anitka89 05.03.2013 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Cały czas ciagnie się za mną dylemat oświetlenia w sypialni tzn przyszłym salonie. O czym warto pamiętać bo robie je przyszłościowo. Jednym z pomysłów jest Plafon wbudowany w sufit na srodku pokoju plus 2 sztuki podwójnych reflektorków ułożonych symetrycznie po stronie okna i naprzeciwko. Plafon mniej wiecej taki http://superlampa.pl/177-178-large/spice-plafoniera-srednia-wzor-2.jpg reflektorki takie : http://www.lumenpro.pl/59674-3032-large/lampa-sufitowa-reflektorek-italux-robot-2b.jpg lub takie:http://www.imperiumlamp.pl/files/225/4871.jpg Całosciowo mniej wiecej o to mi chodzi jak na wizualizacji pod spodem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Do tego karnisz będzie chowany za nadbudowa z regipsu coś takiego tylko bez oswietlenia:http://dianaholod.files.wordpress.com/2012/06/img_0881.jpg?w=584&h=438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 co do ośietlenia doradźcie KTÓRE reflektorki lepsze i czy robić taki plafon na srodku czy może same reflektorki po bokach? Dodam że na ścianie naprzeciwko projektora maja byc jeszcze 2 kinkiety nad łózkiem. Myslałam oczywiście żeby kinkiety byłą właczane osobne, plafon osobno i feflektorki też.AHa pamietajcie że zadne inne wiszące lampy nie wchodza w gre bo bedą zaburzać swiatło padające z projektora z ad to zawenzone pole manewru;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 To będzie kino domowe i zarazem salon, więc pasują mi bardziej te schowane w kasetce.Ale do tych schowanych, dałabym plafonik Nowodvorskiego ten z 4 ”kryształami” Natomiast ten płaski plafon pasuje do reflektorków na nóżkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 widzisz tyle czasu sie prosiłam o taką prost aodpowiedz:D DZIĘKUJĘ!a dzis robiłas cos w ogrodzie jak sie czujesz? ja dzis zdychałam na serducho bo mam problemy i cały dzien spała a przez moment myslałam ze mam zawał jutro mam kontolowac a jak bedzie gorzej to na ekg i lekarz.ludzie myslałam ze takie rzeczy spotkaja mnie troche pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Muszę tylko spytać jak rozwiazać zabudowe tych reflektorków bo one sa wysokie na 12, 5 cm a mój sufit ma ok 8 cm z profilem wiec trzeba chyba jeszcze raz bnizyc po 2 stronach zeby to zmiescic. Edytowane 5 Marca 2013 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dla niewtajemniczonych idealne pary wg . pesteczki to: http://www.imperiumlamp.pl/files/225/4871.jpg i http://www.imperiumlamp.pl/files/4913.jpg lub http://www.lumenpro.pl/59674-3032-large/lampa-sufitowa-reflektorek-italux-robot-2b.jpg i http://superlampa.pl/177-178-large/spice-plafoniera-srednia-wzor-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.03.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ja takiego plafonu osobiście nie lubię.I teraz pytanie pytasz o oświetlenie do sypialni,który potem będzie salonem tak?czyli oświetlenie szukasz docelowo do salonu?daj jeszcze raz o co ci całościowo chodziło bo nie weszło.Te metalowe reflektorku dałam do łązienki dzieci,na sufit pojedyńcze,nad lustrem potrójne,ale mąz zawiesił za wysoko,i wygląda pakudnie,a te chowane to kanlux mateo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Anita, :hug::hug::hug: Nie daj się. Czy w Twojej okolicy jest coś co nazywa się KARDIOFON ? Poszukaj koniecznie i wykup abonament. Oni robią EKG przez telefon i od razu masz poradę od lekarza kardiologa dyżurującego. A jak potrzeba to sami zamawiają dla pacjenta karetkę. Dyżurują 24 godziny na dobę. W Warszawie jest http://www.kardiofon.pl/ Może tam się zgłoś i korzystaj. Robią EKG nawet przez komórkę i niezależnie gdzie na świecie akurat jesteś. Mają też przychodnię i bardzo dobrych lekarzy. Do mamy, jak oni zamawiają karetkę, to przyjeżdża w 10 minut. A jak sami zamawiamy to czasem dłużej niż pół godziny trzeba czekać, choć od pogotowia na Hożej do mamy jest tylko 6 przystanków tramwajowych. Porób wszystkie możliwe badania. Może masz jakąś wadę, jak niedomykalność zastawki. Za młoda jesteś, żeby Cię tak dopadło. Nie domyśliłam się, że chcesz, aż takiej dokładnej odpowiedzi. No, to ku porównaniu: C.D. w następnym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 I drugi zestaw: Oczywiście nijak sie maja do siebie kolorami, ale obudowa tej olafoniery nie będzie widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 widzisz Basiu, cała trudność w tym, że trzeba wybierać takie, które nie zasłonią przestrzeni między projektorem a ekranem.PoŻoj ma być na razie wykorzystywany i jako sala kinowa i jako sypialnia. Docelowo będzie salonem z kinem domowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 widzisz Basiu, cała trudność w tym, że trzeba wybierać takie, które nie zasłonią przestrzeni między projektorem a ekranem. PoŻoj ma być na razie wykorzystywany i jako sala kinowa i jako sypialnia. Docelowo będzie salonem z kinem domowym. Dziekuję pesteczko za informacje w sprawie kardiofonu i wyjasnienie dla Basi. Ja ze swojej strony tez marzyłam raczej o innym oswietleniu salonu ale te oprawy wbudowane przemawiaja do mnie, a plafon sama nie wiem. Musiałabym jakos to zobaczyć bo oczami wyobraxni to nie wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ja takiego plafonu osobiście nie lubię.I teraz pytanie pytasz o oświetlenie do sypialni,który potem będzie salonem tak?czyli oświetlenie szukasz docelowo do salonu? daj jeszcze raz o co ci całościowo chodziło bo nie weszło. Te metalowe reflektorku dałam do łązienki dzieci,na sufit pojedyńcze,nad lustrem potrójne,ale mąz zawiesił za wysoko,i wygląda pakudnie,a te chowane to kanlux mateo. Basiu co to znaczy ze paskudnie? pokaz zdjęcie? co do tych wbudowanych to pesteczka znalazła je tu: http://www.imperiumlamp.pl/?9993128,downlight-ii-nr-kat.-4871-nowodvorski to chyba nie kandlux ale cena jest wporzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Anita, mało przed chwilą z fotela nie spadłam. Patrz Na suficie po prawej jest projektor. Od spodu gzymsu na ścianie okiennej, dokładnie nad oknem jest schowany ekran – widać, że jest kaseta w poszerzonym gzymsie. TO JEST DOKŁADNIE TO co ja bym w Waszym pokoju kinowo-salonowym zrobiła. A za plecami kanapy cała ściana to powinny być drzwi rozsuwane, takie od sufitu do podłogi na full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ekstra tyko u nas naprzeciwko okna jest wejscie do salonu i nie mam jak tam kanapy dac , no i 2 sprawa kable mam juz pociagniete. zabili by mnie bdybym teraz namieszała:lol2: Oczywiscie ja tez mam troche inny pomysł na ten pokoj ale moj M. tez jest wazny bo on sie do tej pory mi nie wtracał i wszystko akceptował... a i zapomniałam dodac ze ten pokoj na zdjeciu to tylko projektor i ekran a u nas to pod ekranem masa pudelek bedzie: subufer, głosniki, kompyter itp wiec pod oknem nie dałoby rady. u nas ogólnie ma byc 7 głośników plus dodatki- ot taka fanaberia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 To niech ma jak musi. Ale wcale bym się nie zdziwiła, jakby mu się prędko znudziło. To duże podporządkowanie pomieszczenia jednej bardzo wymagającej funkcji. Zobaczysz, jak latem będziecie siedzieć w ogrodzie, czy tak będzie się Twojemu chciało zakopać w pokoju kinowym. Co do tego zdjęcia, to drzwi mogą być z boku kanapy, a sprzęt audio i komputer po bokach okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 05.03.2013 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Pesteczko wyskrobała emaila do męża bo on teraz w delegacji jest.Niech przemysli Twoje słowa o ja oczywiście pod twoja opinia moge się dwoma rekami podpisac;) myslałam jeszcze żeby ewentualnie zamienic ekran z projektorem i wtedy za projektorem czyli na scianie kominkowej kiedys mozna zrobic takie szklane przesuwne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Niekoniecznie szklane. Nie pali się więc nie będę szukać teraz, ale mam kilka pięknych fotek z rozsuwanymi drzwiami, które po zasunięciu całkowicie odcinają oba pomieszczenia od siebie. Ja tak o tym marudzę, bo wiem jakie to przydatne mieć czasem dużą przestrzeń do dyspozycji. Jak mieszkasz w domu, który daje możliwość zrobienia czegoś takiego, to potem żal, że się nie ma. Jak tam Wujek i podłoga.? Udało Ci się owinąć go wokół palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Pesteczko wyskrobała emaila do męża bo on teraz w delegacji jest. Niech przemysli Twoje słowa o ja oczywiście pod twoja opinia moge się dwoma rekami podpisac;) myslałam jeszcze żeby ewentualnie zamienic ekran z projektorem i wtedy za projektorem czyli na scianie kominkowej kiedys mozna zrobic takie szklane przesuwne drzwi. UPS, ja nawet nie pomyślałam, że ekran ma być na innej ścianie :lol2::lol2: niż kominkowa. no, myślałam o okiennej. Ale nie postało mi w głowie, że ekran nie na kominkowej, bo to zamyka możliwości. Ja już taka jestem, że rozważam różne pomysły przyszłościowo, nawet jeśli miałyby być nie zrealizowane. Tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 http://www.homedit.com/a-mesmerizing-mix-of-color-texture-and-light-captured-in-an-eclectic-madrid-residence/ TU jest reszta tego apatramentu ze zdjęcia z projektorem. Ciekawa kombinacja stylów. Ja się dobrze przyjrzeć, to nieźle wygląda, choć może trochę zbyt kobieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts