Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Kasiu jaka ty zdolna jestes, i ciekawą masz chyba to pracę, nie nudzisz się. Co do podłóg na równym poziomie to ja napewno bedę miała z tym problem i juz sie tego obawiam a co do wiatrołapu to na 100 % bedzie musiał byc del. próg. tu wszystko tak jest "genialnie zrobione" że trzeba isc gdzies na kompromis.Trafna twoja uwaga co do gr płytek. musze na to tez zwrócić uwage łącząc panele w salonie z kuchnią, żeby był równo. w Srodę jade do max-flizu może coś upatrze tańszego niż Provensa. Jeszcze te refiny Szocika za mna chodza:rolleyes: jutro wyśle emaila i wrzuce zdjęcia z postępu prac, bo mamy już drugą wylewkę:wiggle:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Płytka Magdy nie jest lappato, ale Madzia ma ją już u siebie, to może zrobić testy ;). Podpytaj bezpośrednio :yes:

A z tej Porcelanosy to jaka seria?

Z porcelanosy to seria Kenya Garfito. Patrzyłam na ceby płytek z Zirconio te co Ty masz, ale też wysokie;( Nord ceram ma troche tańsze, ale boje się też o jakość. Coś jest w podświadomości że jak droższe to lepsze. Ni nie podoba mi sie co nie osiąga ceny prawie 200 zł/m.

Te płytki nie sa głupie: STARGRES Quarzite Grigia Lappato 33,3x66,6, Gres Loft Zinc 60x60, Nord Ceram - GRAFFIO GRAU LAPPATO 30x60, jadę w środę do Max flizu. Przepisze nazwy tych co mam na uwadze, oglądne na zywo i zdecuduje. Chyba jednak nie ma co śnić żeby kupic coś w granicach 100zł/m

No to ja proszę Pestkę o informację u mnie kiedy komuś wizki wkleja,bo ja je uwielbiam :)Trochę byłam zajęta sobą,i nie zaglądałam tutaj,a tu taka niespodzianka

Anita,ja jestem zwolenniczką nie dawania różnych podłóg w każdym pomieszczeniu.Więc daj w przedpokoju tę samą płytkę ,pomieszczenia są wtedy bardziej spójne.Płytki Ewy widziałam osobiście i są piękne...

Anita wcześniej zadałaś pytanie czy fronty ramkowe będą pasować do loftowego mieszkania.Myślę,że tak.No widzisz, ja też miałąm takie chwilę,że się wahałam.Ale takie fronty planuję dać, a co uważam za ważne to nowoczesne sprzęty w tej kuchni-oświetlenie,lodówka,dlatego daję lodówkę sbs, i srebrny piekarnik.Przecież słynne nowojorskie lofty to właśnie dawne,stare fabryki,tam się wszystkie te stare rzeczy pielęgnuje i odnawia,i pasuje tutaj zarówno kuchnia głądka-ale nie połysk, jak i ramkowa czyli z tamtej epoki co te lofty.Te stare pstyczki dodają smaku-nie wymieniają ich na nowoczesne.Te loftowe lampy to są robione na wzór tych starych lamp,więc ja daję również "starą kuchnię"Ale wiesz cały czas mam obawy...bo ja strasznie niezdecydowana jestem i cykor niesamowity.

Daj te piękne swoje inspiracje,wklej co ci się podoba,tutaj,nie tylko w mailu do Pestki.

Co do tych szarych płytek to uważam je opróćz super wyglądu za super praktyczne...

Anita mnie się wydaje ,że Ty podobnie czujesz wnętrza jak ja,dlatego jestem ciekawa co lubisz, bo może podpatrzę

no i pięknie będzie u Ciebie,witaj w gronie szczęśliwych posiadaczy zaczarowanych wnętrz Pestki!!!

Pestko tak zapytaj się zięcia o te postarzanie drewna,na blogu widziałąm mebelki ,ale jakoś nie zapytałam.Widziałąm kiedyś w sklepie stolik zrobiony z bardzo postarzanego drewna -wyglądał przepięknie

Anita ja znalałam te Ewy -mam nadzeiję,że to te same ,po takiej cenie ,chyba jest lepsza,?

https://www.domino.pl/sklep/product.php?id_product=2593

Basiu jak dobrze, że sie odzywasz juz myślałm, że sie obraziłaś czy cuś:(

Bardzo dziekuję za namiary na płytki, jutro tam zadzwonie spytam jakie są koszty wysyłki, bo cena jak na te płytki jest przyzwoita. Jestem coraz bardziej na nie nastawiona tym bardziej,że jeszcze Ty je widziałaś na żywo i potwierdzasz mój zachwyt. Co do tych mich dylematów kuchniowych to dopóki gotowe meble nie staną to bedę miała watpliwości. meble jak meble ale podejrzewam, że od poniedziałku jak zacznę wybierać oświetlenie to się zacznie sajgon:confused: A ty iedy będziesz miała gotową kuchnię? AGD juz zamówiłas? a oświetlenie i uchwyty wybrane? nie mogę sie doczekać jak ją pokażesz! A jeśli chodzi o podłogi to wieksząć jest za spójna podłogą, wiec nawet jak nie wyjdzie ona na równo we wszystkich wnętrza, to mówi się trudno ale kolorystyka bedzie ta sama. ja w salonie na podłodze narazie położe panele bo w drewno będziemy inwestować po połączeniu pokoi.

Troszkę zaległych inspiracji, które wpadły mi szczególnie w oko:rolleyes: http://imageshack.us/a/img197/6848/31767742167558121441918.jpghttp://imageshack.us/a/img826/2876/52869451157427887047911.jpghttp://imageshack.us/a/img87/3699/37414051157514220372657.jpg - Te wnetrza spodobały mi się tak całościowo, maja swój klimat http://imageshack.us/a/img716/2524/czarnereflektorki.jpg- tu urzekły mnie szczególnie czarne reflektorki http://imageshack.us/a/img846/3431/szykparyskipowroclawsku.jpg- a tu przytulna kolorystykahttp://imageshack.us/a/img38/9901/wow4fj.jpg- tu wszystko, a szczególnie fotelik;) http://imageshack.us/a/img849/695/55946151040247232099327.jpg- fajne stoliki

http://imageshack.us/a/img62/3876/19992950991709903619719.jpg- sielsko...

Edytowane przez anitka89

No właśnie :(. Szkoda, bo cena naprawdę jest przyzwoita.

Tutaj znalazłam jeszcze inny widok tych od Szocik

http://desmond.imageshack.us/Himg341/scaled.php?server=341&filename=yruoqcx.jpg&res=landing

Źródło

Zastanów się jaki format będzie lepiej wyglądał u Ciebie - czy 60x60 czy te moje 90x45.

Ostatnio byłam u mojej Przyjaciółki, która ma inne "moje" gresy - Zirconio elite w formacie uwaga 120x60. Wyglądają przepięknie, ale ona ma spory dom i cały dół ma w tych płytkach (wcale nie ma drewna).

PIĘKNE inspiracje i belki :lol2:

Aaa i jeszcze jedno. Masz w pobliżu LM? Zajrzyj tam i zobacz na żywo płytki Cementyt Silver. Kosztują około 89 zł i moim zdaniem wyglądają całkiem porządnie :yes:

Edytowane przez julianna16

Śliczne nowe inspiracje. Ty widzę już trochę zbierasz na poddasze :wiggle:

Plytki Szocika fajne, ale trzeba bardzo uważać przy układaniu, żeby wzór raz szedł wzdłuż a raz w poprzek, jak na tym zdjęciu. Inaczej zrobi się piramidalny zonk.

Popatrz na te w Merlinie. Poza tym oni roku niektóre markety zaopatrują w większy asortyment. W Warszawie jest taki gigant LM w Jankach. Naprawdę jest w czym wybierać.

Ja jestem za max dużymi płytami. Nawet w mniejszych wnętrzach tworzą świetne powierzchnie i na podlogach i na ścianach. Tylko trudniej się je kladzie – musi być super równo wylane pod nie.

Kot mi śpi na reku i mogę pisać. To znak, że już jesień w pełni :p

Anita nie miałąm właśnie pisać ,że Ewa ma lapato ,ale tych nie lapato nie widziałam na żywo,może one też fajne,trudno powiedzieć,a Max fliz ich nie ma zadzwoń zapytaj,a może gdzieś w pobliżu ,może te nie lapato też fajne.

Ja obecnie zlikwidowałam sufit podwieszany w kuchni i muszą mi elektrycy wykuć w suficie punkty na lampy.W obececnej chwili założenie jest takie,że nad półwysep daję metalowe lampy-industrialne,a nad blaty robocze,w sumie 5 sztuk-najprawdopodobnie massive nero białe-czyli coś bardzo transparentnego.

Co do kuchni to czekam na wizualizację,aby zobaczyć czy układ,rozkłąd szafek jest dobry ,no i jak to wszystko wygląda z frontami,zaglądaj do mnie bo powinno jutro.Aby unowocześnić daję lodówkę wolnostojącą side by side inox,inox piekarnik-tu myślałam o otwieranym na bok-tak jak mikrofalówki,a uchwyty relingi ,okap też metalowy.Stołki przy półwyspie kręciołki-myślę,że obecnie drewniane ikeowskie,no a kiedyś jak znajdę to jakieś bardziej industrialne.Cegła i tablica też mile widziane.Pokażę Ci jeszcze kuchnię z gładkimi frontami ,któ®a też mi się strasznie podoba i powiem Ci ,że też mam takie chwile,że nad takimi myślę.Anita dajesz piękne inspiracje ,więc skoro Ty do loftowego chciałaś dać ramki,i ja również to znaczy ,że będzie pięknie:)

Ewciu, pisałam ostatnio na forum z jedną osobą o powłoce lappato, która moim zdaniem jest lepsza w czyszczeniu niż np. powłoka REFIMÓW. A tu wyobraź sobie dowiedziałam się że lappato trzeba do sucha wycierac żeby smug nie było widać i maziaji i że lappato jak sie wytrze to jest fajne wtedy. To jeśli tak faktycznie jest to może lepiej od razu bez lappato brać? Co do formatu to jeszcze nie wiem, trzeba będzie to rozrysować. Twoje ZIRCONIO też bardzo mi sie podobają:lol2: Do LM wpadne w tym tyg. a z tego co wiem to Cementyt Silwer są gładziutkie bez żadnych maziajów. Ale najlepiej żebym zobaczyła je na żywo. A do Madzi muszę wkońcu napisać jak spawują się jej płyteczki.

Kasiu w sumie jakiś miesiąc temu byłam w LM i nic nie wpadło mi w oko. Może ja nie mam takiej wyobraźni, żeby wiedzieć jak to bedzie na większej powierzni wyglądac, czy jak? U nas W krakowie tez są duże merlinki, a jakas slepa jestem. A jesień wpełni niestety, jak ja nie lubię zimna i deszczu brrrr.

Basiu czyli w suficie chcesz te masivi białe wystające tuby? takie jak ja miałam w inspiracjach na początku? tęz bardzo mi sie spodobały, ale potem zaczęłam rozważać takie całkiem wbudowane w sufit białe, bo bałam sie że wystajace to nie pasują, ale jak nastepna osoba che je to znaczy że będzie pieknie. Widze że my potwierdzamy swoje teorie i upewniamy sie co do słusznego wyboru :lol2: A metalowe lampy gdzie bedziesz zamawiać?

Wpadam do Ciebie tylko jak siadam na kompie, czekając na wizualki kuchni, ależ jestem ciekawska!!! Ja coraż bardziej nakręcam sie na lodówke side by side. moje marzenie a chyba twoja była nawet w przyzwoitej cenie, bo niektóre powaliły mnie na kolana. stołki kręciołki czad pod warunkiem że za często nie będziesz przesiadywać przy tym półwyspie bo chyba za wygodne nie sa, ja kiedys widziałam też takie kreciołki z oparciem fajne były, ale to chyba było na jakiejś inspiracji a nie w sklepie. a cegłe dajesz w koncu nad blat, czy jeszcze nie zdecydowałas? A blat bedziesz mieć kamienny czy jakis laminat?

Anitko, u nas są aż 3 Merliny, ale tylko jeden taki wypasiony. Dlatego myślę, że wszędzie są różnice w zaopatrzeniu. W tym najbliżej mnie, w Piasecznie, w dziale płytek pojawia się coś ciekawszego tylko okazyjnie.

Ależ tęsknię do braku pracy :lol2: D...psko mi przyrosło do fotela, kręgosłup mam zjechany. Na dodatek dom woła o moje ręce. Jeszcze jeden dzień :yes:

O, akurat fotki wpadły. Cieszą oko te prace. Z każdą bliżej do tego co najprzyjemniejsze w urządzaniu domu :rotfl:

Anitko czy bedzie miejsce wybetonowane przy kominie, bez styropianu. Tak na wszelki... gdybyście chcieli kominek przestawiać kiedyś do salonu.

Sprawdź ile ma podstawa kominka - tego Diablo.

Anitko, u nas są aż 3 Merliny, ale tylko jeden taki wypasiony. Dlatego myślę, że wszędzie są różnice w zaopatrzeniu. W tym najbliżej mnie, w Piasecznie, w dziale płytek pojawia się coś ciekawszego tylko okazyjnie.

Ależ tęsknię do braku pracy :lol2: D...psko mi przyrosło do fotela, kręgosłup mam zjechany. Na dodatek dom woła o moje ręce. Jeszcze jeden dzień :yes:

u nas też sa 3, byłam w 2 to jeszcze jeden mi został. Ty tęskinsz do braku pracy a ja do pracy takiej etatowej, bo w domu jest jej mnóstwo ale bardziej byłam dowartościowana jak miałam swoja kasiurke na koncie a teraz po powrocie z Warszawy w Krakowie pracy narazie brak wiec zarządzam chociaż remontem . Mój brak doswiadczenia skreśla mnie chyba z listy oczekujących na prace:bash: Trzymam kciuki za gazetkę i za to, żebys wkońcu wypoczeła:stereo:

O, akurat fotki wpadły. Cieszą oko te prace. Z każdą bliżej do tego co najprzyjemniejsze w urządzaniu domu :rotfl:

Anitko czy bedzie miejsce wybetonowane przy kominie, bez styropianu. Tak na wszelki... gdybyście chcieli kominek przestawiać kiedyś do salonu.

Sprawdź ile ma podstawa kominka - tego Diablo.

Kasiu w tym pokoju co bedzie narazie sypialnia jest juz wylewka cała bez styropianu, jesli o to chodzi a w jadalni jest pokazane na zdjęciu gdzie nie dawali. i podstawa sie zmieści elegancko.