anitka89 11.10.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dobry pomysł z przemalowaniem drzwi. Może być potrzebny do ujednolicenia stylu wnętrz. Anitka, pooglądaj galerię Agnieszki G. Tam jest fajna kuchnia Kasiu ja chyba zwariuje normalnie mam taki metlik jak ostatnio Basia z kuchnia(Wyszło jej cudnie) Nie wiem czy okna białe czy kolot, czy drzwi przemalowywać?choć lubie ciepły kolor drewna. a może Kasiu mogłabys zrobic np dwa warianty wizualizacji z takimi i takimi oknami? marzy mi sie podobna kuchnia jak u Basi i u niej np okna w kolorze moim zdaniem fajnie wyglądają bo nie jest mdło, ładnie się odbijają. Kuchnie Agnieszki G widziałam tą w jej albumie. Ona nie jest dokońca w moim stylu za to ta Basi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.10.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 mój mąż znów kręci nosem na białe okna i drzwi. chyba oszaleje:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.10.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Znasz ten adresik paletowy? Cudowne szaleństwo paletowe Stoliczek z palet już wynegocjowałam w naszym salonie (pierwsza reakcja M. była oczywiście na nie i coś w tym stylu http://emoty.blox.pl/resource/fool.gif , ale udało się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.10.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Anitko zobacz sobie do Balbiny http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178166-Szaro%C5%9Bci-i-folkowo-cyga%C5%84skio-hipisowskie-klimaty-czyli-S%C5%82odkiego-budowania-cd&p=4894714&viewfull=1&langid=1 Ona ma wlasnie polozony gres Genesis Loft . Zobacz sobie jeszcze na szara Bernine (firma V& B ) -mozna ja kupic w II gat za bardzo przystepna cene zaś z płytek o powierzchni lapatto ładne szarosci ma firma Raco ( Sandsone Plus Lappato ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.10.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Anitko zobacz sobie do Balbiny http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178166-Szaro%C5%9Bci-i-folkowo-cyga%C5%84skio-hipisowskie-klimaty-czyli-S%C5%82odkiego-budowania-cd&p=4894714&viewfull=1&langid=1 Ona ma wlasnie polozony gres Genesis Loft . Zobacz sobie jeszcze na szara Bernine (firma V& B ) -mozna ja kupic w II gat za bardzo przystepna cene zaś z płytek o powierzchni lapatto ładne szarosci ma firma Raco ( Sandsone Plus Lappato ) Kakusku! Dziekuję za porady zaraz to posprawdzam sobie dokładnie. a może masz jakieś zdanie na temat moich rozważań z drzwiami i wymianą okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Anitka, fm rusza z podpowiedziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.10.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Kakusku, a Ty już wybrałaś dla siebie? Zakończyłaś poszukiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Kasiu ja chyba zwariuje normalnie mam taki metlik jak ostatnio Basia z kuchnia(Wyszło jej cudnie) Nie wiem czy okna białe czy kolot, czy drzwi przemalowywać?choć lubie ciepły kolor drewna. a może Kasiu mogłabys zrobic np dwa warianty wizualizacji z takimi i takimi oknami? marzy mi sie podobna kuchnia jak u Basi i u niej np okna w kolorze moim zdaniem fajnie wyglądają bo nie jest mdło, ładnie się odbijają. Kuchnie Agnieszki G widziałam tą w jej albumie. Ona nie jest dokońca w moim stylu za to ta Basi Anitko, nie ma sprawy, jak zrobię jeden model, będziesz mogła szaleć z kolorami i nawet trochę fakturami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.10.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Julianko dalej sobie cos tam ogladam( w necie ) bo ostateczna decyzje bede podejmowac na wiosne (jak bede mogla zobaczyc plytki w realu ) Ostatnio zamowilam wlasnie raco sandsone bo nadal zalezy mni na powloce lapatto Jesli tylko bedzie odpowiadala mi jej szarosc to pewnie sie zdecyduje bo ciezko jest znalezc lapatto w okolicy 100 zl ( format 60x60 ). Anitko w weekend wgryze sie w watek i zobacze o co chodzi z tymi oknami-drzwiami bo szczeze powiedziawszy wpadlam dzis na fm tak na moment i nie czytalam jeszcze Twojego watku -obiecuje nadrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Anita ja mam okna drewniane a drzwi białe,osobiście uważam ,że...jak wszystko jest w jednym kolorze to jest nieciekawie, to tak jak w salonie dasz sofy i fotele tej samej firmy do kompletu i dodatkowo stół z krzesłami,o boże... Słuchaj drzwi zawsze możesz przemalować,ja znowu myślałam o przemalowaniu na biało,teraz dokończę budowę ,a jak za dwa będę chciała coś zmienić to wtedy wezmę pędzel... Z drugiej strony mąż Ci truje...ja to miałam zwątpienie co do stylu i czy to pasuje,to był koszmar ,serio,byłam strasznie zestresowana,ale mi pomogła nasze forumowe aniołki. Rozumiem ,że drzwi nie zmieniasz?je zawsze możesz przemalować,a jutro idź na górę gdzie masz brązowe okna i na dół gdzie białe popatrz pomyśl,zamknij oczy i wybierz.Osobiście jest mi to obojętne i oba mi się podobają, złoty dąb (mam teraz w obecnym domu) czy białe (miałam we wcześniejszym)nie lubię koloru tego ciemnego brązu wenge czy jakoś tak,no i tego co wpada w czerwień (to te moje obecne)Ale tak naprawdę to do Twoich wnętrz bardziej białe niż dębowe pasują chyba? A ja do płytek też daję listwy białe drewniane przypodłogowe,jakoś nie wyobrażam sobie kafelkowych cokolików, to takie jak w burger kingu. Za to określenie mój mąż skorpion się obraził,jak nazwałam tak podłogę w jego kawalerce:) A ja też paletowy stoliczek bedę miała w salonie,mąż powiedział ostatnio "rób wszystko co ci się podoba" i nie wiem czy dla świętego spokoju,czy dlatego,że mi ufa,ale raczej to drugie na całe szczęscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.10.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Julianko dalej sobie cos tam ogladam( w necie ) bo ostateczna decyzje bede podejmowac na wiosne (jak bede mogla zobaczyc plytki w realu ) To trzymam kciuki, by w realu coś Cię zachwyciło . Czasem można trafić na fajne promocje, albo wyprzedaże Ja tak w sumie kupowałam wszystkie swoje płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 13.10.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) To trzymam kciuki, by w realu coś Cię zachwyciło . Czasem można trafić na fajne promocje, albo wyprzedaże Ja tak w sumie kupowałam wszystkie swoje płytki za to mnie coś dziś zachwyciło w max-flizie. Gres firmy Aleluia seria concerte kolor mass. strukture mają jak beton konstrukcyjny cena w max flizie to 244zł / metr. masakra więc jakby ktoś wiedział gdzie to taniej znaleść to proszę on namiary. a na drugim miejscu oczywiście CERCOM loft zinc, Męzowi tęz bardzo się spodobał. Edytowane 13 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 14.10.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ostatnio napatrzyłam sie na kuchnie Basi i ja też taka chcę. robię więc na swoje możliwości przymiarki w programie ikei ale niewiele z nich wiem. Podoba nam sie lodówka sbs i taki układ wysokiej zabudowy obok siebie jak ma Basia tylko że jak ja zrobie dwie szafki 60 obok sibie plus 90 sbs to okap z kuchenka wyląduje prawie przy ścianie bocznej.Dlatego mysle jak ładnie zmieścić w wysokiej zabudowie lodówke, piekarnik i mikrofalówke. Czy te dwa sprzęty obok siebie czy w jednym słupku?Czy lodówka pojedyncza czy sbs? jaki zlew? i jakie wielkości szafek dać? Muszą to wiedzieć żeby móc działać z elektryką, bo gniazdka d tych wszystkich sprzętów i światła na suficie trzeba oznaczyć, a ja niby wiem mniej więcej ale konkretów zero.a co do płytek na podłogę to po napatrzeniu się na obie dochodzimy z mężem do wniosku że LOFT ZINC są super. Nie bedziemy kombinować, bo bedzie jeszcze gorzej. a co do okien to dalej nie wiemy co robic. białe czy kolor w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.10.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Te betonowe płytki bardzo ładne. W sklepie internetowym Max-Fliz są nieco tańsze, a najtańszy jest ten kolor który wrzuciłaś (bo wrzuciłaś Fuse, mimo, iż napisałaś, że podoba Ci się Mass ). TUTAJ widać ceny i różnice. Widzę, że jednak będą lofty . Na pytania kuchenne nie potrafię powiedzieć, bo zadajesz ich za dużo . Pesteczka na pewno zna Twój układ na pamięć, ale inne osoby zaglądające będą musiały przebrnąć przez kilka stron, więc może jeszcze raz wrzucisz układ? Wtedy będzie łatwiej zrozumieć Twoje pytania . O kolorze okien już pisałam . Musicie sami podjąć tę decyzję (bo jak rozumiem ciągnie Cię by je jednak wymienić?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 14.10.