Sharlotka 15.02.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Anita,i co, przychodzisz do mnie i siedzisz cicho? No odezwałabyś się i coś doradziła:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.02.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ja jeszcze nie mam podłóg zamówionych, ale wyślę Ci na pw namiar na jedną firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam Cię Sharlotko u mnie, bardzo mi miło bo ja u Cibie jestem bardzo czestym gościem Co do okna to jeszcze dało by sie cos wykombinować jesli chodzi o wysokośc. To 1,2 cm tyczy sie wysokości fliz w kuchni aby zachowac jeden poziom ale z tego co wiem sa listwy które daje sie na łączeniach poziomów nawet do 1cm. wiec to nie problem tylko czy z takim uskokiem nie bedzie to zle wyglądac? A ty jaką masz podłogę? daj jakies namiary. Anitka, ja z własnego doświadczenia powiem, bo sama własnymi ręcami kładłam trawertyn i bambus na podłodze w łazience. 1 mm czy nawet 2 są prawie nie dostrzegalne. A podłogę przy płytkach kuchennych można leciutko podkuć. To precyzyjna robota, ale możliwa do wykonania. Ja swojemu J. zadałam taką pracę ze skuwaniem do zrobienia na łączeniu bambusa z deską sosnową w progu do łazienki. Bo wiesz deska na legarkach, a w łazience wylewka i podłogówka i wyszło ciut za wysoko – nie spasowało się. Łatwiej było podkuć od strony łazienki, niż całą deskową podłogę pdnosić. Zwyczajnie zeszlifował szlifierką kątową Więcej przy drzwiach, a coraz mniej do zgubienia w kierunku łazienki. Mam hopla na temat progów. Nie znoszę ich i nawet przy oknach tarasowych mam tylko centymetrowy. Wychodzi się na taras prawie nie podnosząc nogi do góry. Łączenia płytek z deską lepiej jest wypełniać korkiem na równo jak fugą. Listwy łączeniowe wyglądają tandetnie i wystają ponad poziom podłogi. Mnie się to kojarzy z linoleum w socjalistycznej przychodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Pod oknem jest ponad 3cm ale płytki w kuchni na wysokośc 1,2 z klejem mamy rozwiązanie na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.02.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Wg mnie powinnaś zrobić deskę/ mozaikę/ czy parkiet na wysokość max zbliżoną do płytek - czyli 1.2 czy max do 1.5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ja jeszcze nie mam podłóg zamówionych, ale wyślę Ci na pw namiar na jedną firmę. Dziekuję i przepraszam za te moje ciszacze u Ciebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Wszystko zapisuje w pamięci. a teraz pytanie. szukac deski wysokien na max 1,5 czy kłasc te płytki czy o co chodzi bo za duzo tego.konkrety dziewczynki, konkrety i działamy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?q=Deska+pod%C5%82ogowa+lita+BAMBUS Mają w tej chwili takie. Pierwszy, ktory kupiliśmy miał 12 mm grubości. Potem już go nie było i kupiliśmy innej firmy ten sam kolor o 2 mm grubszy i ciut szerszy, ale dużo ładniejszy. Nawet tego nie zauważyliśmy. Dopiero jak zaczęłam układać. Na szczęście poszedł pełnym pasem i swietnie się dopasował. W ogóle nie widać, że leżą dwa różne. Uwielbiam go. Sprzątanie to bajka. Nic się go nie ima, a zachlapania wokół umywalki zmywa się jednym ruchem. Wcale nie jest zimny pod stopami. mam porównanie, bo zaraz obok kamień. Jak podłogówka nie działa, to duża różnica przy stąpaniu po bambusie i po trawertynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Wszystko zapisuje w pamięci. a teraz pytanie. szukac deski wysokien na max 1,5 czy kłasc te płytki czy o co chodzi bo za duzo tego. konkrety dziewczynki, konkrety i działamy:yes: No masz Babo jedna, przed chwila Ci sam konkret bambusowy posłałam Wyłączam sie na trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Super dziekuję pesteczko popatrze, bo to konkret:lol2:znalazłm przed chwilą deskę bambusowa grubości 10mm czy to możliwe ze tak mało?http://www.podloga24.pl/bambusowa-podloga-drewniana-exclusive-design-click-brandy.html Edytowane 15 Lutego 2013 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Super dziekuję pesteczko popatrze, bo to konkret:lol2: znalazłm przed chwilą deskę bambusowa grubości 10mm czy to możliwe ze tak mało? http://www.podloga24.pl/bambusowa-podloga-drewniana-exclusive-design-click-brandy.html Możliwe. Ale ładniejsze sa te grubsze. Nie wiem czemu, ale tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A ta jest droga jak na taką cienką. Ładniesze sa w LM. Naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.02.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Pestka dobrze mówi ,że może być grubsza,natomiast przy łączeniu z kaflami możesz nawet podszliwować deskę od dołu ,albo podłogę,kup pasek korka w sklepie i połącz,zrobię fotkę jak to u mnie zrobili.Dzisiaj nie zrobiłam zdjęć cegiełek ,bo nie byłam na budowie,miałam dzień luzu,bez niczego, Osobiście bambusa nie lubię,bo nie podobają mi się te charakterystyczne dla bamusa szlaczki na drewnie.Ale jak nie masz podłogówki ,to rzeczywiście pełno różnorodnego drewna możesz znależć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A ta jest droga jak na taką cienką. Ładniesze sa w LM. Naprawdę. Przyjełam! chodziło mi raczej o to ze wysokośc jak panela idealna. Czyli dać 14 mm wysoką i wylewkę na łączeniu z płytkami szlifowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Pestka dobrze mówi ,że może być grubsza,natomiast przy łączeniu z kaflami możesz nawet podszliwować deskę od dołu ,albo podłogę,kup pasek korka w sklepie i połącz,zrobię fotkę jak to u mnie zrobili.Dzisiaj nie zrobiłam zdjęć cegiełek ,bo nie byłam na budowie,miałam dzień luzu,bez niczego, Osobiście bambusa nie lubię,bo nie podobają mi się te charakterystyczne dla bamusa szlaczki na drewnie.Ale jak nie masz podłogówki ,to rzeczywiście pełno różnorodnego drewna możesz znależć Super Basiu że zrobisz zdjecia, dziekuję, bo wiesz ja musze łopatologicznie pokazywac o co mi chodzi bo obawiam sie ze nikt nie zakuma moich wizji niestety na takich fachowców trafiłam:lol2: A jakie inne drewno masz na mysli dla mnie mniej wiecej o grubosci 14mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Znalazłam taki parkiet dość ciekawy grubości 10mm wydaje mi sie ze to tzw lamelowy bo one maja taką grubość. http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/parkiety/parkiet-europejski-dab,p185417,l190.html#opisW castoramie jest troche podłóg wysokich na 14mm Edytowane 15 Lutego 2013 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Z tych 10 mm wybrałabym raczej taki. Po pierwsze to deska nie parkiet. Po drugie tamten jest jakiś czerwonyhttp://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/deski-podlogowe/deska-podlogowa-lita-dab,p147523,l189.html A ten podoba mi się z parkietów:http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/parkiety/parkiet-europejski-dab-szczotkowany,p185442,l190.html Chociaż ja nie przepadam za parkietami, to przemawia do mnie, że jest szczotkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.02.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Super, jak ja patrze że nie widze. ty jestes zmeczona a taka spostrzegawcza i zaraz wrzucasz dobre rady. a z castoramy widzisz cos fajnego? tam duzo 10mm. Wolalabym chyba olejowana niz lakierowaną, dlatego do pierwszej nie mam przekonania choc to decha bo parkiet to lubie tak jak ty z braku laku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Zaraz zerknę do Casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.02.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 a co masz blisko castoramę,fajnie ,że jest taki wybór,na pewno coś znajdziesz,ja też wolę olejowane,łatwiej zrobić poprawki.Anita musisz jechać i pooglądać,ale wydaje mi się,że jednak w LM większy wybór, i w dodatku widziałąm tam traweryn taki jak lubię surowy z dziurkami,czyli nie polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts