Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Anita czy płytka ,która będzie na podłdze,będzie od strony kominka docinana?albo płytka która będzie na kominku najniżej będzie przy podłodze cięta? o to mi chodzi.

Basiu szerokośc na podłodze bedzie 40 cm tak jak jest płytka wiec nie docinamy i pod wkłądem na kominku też wejdzie cała o to chodzi?

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to możesz robić najpierw podłogę ,a potem obklejać kominek ,nie będzie żadnych ciętych krawędzi widocznych,zamówiłaś próbki z elkamino?

Tam gdzie dajesz cegłę ,dajesz ją do podłogi czy zostawiasz miejsce na listwy przypodłogowe?

Basiu dziękuję za sugestię co do kolejności obklejania kominka, napewno sie przyda.

Próbki cegiełki już zamówiłam i planuję dać ją chyba do samej podłogi bo ma być obok kominka i poźniej przechodzic na scianę od strony kuchni, powodując wrazęnie jakby cała była wymurowana z cegły. a ten róg obok kominka jest tak waski ze raczej nie upchne tam listwy wiec juz dla równowagi zrobię wszedzie gdzie jest cegła do ziemi, moze nie bede pomstowac przy myciu podłogi.

Z nowości mam juz podłogę w kuchni, dzis wybierałam fugę, a jutro wrzucę zdjęcia:)

Z ciekawostek płytki są łódkowate czy normalnie mowiac kładzie się je kijowo i niektóre są uszczerbane wiec trzeba patrzec zeby nie były w widocznych miejscach. wydawało mi się że za taką kase to coś lepszego bedzie no ale cóz.

Edytowane przez anitka89

Wpadnę jutro wieczorkiem.

Byłam trochę u mamy, i nie za bardzo miałam kiedy przyłożyć się do obrazków. A chcę tak je zrobić, żebyć nie miała wątpliwości, że będzie ok.

W firmie od szarych kafelków cegiełkowatych będę dopiero w poniedziałek. Teraz tak mnie mama zajęła sobą, że powinnam chyba pójść na jakiś urlop.

Anita kafle na kominek kładź jak mówi Basia, najpierw podłogowe, a potem na obudowę kominkową. Tak jest wedle sztuki i na pewno będzie dobrze.

Kłopot z wielkością kafli spróbuj rozwiązać jak na tej fotce

Poona-House-Mumbai-India-Stairs-Living-Space-Sofa.jpg ściana nad schodami ma płyty kładzione w różnych kierunkach

Poszukam jeszcze jakieś lepiej ilustrującej pomysł fotki.

Aha, a cegła musi iść do samej podłogi jeśli ma imitować prawdziwą ścianę ceglaną. potem można ją opasać jak resztę ścian listwą. Ale to listwa musi być nałożona na cegłę.

:bye:

Wpadnę jutro wieczorkiem.

Byłam trochę u mamy, i nie za bardzo miałam kiedy przyłożyć się do obrazków. A chcę tak je zrobić, żebyć nie miała wątpliwości, że będzie ok.

W firmie od szarych kafelków cegiełkowatych będę dopiero w poniedziałek. Teraz tak mnie mama zajęła sobą, że powinnam chyba pójść na jakiś urlop.

Anita kafle na kominek kładź jak mówi Basia, najpierw podłogowe, a potem na obudowę kominkową. Tak jest wedle sztuki i na pewno będzie dobrze.

Kłopot z wielkością kafli spróbuj rozwiązać jak na tej fotce

[ATTACH=CONFIG]166927[/ATTACH] ściana nad schodami ma płyty kładzione w różnych kierunkach

Poszukam jeszcze jakieś lepiej ilustrującej pomysł fotki.

Aha, a cegła musi iść do samej podłogi jeśli ma imitować prawdziwą ścianę ceglaną. potem można ją opasać jak resztę ścian listwą. Ale to listwa musi być nałożona na cegłę.

:bye:

No nie mogę, kogo ja tu widze:p

czuje sie zaszczycona, i wpadaj czesciej nawet po to zeby tylko napisac zdanie za tak lub nie bo twoja aprobata jest jedna z kluczowych zebym spała spokojnie:hug:

pesteczko a czy na kominku nie mogłabym ułożyc płytek tak jak panele? bo mniej scinek mam wtedy, no i czy tak jak narysowałam na podłodze moga byc te płytki czy nie?

A co do mamy wyobrazam sobie jak cie soba zajeła. wiem cos o tym 5 lat zajmowałam sie chorym dziadkiem ale on mieszkał obok w pokoju wiec nie było jak zwiac

Edytowane przez anitka89

a oto kilka zdjęć które pokazują jakie są proste i odpryski jakie sa na dużej ilości płytek

http://img685.imageshack.us/img685/4693/p1010644bv.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/420/p1010645b.jpg

http://img203.imageshack.us/img203/8818/p1010646yz.jpg

mam nadzieję że z fugą niektore mankamenty znikną, a moze ja jestem perfekcjonistka i cuduje?

Edytowane przez anitka89

Ja już opiekowałam się babcią i ojcem. Oboje byli cudowni. Moja jest niestety z innej bajki, więc nawet nie chcę myśleć co będzie jak przestanie być samodzielna :( Na razie „daje mi do wiwatu” w sposób czynny :cool:

przez przypadek usunełam zdjecia ale za chwilkę to naprawie.

Kasiu co do mebli kuchennych to stolarz mówi ze moze je zrobic tak nie na styk pod sufit ale centymetr nizej? bedzie to dobrze wygladac? i jakie wysokie te pawlacze pod sufit maja byc? meble miały miec 213cm wysokie a kuchnia jest wysoka na 250 minus gzyms.

a co do wizualek zwiazanych z sciana pod kapem w kuchni to olej to:D beda szare płyteczki i git. ale chyba pod wysokosc tej pierwszej polki bo ta druga wyszla starsznie wysoko. co na zdjeciach widac.

Edytowane przez anitka89

Anitka, nie ma załaczników Image Shack zablokował !

Podaj mi wielkości Twoich płytek i rozmiary obudowy kominka, bo gdzieś zadołowałam i nie mogę znaleźć

płytki 40X 90 a kominek ma 110 szerokosci 250cm wysokosci i jesli dobrze pamietam wpkłąd teraz mierzac od ziemi zaczyna sie na wysokosci ok. 42/43 cm od ziemi.

przez przypadek usunełam zdjecia ale za chwilkę to naprawie.

Kasiu co do mebli kuchennych to stolaz mówi ze moze je zrobic tak nie na styk pod sufit ale centymetr nizej? bedzie to dobrze wygladac? i jakie wysokie te pawlacze pod sufit maja byc? meble miały miec 213cm wysokie a kuchnia jest wysoka na 250 minus gzyms.

a co do wizualek zwiazanych z sciana pod kapem w kuchni to olej to:D beda szare płyteczki i git. ale chyba pod wysokosc tej pierwszej polki bo ta druga wyszla starsznie wysoko. co na zdjeciach widac.

Anitka, ja już prawie skończyłam Ten obrazek kuchenny. Znajdziesz tam odpowiedź także na wysokości mebelków pod sufitem i jak wykończyć. Oczywiście jeśli Ci się spodoba.

poszłam sprawdzic wymiary kominka i płytki i wprowadziłam Cie w błąd. płytka ma 45X90. a kominek: od podłogi do wkladu 42 cm to po plytkach41cm. po bokach wkladu po 20 cm i od wkladu w gore 155cm, szerokosc obudowy 110cm. teraz prawde mowie:D Edytowane przez anitka89

Idż na spacer. ja jeszcze muszę mojego J. nakarmić, a dziś wsio na świeżo robię

puk puk Kasiu, jedzonko smakowało?a co sadisz o moich płytkach myslisz ze fuga troche zgubi te babole?

kiedys mówiłas ze masz duzo inspiracji do mojego domku tylko musisz to sklecic ale moze jak nie masz czasu na wizualki dla mnie to przyda mi sie to zanim podejme przyszłe decyzje i lepiej jakys wysłaął mi na emaila z pare pomysłów?

Płytki w całości ładnie się prezentują, tylko te ubicia i nierówności :(. Czy to był II gatunek?

Wybrałaś już fugę? Jeśli faktycznie miałaby to ukryć, to powinna być maksymalnie zbliżona do koloru płytek.

Płytki w całości ładnie się prezentują, tylko te ubicia i nierówności :(. Czy to był II gatunek?

Wybrałaś już fugę? Jeśli faktycznie miałaby to ukryć, to powinna być maksymalnie zbliżona do koloru płytek.

no własnie dziewczyny to I gatunek, takich nierownych i ubitych płytek jest dosc duzo i tak naprawde trudno je poupychac pod szafki bo az tak duzo nie mam szafek zeby je wepchnac;( fuka wybrana mapei nr 113 wydaje mi sie ze bedzie ok. A płytki to CERCOM genesis

loft zinc za ok 130 zł za metr pierwotna cena to ok 150 ale bralismy 50 m wiec dostałam rabat. moim zdaniem jak za taką cene to powinno byc cos lepszego

Edytowane przez anitka89