anitka89 22.01.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ale za to jaka lekturka, bardzo przyjemna wywołująca uśmiech gdy to sobie człowiek wyobrazi. Oczywiscie z perspektywy to wszystko jest smieszne jak juz sie to przeżyło. A jak ci idą rysuneczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 26.01.2013 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 U nas narazie cisza ale od przyszłego tygodnia ma ruszyć malowanie. dziś pomalowano 1 raz sufity w wiatrołapie i garderobie.zakupiłam farbę śnieżkę białą z teflonemhttp://www.leroymerlin.pl/files/media/image/146/1210146/product/farba-lateksowa-do-scian-i-sufitow-max-white-effect-sniezka,main.jpg i efekt naprawdę fajny. Kryje super, podobno maluje sie też nie najgorzej wiec mogę polecić choć najtańsza nie jest. teraz myslę nad kolorami do reszty domku. w sumie myslałam żeby cały dom pomalować na jasny szary z Becersa light grey o ten: http://www.bigremont.com.pl/Img.ashx?Id=12429&w=200&h=200 a tylko ścianę przy kominku gdzie ma być TV na granat, bardziej zimny niebieski ale tego koloru akurat nie wiem gdzie szukać. Sufity białe.co śądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 26.01.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 coś widzę,że u mnie cisza... Zakupiłam wczoraj farby konkretnie szarość z BECERSA light grey. a co do granatu narazie odpisałąm ze wzornika takie numerki jak: NCS S 4050-R80b N 358 M358 lub z nobilesa pory roku: zima burzowa wybór tego niebieskiego to pierwszy problem a nastepnę powoli zaczynają się pietrzyc:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 wczoraj został przerobiony prąd po raz kolejny pod oświetlenie obok półek;) włącznik jest rozdzielony tak żeby można było zaświecić osobno dolne półki a osobno górne. http://img541.imageshack.us/img541/8963/p1010631i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 następny problem oczywiście do rozwiązania to płytki przed kominke:! kłaść takie same jak na podłodze w kuchni czy takie jak na kominku? Obie bardzo różnią sie kolorystycznie wiec osobiście na dzień dzisiejszy jestem za tymi co na kominku.http://img202.imageshack.us/img202/4922/p1010617mv.jpg http://img706.imageshack.us/img706/5208/p1010620g.jpg te po lewej sa na kominke a te po prawej na podłoge na całym dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 i następne pytanie:czy położyć np: 2x 60 cm( te po prawej) tylko przed kominek czy coś pokombinować z tej płytki kominkowe 40x90 a kominek ma 110 więc zrobić po bokach po 40 cm a w środek np 30?a ostatnie brzmi:co zrobić z tymi szczelinami pomiedzy ścinami które powstaną( takie trójkąty) tez uzupełniać to płytką czy panelami? Sprawa jest nagląca o tyle że musze zamówic własciwą ilość płytek na kominke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nastepna schrzaniona sprawa to wysokośc wylewek względem łazienki. jak dojdzie klej do płytki to zrobi sie schodek pomiędzy przedpokojem a łazienką.Nie zaprzecze że jestem o to wsciekła bo to babol pracownika który źle obliczył piersze wylewki jakie były robione i nie wziął pod uwage przedpokoju i łazienki które były już na gotowo. Teraz kombinajcje z nadlewaniem samopoziomującej itd. A oczywiście z tym wiążą się koszty:bash:http://img62.imageshack.us/img62/4941/p1010622x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a o to nastepna część domu: http://img96.imageshack.us/img96/9525/p1010629c.jpg http://img707.imageshack.us/img707/7364/p1010628r.jpgz fajnych rzeczy to grubość tej nowej scianki do garderoby z jednej strony jest 26, 5cm a z drugiej 24 cm. Zaraz się wscieknę za dużo jak na jeden dzień;( wyszło to kiedy stolarz brał wymiar pod przesuwne drzwi do garderoby i chciał zmierzyć grubość ościeżnicy. Ja tego nie sprawdzałam bo nie brałam wogóle pod uwagę że nie sprawdzili tego jak robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 błagam odezwijcie sie bo oszaleje:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 zapomniałam napisać że jeszcze muszę zamówić cegłę na ścianę obok kominka i tą samą od strony kuchni łacznie z bokiem ok 8 m. Myślałam nad tą z Elkamino albo naturalną starą cegłą http://www.elkaminodom.pl/produkt/nat.jpg lub skalną http://www.elkaminodom.pl/produkt/skalna00.jpg no to Która? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 apropo płytek koło kominka, może zrobić podłoge z tych co kuchnia. dac trzy 60-tki ale dociac je na szerokośc do 40 cm a dwie skrajne tak wyciąć ze wypełnią prawie te trójkąciki które powstały pomiedzy kominkiem a scianą. czy to dobry pomysł? ktoś zrozumiał o co mi chodzi:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 30.01.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Anita jak byś wpadała do mnie częsciej to bym sobie przypominała w natłoku swoich spraw co do cegiełek z elkamino to miałam te same dylematy,i też się nad tymi dwoma zastanawiałam.Wiem ,że podobno wysyłają próbki.Radzę zadzwoń i poproś o te próbki.ja zamówiłam już kilka opakowań starej cegły skalnej,ale ona taka mdła i powiem szczerze,że trochę żałuję ,że nie zamówiłam próbek. Ta naturalna cegła wydaje mi się najbardziej zbliżona do starej normalnej cegły. Co do płytek to muszę zerknąć jeszcze raz ,bo jakoś nie wiedziałam o co chodzi,aha czy w salonie będą panele ,a tylko przed kominek chcesz coś dać?jak tak to ja bym dała te same co na kominku Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.01.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 można zamówic u nich próbki, przysyłaja kurierem pare sztuk wiec warto wczesniej zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Anita jak byś wpadała do mnie częsciej to bym sobie przypominała w natłoku swoich spraw co do cegiełek z elkamino to miałam te same dylematy,i też się nad tymi dwoma zastanawiałam.Wiem ,że podobno wysyłają próbki.Radzę zadzwoń i poproś o te próbki.ja zamówiłam już kilka opakowań starej cegły skalnej,ale ona taka mdła i powiem szczerze,że trochę żałuję ,że nie zamówiłam próbek. Ta naturalna cegła wydaje mi się najbardziej zbliżona do starej normalnej cegły. Co do płytek to muszę zerknąć jeszcze raz ,bo jakoś nie wiedziałam o co chodzi,aha czy w salonie będą panele ,a tylko przed kominek chcesz coś dać?jak tak to ja bym dała te same co na kominku Jak miło Basiu, że jesteś, ja często do Ciebie zaglądam, znaczy codziennie tylko śladów obecności nie pozostawiam. Co do płytek ceglanych też myślę jak ty, że ta skalna trochę za mdła i ta pierwsza wydaje mi sie cieplejsza i podobna do naturalnej. Wogole jestem dziś taka podkurzona na wykonawcę bo ja muszę za wszystkich myśleć W salonie mają być panele a przed kominkiem płytki. Ja i maż zdecydowaliśmy po godz. naradzie że idzie przed kominek ta płytka co i na kominku. W środek pójdzie 40X90 a po bokach dotnie sie pod kątem.http://img713.imageshack.us/img713/8762/pytkiuoenie.jpg tu poglądowo narysowałam jakby musiały być pocięte płytki. Jak myślisz czy 40 cm przed kominkiem wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 można zamówic u nich próbki, przysyłaja kurierem pare sztuk wiec warto wczesniej zamówić dziekuję ivy17 za odwiedziny, zaglądaj i doradzaj częściej, a próbki napewno zamówie juz jutro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 30.01.2013 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wiecie może czy powinno się najpierw obkleić kominek a potem kłaśc płytki przed nim czy odwrotnie ? bo jak ja tego nie bedę wiedzieć to znów boję się że babola mi zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.01.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Anita prawda jest taka,że trzeba uważać dokładając do kominka ,bo masz wysoko wkład i jak coś wypadnie to może się daleko potoczyć,wydaje i się,że to co naszkicowałaś wygląda sensownie,jak dasz więcej to wyjdzie za linię drzwi.Co do cegiełekZamów te płytki próbnie, ja też ostatnio patrząc na moje zamówione miałam wrażenie,że są takie nijakie.Ale zamówiłam ich mało,a mam na górze obkleić nimi barierkę-murek schodowy,więc tam to mogę wykorzystać.Tam miałam malować na biało,bo zostanie mi trochę kremowych,które miałam dać na ściankę geberiową,no ,ale tam daję kafle.Cegły dają tak fajny klimat,że na pewno je gdzieś upchnę,więc chyba też zadzwonię i zamówię próbkę tej ciemniejszej Co do obklejenia kominka,to zależy któ®ej płytki nie docinasz.Bo wtedy ta niedocięta może przykryć dociętą.Czyli jak tą na podłodze przedc kominkiem nie docinasz i ma ładne brzegi to daj najpierw te na kominku,albo odwrotnie,żeby przycięta krawędź była zasłonięta Aha i napisz coś jak już zaglądasz,każda uwaga jest dla mnie cenna:) Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 31.01.2013 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Co do obklejenia kominka,to zależy któ®ej płytki nie docinasz.Bo wtedy ta niedocięta może przykryć dociętą.Czyli jak tą na podłodze przedc kominkiem nie docinasz i ma ładne brzegi to daj najpierw te na kominku,albo odwrotnie,żeby przycięta krawędź była zasłonięta Aha i napisz coś jak już zaglądasz,każda uwaga jest dla mnie cenna:) Basiu nie zabardzo rozumiem o co chodzi z tym zasłanianiem krawędzi na kominku;) możesz narysowac w paincie? Kominek myslałam obkleić od góry tak jak układa się panele,żeby było jak najmniej odpadów. czyli cała płytka potem kawałek docinki. mój kominek szeroki jest na 110 cm a płytka ma 90 wiec ni w kij ni w oko;) te PROVENZY mają wzór betonu wiec łatwo ukryć fugę. szocik ma chyba z mapei kolor manhatan i czytaąłm ze idealnie pasuje kolorystycznie.Co do cegiełek jestem również tego zdania że nadają klimatu niezależnie czy są białe czy naturalne i tak super!A teraz biegnę do ciebie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.01.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Anita czy płytka ,która będzie na podłdze,będzie od strony kominka docinana?albo płytka która będzie na kominku najniżej będzie przy podłodze cięta? o to mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts