anitka89 12.01.2013 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 ptałam stolarza o zabudowę całościową do samego sufitu i mówi że jak najbardziej jest to możliwe wykonanie całościowe z mdf-u . zostanie od sufitu jakies 0,5 cm. a nad witryną mówi że może zrobić takie już nie przeklone dzrzwiczki coś jak na tym zdjęciu: Nie wiem jak to będzie wyglądało proporcjonalnie. Dostałam również zdjęcia frontów i blatu jaki mi zaproponował: Sami oceńcie: http://img203.imageshack.us/img203/9104/dscf3816.jpg Blat z drobinkami brokatu: http://img201.imageshack.us/img201/7595/dscf3822ak.jpg http://img194.imageshack.us/img194/5176/dscf3826o.jpg Na małej powierzchni nie wygląda zniewalającą ale zobaczcie TU:jawdrop: http://img204.imageshack.us/img204/8176/dscf3763t.jpg Brać jako zamiennik granitu: cena bardzo dobra za całość z montażem 1300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Anitka, ta zabudowa nad witrynką z drzwiczkami – fajnie. Miałabyś tam schowek na jakieś dupensznyty używane raz na nie wiadomo ile. Jak bez drzwiczek to od razu mówię – i tak dobrze będzie Blat wolałabym gładki. Trudno mi na zdjęciach ocenić te drobinki-błyskotki. Cena w porównaniu z granitem nie da się ukryć znacznie niższa. Powiem tak, walczyłabym o granit, łupek filitowy czarny (http://www.stonart.pl/oferta-river_black_plytki.php), albo też czarny blat ze spieku kwarcowego (spiekikwarcowe.com). Rozumiem jednak że cena gra rolę. Bierz jeśli Ci się podoba, kiedyś i tak będziesz go wymieniać. Nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Szare cegiełki glazurowane jakiś czas temu sprzedawała na allegro firma Romax (tel. 22 670 45 55, jagieloń[email protected]) Zajrzyj też tutajhttp://dekordia.pl/informacje/kochamy-cegielki.html są szare Metro i w kilku wzorachCeny płytek Metro w sklepie dekordia.pl zaczynają się od 88.29 zł/ za paczkę Były też w Castoramie i widziałam w Leroy Merlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 12.01.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Włąsnie twidzisz z tym blatem tez niedokońca przekonana byłam. a granit myslisz ze taki w połysku czy płomieniowany byłby ok? co do innych wyrobów na blat niż granit to powiem szczerze nie mam na to newów i kasy. Do spieków dzwoniłam to to jest w sumie materiała do obklejenia do którego trzeba miec sprzet i zrobic konstrukcje osobną. Chyba już wolę zainwestowac w granit tymbardziej ze mam moziwośc troszkę taniej go skombinować. I ślicznie dziekuję za namiar na cegiełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Jak granit to płomieniowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Zapomniałam Ci napisać, że bardzo fajne te fronty. Naprawdę ładne. A sprawdziłaś w Kratkach ramy stalowe do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.01.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witaj Anita ile zmian u Ciebie ,świetnie sobie radzisz .Pestka jak zwykle dobrze Ci doradza.Anita mnie się strasznie podobają takie półki przy okapie,w zasadzie nie wiem jaki kolr bym dała,ale to najmniejszy szczegół.Właśnie u Julianny bym takie widziała.Blat czy taki świecący nie wydaje się tandetny?A może jest jakiś laminat ,ale bez połysku?Moja siostra kiedyś miała blat z kompozytu czy tego drugiego materiału nie pamiętam nazwy,pękł jej przy zmianie ustawienia i przerobienia kuchni i zamieniła na laminat-jakiś drogi-podpytam jaki.I wiesz on wygląda super,podobnie jak poprzedni,ale nie jest taki z poleremJak masz granit to zrób wycenę-tylko jak mówi Pestka płomieniowany i porównaj ,jaką będziesz mieć różnicę w cenie.Wtedy zdecydujesz.U mnie pomysł z łupkiem odpadł,bo nie znalazłam wykonawcy.Muszę chyba ponowić poszukiwania,dzwoniłam gdzieś do Radomska gdzie podobno robią,a powiedzieli ,że nie może jeszcze raz spróbuję.W Krakowie u Was prędzej. Co do przedpokoju,to ja mam też problem z usadowieniem co gdzie,ale wiadomo lustro,szafka,coś do siedzenia musi być.To siedzisko z Kare desigdn zawsze mi się podobało,kiedyś chciałąm też kinowe krzesełka odnowione.Lustro zdecydowanie w wąskiej ramie,Pestka dobrze mówi.Ja uwielbiam duże lustra w ramie stojące na podłodze.Ty masz mały przedpokoik ,więc odpada.W obecnym domu też mam półkę nad kaloryferem,a pomysł z szufladkami świetny.U mnie ten kaloryfer nigdy nie jest odkręcany Gratuluję kominka!!!,możesz zdradzić jego koszt,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 13.01.2013 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Zapomniałam Ci napisać, że bardzo fajne te fronty. Naprawdę ładne. A sprawdziłaś w Kratkach ramy stalowe do kominka? Ufff jak fajnie że fronty fajnie:p W kratkach jeszcze nie sprawdzałam ale wyślę jutro zapytanie. Choć wydaje mi się że moje 1000zł za rame z czterech stron po 30cm gruba na 5 cm to nie jest zbyt duzo i z tego co sama liczyłam to chyba kratki wyjdą podobnie. Co do blatu jestem umówiona na wycenęgranitu pod koniec tygodnia. Widziałam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej fajny laminat grafitowy matowy o takiej strukturze jak beton, ale nie wiem ile takie cacko bo podobno fajne laminaty w ogromnyh cenach są. patrzyłam za cegiełkami pod okap. ciekawią mnie te z allegro wprawdzie II gatunek, ale są fazowane i za 90zł/m wiec ujdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 13.01.2013 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Basiu, witam Cię po dłuuuugiej nieobecności Kochana. ja tam wciąz do ciebie zaglądam i najbardziej przytupuję na kuchnię i pomalowane ściany, jak to wyjdzie. Blat tak jak pisałam pesteczce zrobie wycenę płomieniowanego a ty jak możesz podpytaj siostry jaki ma ten laminat no i za ile za metr. Też doszłam dow niosku że musi być jakis nie błyszczący, bardziej nawet surowy. Co do innych materiałów iż granit na blat to ja wszystkie firmy jakie Kasia podsyłałą obdzwoniłam ale wszystko fajnie tylko wykonawcy brak a nawet jesli by był to pewnie mało by sie to opłacało w porównaniu do granitu. Takie kombinacje są chyba nie dla mnie:rolleyes: Przedpokoik mój to hmmm zagwozdka tylko została jak zrobić siedzisko wieszaczki i podręczna póleczkę na buciki. ale juz jakiś pomysł mam;) Lustronapewno w cienszej ramie,półka z szufladkami nad kaloryfel. podoba mi się taka szafka pod siedziskiem bo można ukryć na jakies podstawce podręczne buty. A nad nię zamontować fajny wieszak z połką. Cena kominka to 3200zł wkład arysto. montaż z rurami 700zł a potem płyty szamotowe, rury spiro do rozprowadzenia ciepłego powietrza w domu , kratki plus robocizna to 2800. razem około 6800. potrzeba jeszcze płytek tych co u Julianny i ramy stalowej to jeszcze z 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ufff jak fajnie że fronty fajnie:p W kratkach jeszcze nie sprawdzałam ale wyślę jutro zapytanie. Choć wydaje mi się że moje 1000zł za rame z czterech stron po 30cm gruba na 5 cm to nie jest zbyt duzo i z tego co sama liczyłam to chyba kratki wyjdą podobnie. Co do blatu jestem umówiona na wycenęgranitu pod koniec tygodnia. Widziałam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej fajny laminat grafitowy matowy o takiej strukturze jak beton, ale nie wiem ile takie cacko bo podobno fajne laminaty w ogromnyh cenach są. patrzyłam za cegiełkami pod okap. ciekawią mnie te z allegro wprawdzie II gatunek, ale są fazowane i za 90zł/m wiec ujdzie;) Anita, Ty tak myszka jesteś, a jak przychodzi co do czego, wyobraźnia Ci pracuje na medal i wybierasz fajne rzeczy Co do blatu to trzymaj się czarnego koloru i niech ten blat wejdzie na kilka centymetrów na ścianę, a dopiero wyżej szara cegiełka. Będzie łatwiej w narożniku utrzymać czystość. Poza tym to daje ładny efekt. A Basia dobrze radzi. Na szukanie płytek masz jeszcze chwilę. Na allegro jest firma BIZ Spółka z o.o. ze Świebodzic http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4590484 Mają masę złotego badziewia, ale też bardzo ładne płytki ścienne. Teraz widzę tylko białe, ale może warto się z nimi skontaktować i popytać. Jakiś czas temu mieli w kilku kolorach. Szafeczka do wiatrołapu fajna. Na siedzisku można kolorowe poduchy położyć, a do środka wstawić stelaż na buty taki jak w szafach IKEA, wysuwany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.01.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 ale płąskie płytki w formie cegiełęk naprawdę fajne i niedrogie ma castorama.Julianna takie planuje do łązienki,więczapytaj ją o cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 14.01.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Anita, Ty tak myszka jesteś, a jak przychodzi co do czego, wyobraźnia Ci pracuje na medal i wybierasz fajne rzeczy Co do blatu to trzymaj się czarnego koloru i niech ten blat wejdzie na kilka centymetrów na ścianę, a dopiero wyżej szara cegiełka. Będzie łatwiej w narożniku utrzymać czystość. Poza tym to daje ładny efekt. A Basia dobrze radzi. Na szukanie płytek masz jeszcze chwilę. Na allegro jest firma BIZ Spółka z o.o. ze Świebodzic http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4590484 Mają masę złotego badziewia, ale też bardzo ładne płytki ścienne. Teraz widzę tylko białe, ale może warto się z nimi skontaktować i popytać. [ATTACH=CONFIG]160956[/ATTACH] Jakiś czas temu mieli w kilku kolorach. Szafeczka do wiatrołapu fajna. Na siedzisku można kolorowe poduchy położyć, a do środka wstawić stelaż na buty taki jak w szafach IKEA, wysuwany. Ciesze sie ze tak mnie podnioslss na duchu z tymi wyborami. Co do plyteczek do bardzo bym chciala fazowane popielate a z tego co widze swiebodzice maja tylko 3 kolory i wcale nie tanie. Zamowie na probe ten 2 gatunek jak cos to odesle. Co do blatu to chyba tylko granit bedzie ladnie wygladac czesciowo polozony na scianie. Wiec sprobuje ten pomysl przeforsowac w budzecie. Kasiu napisz o co ci chodzilo z ta szafkaczy cos wysuwanymz ikei bo nie zalapalam.myslalam zeby ta szafke zrobic w takiej formie jak te meble zdeccori tylko dol taki rozsuwany a nie otwierane szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 14.01.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 ale płąskie płytki w formie cegiełęk naprawdę fajne i niedrogie ma castorama.Julianna takie planuje do łązienki,więczapytaj ją o cenę Ja narazie nastawiona jestem na takie fazowane cegielki ale oczywiscie popatrze na te z castroramy.narazie widzialm je na stronie.a tak z ciekawosci ile ty placilas za swoj kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.01.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dobrze myślisz z szafką, bo to mniej miejsca zajmuje i nie trzeba nóg przesuwać jak się chce na siedząco otworzyć. Ale IKEA ma coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20107972/ Ale wydawało mi się, że jak byłam z pół roku temu to widziałam tez taki system do płytszych szaf. Rodzaj wysuwanej półki (z ociekaczem pod spodem), na której stawia się buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Co do blatu to chyba tylko granit bedzie ladnie wygladac czesciowo polozony na scianie. Wiec sprobuje ten pomysl przeforsowac w budzecie. A jaki parapet chcesz w kuchni? Mnie by tam pasował granitowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 14.01.2013 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dobrze myślisz z szafką, bo to mniej miejsca zajmuje i nie trzeba nóg przesuwać jak się chce na siedząco otworzyć. Ale IKEA ma coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20107972/ Ale wydawało mi się, że jak byłam z pół roku temu to widziałam tez taki system do płytszych szaf. Rodzaj wysuwanej półki (z ociekaczem pod spodem), na której stawia się buty. Czyli taki system jak ten w linku tylko plytszy tak? Co do blatu to granitowy zgadza sie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 http://www.akcesoria.meble.pl/wyszukiwarka?query=na+buty Może coś takiego, żeby było wygodnie. Ja strasznie nie lubię nurkowania w kucki do mojej szafki w wiatrołapie. Blat,chyba obie z Basią rekomendujemy Ci granit płomieniowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.01.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 http://www.akcesoria.meble.pl/wyszukiwarka?query=na+buty Może coś takiego, żeby było wygodnie. Ja strasznie nie lubię nurkowania w kucki do mojej szafki w wiatrołapie. Blat,chyba obie z Basią rekomendujemy Ci granit płomieniowany Bardzo fajne te półeczki na buty co teraz wysłałas. Myślę ze w takiej szafce można zamontować wyzej taką jedną pólkę a pod spodem zostawic miejsce na wyzsze buty: kalosze,kozaki a w drugiej czesci szafki zamontowac takie dwie prowadnice;) Co do blatu nakręcacie oj nakręcacie mnie dziewczyny. Chyba jednak bedzie grzeszech granitowowy jak tak zachwalacie:rolleyes: Dam znać jak bede miałą jakąs wycenę. jedną mam w sumie 1000 zł za metr. Nawet nie wiem czy to duzo czy nie i jak te metry liczyc. Mam pytanie czy ty pesteczko masz może jakąś większą wiedzę na temat farb. Firm? nie chce mi sie zbytnio przeciskac przez gaszcz numerków i wzorników i tak na łatwizne idac myslałm pomalowac cału dom becersem kolor light grey, a scianę koło kominka tam gdzie ma byc tv. na jkais ładny niebiesko-granat i podobnie zrobic z podwieszanym sufitem z halogenami w duzym przedpokoju, jesli kojazysz o co chodzi;) Czy masz moze jakies sugestie w tym temacie? Aha i jaką farbę białaą polecasz na sufity? słyszałam że nobiles biała jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.01.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 aha przypomniało mi sie o co miałam spytac. Czy przemalowaywanie dzwi na biało lub popielato od strony wiatołapu jest konieczne? bo drzwi wejsciowe tez mam w kolorze drewna i szczerze to nie usmiecha mi sie tego pzemalowywac. hmmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Zero wiedzy w sprawie farb. Pytaj Basię. Czytałam na forum, że Para jest świetna, ale nie zwracałam na farby uwagi i tyle tylko pamiętam. Któraś dziewczyna pisała, że u niej sprawdza się beckers biały, że świetnie się daje myć, ale nie pamiętam, który rodzaj.Jeśli chodzi o kolory, prędzej pomogę. Ładny pomysł z granatowym sufitem w holu. Tylko wybieraj zimny granat. A szary dobieraj do koloru płytek na ścianę w kuchni. Pisałam kiedyś, że jestem zwolenniczką powtórek, przede wszystkim w kolorach. Jak całość jest łagodna kolorystycznie, to łatwo dorzucić jakąś poduchę w odjechanym kolorze, dywanik, albo narzutę i wnętrze robi się nowe. Jak się naciapcia różnych kolorów, to już nic się nie da podziałąć bez gruntownych zmian.W kwestii ceny granitu, też Basia prędzej Cię oświeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts