anitka89 17.10.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Mi sięwydaje,że anita ma tak jak ja,czyli ogólnie chce wnętrza nowoczesne z elementami klasycznymi,szczególnie w kuchni.Zeby kuchnia nie stała się za bardzo rustykalna chce sbs i jakieś nowoczesne elementy.Niestety planner ikeowski nie ma sbs więc, nie da się tego ładnie zwizualizować. Takie loftowe trochę klimaty,ale nie zbytnio industrialne. Basiu, co ja sie mogę wiecej tutaj odezwać, skoro ty dokładnie wyczuwasz moje potrzeby. Skoro jestem oczarowana Twoja kuchnia to wiesz jakie klimaty są dlamnie. takie del. loftowe, klasyczne ale absolutnie nie rustykalne, nowoczesne ani industrialne. Kurcze nie myslałam że bedzie tak trudno się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.10.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 W wersji A ten pólwysep a krócej pisząc barek rzeczywiście stoi na przejściu do jadalni.Ale ten barek może jest za daleko zabudowy. Nie wiem ile dała Ewa na ikeowskim planerze. Anita a ten poszerzony otwór do jadalni z kuchni zaczyna się od razu od ściany okiennej? ile on ma przypomnij? Jeszcze tak myślę,że może być ró∑nież ustawienie w L i dodatkowo wyspa.Wystarczy odległość 1 m od zabudowy,miejsca do siedzenia od strony jadalni W tym przejsciu musi zostać min po 50 cm sciany z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.10.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Ewciu, patrząc na ostatnią Twoja pracę przyszły mi do głowy jeszcze jeden pomysł. 1Lodówka sbs obudowana ścianką , potem szuflada 80, nastepna 80 z płytą, i trzecia również 80, słupek z piekarnikiem i mikrofalą.nad płytą nad okap tradycyjny stalowy i po bokach okapu półki drewniane tak jak mówiłyśmy. do tego półwysep bez zmian ze zlewem bliżej okna, obok zmywarka i chyba jeszcze jedna szafka wejdzie, może taka podręczna na"sucha żywność"? 2 opcja ewentualnie piekarnik można wsadzić pod płytę, mikrofalę w słupku tylko zostawić i dzięki temu w słupku powstanie wyższe cargo do przechowywania "suchej żywności"a na półwyspie bedą zwykłe szuflady na naczynia obok zmywarki.3 opcja tez moze byc fajna: sbs( zrobiona szafka na niego z frontów) chyba 105 cm, potem 3 szafki z szufladami po 75 cm, wysokie cargo 30 cm, i słupek z piekarnikiem i mikrofalą. plus półwysep bez zmian. Jedynie zaczynam sie obawiać że ten zlew tak dalego kuchenki i bedę "swinic" po podłodze przy gotowaniu Edytowane 17 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.10.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Pisałąm wcześniej posta ale coś mi się z nim dziwnego zrobiło, w każdym raziePestko to jest zaszczyt usłyszeć takie słowa od Ciebie,pod moim adresemA teraz do rzeczy.Anita a jakbyć od strony salonu tak tego przejścia nie powiększała,tylko zaczęłą np.1,50 od ściany okiennej,to wtedy ten półwysep by nie przeszakdzał,Ściana ma 4,2- 1,5=2,7 i od strony komina musisz zostawić nie pamiętam,ale przypuśćmy 90, to 2,7-0,9=1,8No 1,80 metra to sporo-bardzo ładny szeroki otwór.Wtedy nie ma problemu półwyspu na przejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.10.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Chcecie dać kafle na równo ,nie lepiej z przesunięciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.10.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A słuchajcie a może zabudowę zrobić pod oknem a półwysep wychodzący ze ściany lodówkowej ,a może nawet wyspa.Siedzi się tyłem do przedpokoju,ale bokiem i prawie przodem do salonu.Jak jest impreza siedząc przy wyspie to nie siedzi się tyłem do tych z salonu.Minusem jest ,że płyta na wyspie,Anita analizowałaś taki układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.10.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A [ATTACH=CONFIG]142724[/ATTACH] B [ATTACH=CONFIG]142725[/ATTACH] Anitka, są dwa układy płytek 30x60 z uwzględnieniem 2mm fugi A-pionowo i B-poziomo. Łazienkowe zaznaczyłam na niebiesko. Jeśli chodzi o urodę, to wolałabym układ poziomy, mimo, że trudniejszy do ułożenia i zawsze występuje problem w drzwiach. Bez łazienki, schodków i doliczania 10% w A jest 244, a B – 234 płytki Mam nadzieję, że to Ci pomoże Kasiu nie wiem jak dawno tego posta wrzucilas, ale sama nie wiem czy nie lepiej w kuchni i przedpokoju wygladałyby te duże płytki? Ewentualnie w wejściu tem format 30x60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.10.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A słuchajcie a może zabudowę zrobić pod oknem a półwysep wychodzący ze ściany lodówkowej ,a może nawet wyspa.Siedzi się tyłem do przedpokoju,ale bokiem i prawie przodem do salonu.Jak jest impreza siedząc przy wyspie to nie siedzi się tyłem do tych z salonu. Minusem jest ,że płyta na wyspie,Anita analizowałaś taki układ? Brałam to kiedys pod uwagę ale jakoś mężowi też sie to nie widziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.10.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Pisałąm wcześniej posta ale coś mi się z nim dziwnego zrobiło, w każdym razie Pestko to jest zaszczyt usłyszeć takie słowa od Ciebie,pod moim adresem A teraz do rzeczy. Anita a jakbyć od strony salonu tak tego przejścia nie powiększała,tylko zaczęłą np.1,50 od ściany okiennej,to wtedy ten półwysep by nie przeszakdzał, Ściana ma 4,2- 1,5=2,7 i od strony komina musisz zostawić nie pamiętam,ale przypuśćmy 90, to 2,7-0,9=1,8 No 1,80 metra to sporo-bardzo ładny szeroki otwór.Wtedy nie ma problemu półwyspu na przejściu Basiu co to wielkości przejścia to kwestia do ustalenia. mam na to do tyg czasu:) jutro wchodzą panowie, narazie póki pogoda bedą robic podbitke na zewnatrz, a potem biora sie za demolke ścian:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Nie przesuwałam w tych małych pomieszczeniach, bo chyba nie warto - strasznie trzeba by je ciąć. A w wiatrołapie wyjdzie jeszcze dodatkowy problem z cięciem na schodki. Ja dałabym tę wersję, czyli wszystko z kwadratowych Nie doliczałam 10%, bo moim zdaniem tak się układają, że raczej zostanie trochę poodcinanych: Wg. mnie samych kwadratowych potrzeba 49 m2, a kwadratowych + poziomych potrzeba razem 51 m2 same kwadratowe 60x60, bez łazienki – 135 sztuk x 0,36 m2 = 48,6 m2 kwadratowe 60x60 w kuchni i przedpokoju – 95 płytek x 0,36 m2 = 34,2 m2 i garderoba + wiatrołap + schodki 30x60 w układzie poziomym 84 płytki x 0,18 m2 = 15,2 m2 w ukladzie pionowym 88 płytek x 0,18 m2 = 15,9 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.10.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Kasiu ja i mąż też jesteśmy za układem samych kwadratowych. Zamówiłabym ich 50 metrów, bo koło kominka rozumiem że tez trzeba je dać? A skoro ściana zostaje między przedpokojem a spiżarką to przy jej wyburzeniu i sztukowaniu płytek nie wiadomo czy tych przy scianie nie trzeba będzie odkuć i wsadzić nowych, całych nie przycietych, żeby była całość. Bo one teraz przy ściance do piwnicy beda przycięta, przynajmniej tak wynika z rysunku. więc może 55 metrów zamówic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Pewnie, że tak, jeśli nie zagrozi to wam bankructwem. Warto mieć zapas na przyszłość Cieszę się, że będą same kwadraty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.10.2012 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Jeszcze tak myślę,że może być ró∑nież ustawienie w L i dodatkowo wyspa.Wystarczy odległość 1 m od zabudowy,miejsca do siedzenia od strony jadalni Basiu ta opcje i to co ostatnio zasugerowałam Ewci, chyba najbardziej biore pod uwagę. Czyli w sumie aż 4 różne pomysły Edytowane 17 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Anitko, a możesz opisać te 4 pomysły w jednym poście, żeby można było szybko porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 18.10.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ewciu, patrząc na ostatnią Twoja pracę przyszły mi do głowy jeszcze jeden pomysł.1Lodówka sbs obudowana ścianką , potem szuflada 80, nastepna 80 z płytą, i trzecia również 80, słupek z piekarnikiem i mikrofalą.nad płytą nad okap tradycyjny stalowy i po bokach okapu półki drewniane tak jak mówiłyśmy. do tego półwysep bez zmian ze zlewem bliżej okna, obok zmywarka i chyba jeszcze jedna szafka wejdzie, może taka podręczna na"sucha żywność"? 2 opcja ewentualnie piekarnik można wsadzić pod płytę, mikrofalę w słupku tylko zostawić i dzięki temu w słupku powstanie wyższe cargo do przechowywania "suchej żywności"a na półwyspie bedą zwykłe szuflady na naczynia obok zmywarki.3 opcja tez moze byc fajna: sbs( zrobiona szafka na niego z frontów) chyba 105 cm, potem 3 szafki z szufladami po 75 cm, wysokie cargo 30 cm, i słupek z piekarnikiem i mikrofalą. plus półwysep bez zmian. Jedynie zaczynam sie obawiać że ten zlew tak dalego kuchenki i bedę "swinic" po podłodze przy gotowaniu 4 opcja to zabudowa w kształcie litery L plus wyspa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 18.10.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Anitka, u mnie było tak samo jak Ewa ruszyła do ataku z wizkami, każda kolejna była lepsza i, po moich podpowiedziach, taka bardzo pode mnie. U Ciebie najbardziej podoba mi się wersja z zabudowaną lodówką a'la Ragazza Ale na pewno ją jeszcze ulepszysz po swojemu i będziesz very zadowolona Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Anitko, w sobotę postaram się zrobić te warianty o których piszesz. Może jeszcze jutro późnym wieczorem, ale wolę nie obiecywać bo cały dzień pracuję. Do tego jestem chora i generalnie kiepsko się czuję, a do pracy iść muszę . Wytrzymasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 18.10.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Anitko, w sobotę postaram się zrobić te warianty o których piszesz. Może jeszcze jutro późnym wieczorem, ale wolę nie obiecywać bo cały dzień pracuję. Do tego jestem chora i generalnie kiepsko się czuję, a do pracy iść muszę . Wytrzymasz? Wytrzymam:yes: zdrowiej szybciutko, ja też sobie robię mikstury :stirthepot:bo mnie chorubsko dopada:( a ja wrzuce tez 2 wizualki co sama zrobiłam w kształcie L, nic specjalnego ale może pomogę.Dziekuję że sie odezwałaś bo już myslałam że rozłozyłaś nade mna ręcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 19.10.2012 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 narysowałm jeszcze raz dwie wersje kuchni w kształcie litery L1 bez sbs. tylko słupek z piekarnikiem i mikr, cargo/spiżarka, lodówka w zabudowie. http://imageshack.us/a/img9/2530/nowoczesnabezsbs.jpghttp://imageshack.us/a/img189/2899/nowoczesnaprzd.jpg2 wersja z lodówką sbs, obudowana ścianką. Nie wiem tylko dokładnie ile nalezy przeznaczyc mijescna na lodówkę plus przerwy z boków i sciankę? jedyne co w tej drugiej opcji żałuje to brak takiego podręcznego cargo na suche produkty,ale pewnie w innej szafeczce znalazłoby sie dla nich miejsce.http://imageshack.us/a/img171/8742/nowoczesnazsbs.jpgNic nowego nie wymyśliłam, ale może patrząc na to KTOŚ w padnie na jakis pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 19.10.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Anitka, czy przy takiej wersji planujesz stół? Bo teraz wydaje mi się bardzo duża i taka pusta na środku, jakby niedokończona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts