anitka89 09.10.2012 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 O rany, ale się pogubiłam . Dopiero teraz doczytałam, że TY DZISIAJ KUPIŁAŚ PŁYTKI Zrozumiałam, że byłaś na rekonesansie, a Ty już dokonałaś zakupów . Te płytki kupiłaś na cały dół? Dopatrzyłam się ceny tych Genesis LOFT i ojojojojoj... raczej bym o nich zapomniała czym prędzej Strony (lewa-prawa) na zdjęciach kompletnie mi się kiełbaszą . Podobają mi się te Twoje płytki, mają interesującą powłokę. Z ciekawością poczekam na zdjęcia w świetle dziennym . Wiesz, ze nawet podoba mi się ten cieplejszy ich odcień Pesteczko Sokratejskie słowa powtarzam sobie tak często, że niebawem zacznę mieć problemy z własną samooceną . Mój salon aż podskoczył z radości, że będzie miał ubranko, a musi uważać, bo ma świeże tynki . Ale tak na serio nie przejmuj się moim salonem Poczekam ile będzie trzeba, a Ty nade wszystko odpocznij, bo ... pomaganie też meczy . Ewciu kupiłam jedna płyteczkę na przymiarke;p jutro ja sfotografuje i spróbuje jeszcze dokupic jedną loft zink żeby przymierzyć. a cena sie nie mart to cena z max-flizu, ja znalazłam za 140 zł za metr:D co i tak dla mnie duzo jest. A te co dziś kupiłam to bym miła za 107zł obawiam sie jedynie że ten cieplejszy odcień będzie burzył moja wizje trochę loftowego wnętrza. Sama nie wiem... która ta płytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.10.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Aaa... teraz rozumiem . To czekam na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 No Anita niestety ,albo stety w domu bardzo ważne są podłogi ,to jest bardzo ważna decyzja,więc się zastanawiaj lepiej dłużej -musisz być pewna.Ja pamiętam jak szukałąm do mojej szarej łązienki płytek,chodziłam i mówiłam nie ta,ta też nie.Bo u nas te szarości jakoś wpadały w beże,czego ja nie chciałam.Jedynie podobały mi się najbardziej płytki bardzo drogie,ale dekor do nich kosztował 1400 zł za metr,te co mam z Max Fliza też drogie,ale ponieważ przez 3 miesiące nie mogłam nic znaleźć to mąż mówi dajemy te ,bo mamy ich stosunkowo mało w łązience,a kafelkarz już czekał...Na podłogę trzeba było kupić 60 metrów,a to już sporo,więc musiałąm trochę tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.10.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Ta płytka którą wczoraj kupiłam wcale fantastyczna nie jest w świetle dziennym a zboku jak się na nią patrzy to tak chamsko się świeci. Ładuje aparat to zdjęcie będzie potem. zamawiam jeszcze po sztuce loft zinc i nord ceram Shift. a powiedzcie czy brać jeszcze refin graffiti grigio? czy szkoda kasy? one są ładne ale teżdrogie i czy jest sens się denerwować czy może wziąść żeby zobaczyć i się upewnić? - to jest refin a dla porównania tu jest loft zinc a tu nord ceram shift Edytowane 10 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Anitka, tu ciemna masa jestem, bo nie widziałam niestety oko w oko z tymi płytkami nie byłam. Naoglądałam się w necie, u dziewczyn na fm, pościągałam katalogi, ale to wszystko widoki na monitorze. Niby mam dwa tzw. kalibrowalne, czyli kolor powinien być perfekt odwzorowany, ale... Wzór podoba mi się GENESIS LOFT ZINK. Druga w kolejce to NORD CERAM seria SHIFT.Jak widzisz wybieram zimny szary. Wolę Genesis bo jest nie za ciemna i nie za jasna, coś pośrodku między Nordami. Refin wydaje mi się lekko cieplejszy, jakby troszkę z żółtym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.10.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Obiecane zdjęcia płytki, którą wczoraj kupiłam w Max-Flizie. Proszę o opinie bo ja nie mam zdania co do niej. Ma bardzo delikatną maziajke i połysk, który dodaje lekkości to mnie zaciekawiło. Edytowane 10 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.10.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 a tu chciałam pokazać jak mieni sie tak powłoka patrząc na płytke z innego pomieszczenia http://imageshack.us/a/img824/7343/p1010397t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.10.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 A nie wydaje Ci się trochę zbyt jasna. Ciągnie ją do białego, a to nie byłoby dobre w Twojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Z tych trzech mam typy tak jak Pestka Tak niepochlebnie napisałaś o tej kupionej, a ona bardzo ładnie wygląda na zdjęciach Prawda jest jednak taka, że tylko Ty widzisz ją na żywo, a my możemy tylko ufać ustawieniom swoich monitorów. Z Twoich opisów wynika, że nie do końca ta płytka Ci się podoba, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.10.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dokładnie tak dziewczyny jak powiedziłayście. Po pierwsze ciagnie ja do białego a po drugie nie zabardzo jestem do niej przekonana. to jutro zamówić loft zinc, nord ceram i refin czy bez niej?( mam wrażenie ze na niej za dużo sie dzieje) a tych nord ceram też nie ciągnie do białego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.10.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Nord ceram albo są zbyt jasne, albo zbyt ciemne. Wolałabym coś pośredniego. Ale jak pisze Julianna, Ty wybierasz, bo Ty je widzisz na żywo. My tylko sugerujemy. A gdzie chcesz położyć te pozostałe?Loft do kuchni tylko, czy jeszcze gdzieś? Ja bym nie łączyła. Wzięłabym tylko jeden rodzaj na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.10.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ja bym nie łączyła. Wzięłabym tylko jeden rodzaj na podłogę Ja też i wszystko wskazuje na ten genesis loft (nawet nazwę ma fajną )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.10.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) jak kupie płyteczki to jedne wszędzie tylko jutro zamawiam próbki a po co mam kase tracic na pojedyncze płytki jak i tak doszłysmy do wniosku że zamówie tylko loft zinc zeby mężowi pokazać bo ja je w max flizie widziałam i tez się zakochałam tylko tam mnie cena poraziła;) na internecie taniutkie tez nie są ale może damy radę. Mam jeszcze jedno zapytanie. Kiedyś wspominałąm że bedziemy zmieniać okna na dole bo mam białe w srodku a chciałam okleinę drewnopodobna. a może to nie ma sensu wymieniac dwóch dobrych okien tylko dokupic przesówne z białym od środka a nie złoty dab jak to planowaliśmy. Fakt że framuga przesównego będzie szybciej się brudzic jak bedzie biała, bo przy zamykaniu trzeba docisnąć drzwi ale może to będzie bardziej rozsadne ? wymiana 2 okien których nie muszę wymieniac to koszt 2100 zł montażem? Niedużo bo to po znajomości:D więc sama nie wiem co robić? Edytowane 10 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.10.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ja mam białe od środka i za nic nie wymieniłabym na coś innego Nie muszę się przejmować czy coś mi pasuje do ram czy nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Anita,jak Cię coś w płytkach drażni i niepokoi to je odrzuć.Jeśli podobają ci się te droższe i poradzicie sobie finansowo to je bierz.W Max Flizie widziałaś na ekspozycji czy jedną płytkę?Jak jedną to weż kilka i rozłóż na podłodze.A okna ...co tu mówić, ja dobrych bym nie wymieniała,bo zdecydowanie wolę białe...I żałuję,że takich nie zamówiłam.A teraz te białe sprawiają ci jakiś kłopot?żółkną czy coś?.Ważne abyś w jednym pomieszczeniu nie miała różnych kolorów.Góra to inna sprawa,ludzie robią inne kolory drzwi na górze. Anita pamiętaj podłogi są bardzo ważne,lepiej dopłacić niż żałować.Jeżeli bardzo ci się podobają droższe to je bierz.A jakie będziesz mieć listwy przypodłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.10.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ja mam białe od środka i za nic nie wymieniłabym na coś innego Nie muszę się przejmować czy coś mi pasuje do ram czy nie . Dziekuję za opinię. Zawsze myslałam że te moje drzwi wewnetrzne muszą do czegoś pasować i dlatego chciałam okna wymieniac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.10.2012 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) Anita,jak Cię coś w płytkach drażni i niepokoi to je odrzuć.Jeśli podobają ci się te droższe i poradzicie sobie finansowo to je bierz.W Max Flizie widziałaś na ekspozycji czy jedną płytkę?Jak jedną to weż kilka i rozłóż na podłodze. A okna ...co tu mówić, ja dobrych bym nie wymieniała,bo zdecydowanie wolę białe...I możałuję,że takich nie zamówiłam. A teraz te białe sprawiają ci jakiś kłopot?żółkną czy coś?.Ważne abyś w jednym pomieszczeniu nie miała różnych kolorów.Góra to inna sprawa,ludzie robią inne kolory drzwi na górze. Anita pamiętaj podłogi są bardzo ważne,lepiej dopłacić niż żałować.Jeżeli bardzo ci się podobają droższe to je bierz. A jakie będziesz mieć listwy przypodłogowe? Basiu, zamawiam te loft zinc na próbe i zobaczymy. Widziałam jedną w max flizie ale tam są pierońsko drogie jak dla mnie bo ok 250zł/m zamówie więc próbki na internecie za 140zł ale i tak z ciekawości pojade oglądnoć i też kupie płytki cementyt z LM. Okna maja dobry profil i nie zauważyłam żeby żółkły poza tym spróbuje wymienić tylko zaślepki bo to faktycznie jest brzydkie już. a jak myslisz jak białe przesuwne będzie sie sprawowac? Widziałaś moje drzwi wewnetrze na dole? że to sie z oknami nie pogryzie? A listwy przypodłogowe zawsze marzyły mi sie białe ale to tylko bede miałą tam gdzie panele, bo tam gdzie płytki myslałam żeby wkuc w ścine cokół z płytek żeby był na równi ze sciana wtedy kurz sie na nim nie osiada. Edytowane 11 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.10.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 kilka zdjęć które są całkowicie w moi m stylu:http://imageshack.us/a/img259/9592/pisogotico048.jpghttp://imageshack.us/a/img854/6473/nord21610x439.jpghttp://imageshack.us/a/img202/2724/nord20610x408.jpghttp://imageshack.us/a/img829/85/narbutta98x44713.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.10.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Anitko - Twoje inspiracje są absolutnie idealnym odzwierciedleniem marzeń o moich wnętrzach. Tę ostatnią inspirację wrzuciłam nawet kiedyś Basi, bo skojarzyła mi się z jej salonem Potwierdzę opinię Dziewczyn - jeśli finansowo podołasz, to bierz te lofty Płytkę z LM zobacz, ale jeśli nie przypadnie Ci do gustu to nie marnuj kasy na jej zakup (są dwa odcienie tego gresu - mnie podobał się jaśniejszy). Co do drzwi, to ja planuję białe lub ze szkła, ale wejściowe mam orzechowe i... już kombinuję, że je od środka przemaluję (są drewniane). A czy Ty brałabyś pod uwagę taką ewentualność by przemalować swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dobry pomysł z przemalowaniem drzwi. Może być potrzebny do ujednolicenia stylu wnętrz. Anitka, pooglądaj galerię Agnieszki G. Tam jest fajna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts