Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podobała by mi sie do przedpokoju Rondo Negro, albo bardziej ta druga – Star Dust (chyba ta szersza), centralnie na środku Hallu:

Rondo Negro(50)-1.jpgStar dust(30)-3.jpg

Tobie też Star Dust się podoba :yes:

W przedpokoju też musisz coś mieć. Powinno być max pod susitem, więc może do pary Star Dust tylko ten mniejszy.

Sporo jest niezłych do kuchni.

Nad blat przy kuchennym oknie Studio, Lirio, albo Bullet

Studio(21)_biala-1.jpgLirio-1.jpgTomasucci-Bullet(16)-1.jpg

Edytowane przez pestka56

W salonie nie robiłabym żadnej lampy centralnie.

Jako kinkiet fajna jest Eden

Eden(40)-1.jpg

Sunti, albo Meteora do powieszenia nisko nad stolikiem kawowym. W Sunti można by tak zróżnicować długości kabli, żeby nie wszystkie wisiały równo. Meteora da na pewno obłędny efekt świetlny.

Sunti-FCADE-2.jpgTomasucci-Meteora(38)-1.jpg

Oczywiście Tripod, ale tylko jeśli nie byłoby kinkietów na ścianach

Tripode(160x45)-1.jpg

A tych Batów czarnych i białych użyłabym do dekorowania jakichś fajnych kątów. Białych może w łazience przy lustrze

Bat(5)czarna-1.jpg

To wykupiłyśmy połowę Westwing :lol2:

Tripode(160x45)-1.jpg

Kasiu a odnośnie star dust to wiekszy na holl przy wejsciu zaraz a mniejszy na drugim przedpokoju?

i nad blat przy oknie w kuchni takie lamki z 3 sztuki? koło okapu beda oswietlac połki to na suficie juz nic nie robic?

juz pare wysprzedanych jest ale na tych do holu najbardziej mi zalezy

Meteora swietna do salonu brać? myslisz że swiatło bedzie wyrazne czy bardzo delikatne? A może wziąśc te szkalne kule co pare dni temu ogladałysmy? i jakie kinkiety do tego pasuja? a nad blat kuchenny wyprzedane ale czy szukac podobnych?

Edytowane przez anitka89

Stardusty do przedpokoju i hallu oba dawałabym centralnie na sufitach. TE pasują bezwzględnie i te bym kupiła. One mogę być wisienkami na torcie w tych pomieszczeniach.

Czarne Studio do kuchni nad okno – nie odpowiada Ci? Starczyłyby 2 sztuki. Z tym, że do nich nie ma w tej chwili nic pasującego nad stół jadalny.

Sunti do salonu nad stolik kawowy. Bardzo by pasowała do cegły i kominka.

Ale nie szalej. Powoli te lampy już nie pierwszy raz są na Westwing. Dobieraj spokojnie. Najpierw meble, a potem lampy.

zarezerwowałam na 15 min 2razy studi czarne i star dust ale ta mniejsza wiekszej brak;( i narazie moze tyle? w kuchni miałam dawac nad blat oczka ledowe bo to miałao oswietlac głównie kuchnie. i czy takie dwie lampy plus ta nad stolem wystarcza?

koło kuchenki tylko te w polkach?

Jesli chodzi o santi tez zarezerwowałam ale musze pamietac to centralne oswietlenie do salonu i czy jesli dam kable na rówznej wysokosci to oswietli to cały salon a nie tylko stolik kawowy?

czy moze zostac przy tej? http://nokautimg2.pl/p-e1-d2-e1d290cd556501bf51cad37a7c519bbf500x500/massive-lampa-wiszaca-barbarossa-41848-11-10.jpg

Edytowane przez anitka89

Anita, poczekaj może trochę z tym kupowaniem. Polataj po internecie i wyrób sobie zdanie co chcesz. Dopiero zapoluj na konkret.

Stardust piękny i mimo ozdobności neutralny. Ja bym nawet tylko tą mniejszą wzięła do przedpokoju. Jakos ja widzę z szarosciami, bialym wieszakiem i dużym lustrem. Lustro w srebrnej, albo czarnej ramie. A jako siedzisko bardzo kolorowa poducha :D

zarezerwowałam na 15 min 2razy studi czarne i star dust ale ta mniejsza wiekszej brak;( i narazie moze tyle? w kuchni miałam dawac nad blat oczka ledowe bo to miałao oswietlac głównie kuchnie. i czy takie dwie lampy plus ta nad stolem wystarcza?

koło kuchenki tylko te w polkach?

Na pewno wystarczą.

Tylko teraz blat musisz czarny

W półkach? A okap bez światła?

Bedziesz miała 2 przy oknie uchylne, w pólkach – ile razem (?) – 6 czy 8, okap i nad stołe albo jedną dużą, albo dwie mniejsze.

To jest co najmniej 10–11 źródeł światła. Moim zdaniem aż nadto.

Poczekaj, masz rację. Ona fajna, ale... Ja mam jakieś wyobrażenie Twojego salonu. Zresztą pamiętasz tę pierwszą wizualkę? :yes: Co innego jakby dało sie ją zabrać gdzie indziej ewentualnie, ale tak lepiej poczekać.

• 2 weeks później...
Anita co to za cegła była,?naturalna?dostałąś próbki tylko z jednego rodzaju?płaci się za nie?

basiu ja tylko ta naturalna zamawialam bo reszta mijuz na zdjeciu nie pasowala poza tym ty mi mowilas ze ta skalna mdla.za probki ani za wysylke nic nie placilam. napisz im emaila z kolorem i adresem to wysla a gdyby za pare dni nie przyszly to przypi,nij sie im.