontem chowanym do środka szafki. Może cos takiego zrobić? Bedzie taniej, kasa zostaje na fajniejszy piekarnik i jak sie zepsuje to nie szokada kupic nowa mikrofale i druga rzecz to lodówka bedzie ładniej sie prezentowac obudowana z jednej strony słupiem a z drugie cargo wysuwanym.

dobrze mysle?

Spodobał mi się czarny jak zobaczyłam ostatnio u znajomych, ale to nie tak, że jestem za nim specjalnie. Po prostu podrzuciłam Ci do rozważenia.

Tak samo podobają mi się lodówki stalowe, albo te w stylu retro. Ważne jest czego oczekujesz od sprzętu.

Ja bym mikrofalę schowała. Można zrobić drzwiczki „chowane” i trzymać otwarte, a jak są goście zamknąć. Pamiętasz te fotki ?Kitchen_storage-06.jpgKitchen_storage-10.jpgScreen shot 2012-12-12 at 8.58.31 PM.jpg

To na pewno dużo taniej wyjdzie niż „wypasiona kuchenka”. Chyba widziałam takie zawiasy na stronie z akcesoriami do szafek, którą Ci ostatnio podsyłałam. Myślę, że warto ponamawiać M. i zapytać stolarza.

Przygotuj sobie 2 komplety sprzętu do rozmowy ze stolarzem.

Dzieki Kasiu za przypominajace zdjęcia;)

Sprzet jesli chodzi o firmę wybrany: wygrał Whirpool inox jesli chodzi o wyposarzenie piekarnika i cenę. Mikrofala tez bardzo ładna jesli nie uda mi sie przekonać męża do takiej wolnostojacej.

Bo jeje to wogóle nie musze kupować bo jeszcze lezy nowiutka z prezentu slubnego;p Miałam ją dac rodzicom ale może wykorzystam, zobaczymy.

Jak front nie majątek to zamów, tylko jak byś chciała tekie chowane drzwiczki to one chyba muszą być ciut mniejsze.

Piekarnik w słupku wygodniej, bo wyżej. Innej różnicy nie widzę

pytałam stolarza o taki system drzwiczek i mówi ze sam mechanizm pewnie z 400 zł plus front wiec sugeruje mikrofale do zabudowy skoro znalazłam za ponad 700zł i tyle bez kombinacji. byłby whirpool ten co wczoraj pokazywałam co wy na to?