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Te betonowe płytki bardzo ładne. W sklepie internetowym Max-Fliz są nieco tańsze, a najtańszy jest ten kolor który wrzuciłaś (bo wrzuciłaś Fuse, mimo, iż napisałaś, że podoba Ci się Mass ). TUTAJ widać ceny i różnice. Widzę, że jednak będą lofty . Na pytania kuchenne nie potrafię powiedzieć, bo zadajesz ich za dużo . Pesteczka na pewno zna Twój układ na pamięć, ale inne osoby zaglądające będą musiały przebrnąć przez kilka stron, więc może jeszcze raz wrzucisz układ? Wtedy będzie łatwiej zrozumieć Twoje pytania . O kolorze okien już pisałam . Musicie sami podjąć tę decyzję (bo jak rozumiem ciągnie Cię by je jednak wymienić?) Ewciu, wrzuciłąm płytki koloru Fuse bo na nich było najbardziej widać fakturę ale do naszego dość ciemnego wnetrza pasują mass. nawet mamy je wyporzyczone do domku i kolor idealny. Co do kuchni hmmm pytania w sumie dwa: czy dawać sbs i ile lampek masive na suficie dać? a do okien fakt korci mnie żeby wymienic jednak. wrzucam jeszcze raz plan domku i kuchni http://imageshack.us/a/img16/6994/rzutzkominem.jpg w kuchni na ścianie po lewej (420 cm)ma byc wysoka zabudowa płyta indukcyjna a pod oknem zlew.(365cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Anita,ja nad kuchnią myślałam z rok,serio ,no może trochę mniej.A wogóle to jest mi cholernie miło,że Ci się podoba,te nasze wypociny,nie poszły na marne,te narzekania, znaki zapytania,o jak się cieszę,że tak napisałaś.Jesli mogę coś powiedzieć i doradzić to.Wcześniej miałam mieć w niskiej zabudowie szersze szuflady 100cm,nawet niedawno dawałam na wizualizacji -ale tej od stolarza.Jednak po wizycie u koleżanki doszłam do wniosku,że lepiej trochę węższe przy tych frontach.Jedź do Ikea ,może mają te ramkowe fronty na ekspozycji i zobacz jak wyglądają 60 i 80 cm(ja takie mam)Pamiętaj ,że 60 cm zmywarka się gdzieś tam znajdzie, obok będzie szafka na zlew-określi się jaki chcesz-ja chcę duży.Chciałam dużo szuflad,wybrałam dzielone na 3 bo bardziej praktyczne,Dla mnie 90 cm to max na szuflady -szersze wizualnie dla mnie nie . Naszkicowałam sobie kuchnię na papierze milimetrowym ,zaznaczyłam obrys kuchni i skopiowałam kilka razy.Po czym wzięłąm z Ikei ten poradnik kuchenny i powycinałam szafki -te szabloniki. Robiłam roszady na wszystkie strony.Jak w miarę coś ustalisz to potem zaznacz na kartce i narysuj, a potem można na programie ikeowskim zrobić, umiesz?Zrób kilka wersji wtedy coś doradzimy,ale na początku najlepiej z papierem milimetrowym i tymi kwadracikami.Co do lodówki to :jeśli chcesz srebrną to wolę sbs od pojedyńczych,jak nie masz miejsca to wtedy lepiej do zabudowy.Bardzo wygodną lodówkę ma Spirea ,ma sharpa 80 cm szerokości ,ale ona raczej nie pasuje-przynajmniej mi.To tak na teraz ...A jeśli chodzi o szarą łązienkę to mama mi zrobiła z pudełka po butach dziecięcych w skali 3D,a w środku miałam ze styropianu zrobione rzeczy-głupia jestem ,że tego nie zatrzymałam ,tylko wywaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.10.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Anita ale z kuchni nie będziesz mieć drzwi do pomieszczenia gospodarczego?a czy Ty chcesz mieć wyspę?Aha myślałam ,że okno to wyjście na dwór,czyli jaki ukłąd planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.10.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Anita ja oprócz massivów biorę te pod uwagę ,jak przyjdzie czas porównam rozmiarowohttp://www.strefalamp.pl/aquaform-pet-fine-lampa-nasufitowa-biala-423113-p-436.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.10.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Anita ale z kuchni nie będziesz mieć drzwi do pomieszczenia gospodarczego?a czy Ty chcesz mieć wyspę? Aha myślałam ,że okno to wyjście na dwór,czyli jaki ukłąd planujesz? Basiu mam kilka projektów zrobionych w programie ikei wiec wieczór wrzuce. zgodnie z tym planem domu to od wejscia z przedpokoju po lewej stronie planuje wysoką zabudowę plus kuchenka a pod oknem blat i na srodku okna zlew. docelowo zawsze marzyła mi sie taka wyspa razem z miejscem do siedzenia tylko nie wiem czy narazie lepsza opcja nie bedzie stół na środku. wyspe dorobic moge ale najważniejsze jest ustawienie szafek. szuflady chciałabym miec 80-tki, albo 60-tki nie mniejsze i nie większe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.10.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kuchnię masz sporą, więc jeśli podoba Ci się sbs, to bierz . Każdy z nas ma inne preferencje, a najważniejsze są Twoje Jak pokażesz wizualizacje to łatwiej będzie doradzić, co lepiej wygląda. Basia długo myślała nad tym tematem i ostatecznie jak wiesz wybrała sbs . Podobnie z oknami, jeśli będą Cię drażnić, a macie środki na to by wymienić, to wymień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts