pestka56 06.03.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Dobrze pomyślał Twój. Wydaje mi się, że też myślał wcześniej o tym, że można by te dwa pomieszczenia łączyć ze sobą. Tylko lepiej wykorzystać te 30 cm obok drzwi na pociągnięcie elektryki, bo jak będzie się zsuwać panel to by odcinalo możliwość podłączenia urządeń (komputera i co tam jeszcze) do prądu. Narysuję na planie tak mniej więcej i prześlę Ci. Tak mi łatwiej niż tłumaczyć. Bardzo wystarczy, To w końcu przeciez przejście. A masz jakieś drzwi w domu wyższe niż 200 cm ? Tak, podrasowane. Tylko wtedy stwierdzisz który Ci najbardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 06.03.2013 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Rozrysuj bo nie wiem o co chodzi z tymi 30 cm . teraz wlasnie pomyslalam ze z tego bo co 150 cm bedzie głosnik ale tez z drugiego i z drugie strony tez trzeba kawalek sciany zostawic zeby kabel puscic. Czyli 180 cm sciany minus 390 całosc sciany daje 210 przejscia.Kolorowychja ide:sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2013 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Masz rację na okiennej też trzeba zostawić. Te dwie czerwone kreski to panele - one muszą mieć miejsce na zsuwanie. Narysowane bez wymiarowania, tylko żeby zorientowac się o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Peteczko super,że mi to narysowałas bo myslałam o jednym panelu a tu mozna przecież podzielic to na 2. Tylko czy jedna taka szyna na 2 wystarczy ?te panele to jakos to zabudowy z regipsu trzeba wpuscic zeby przed nim zrobic połki na komputer, aplituner ale tez tak pomysleć madrzw bo tem jest kratka do nawiewu,żeby panel jej nie zasłaniał. no chyba że wtedy ja zlikwidoac, ale szkoda bo z niej super lecii ciepło.Wlasnie tego zasuwania na wentylacje i zabudwy z połkami i na panel musze obmyslec dokładnie bo dzis wieczorkim chca tam konczyc a ja musze plan przeróbki przedstawic;) Z moich obliczen wynika że 140 sciany po lewej , po prawej 30cm to daje 220cm przejscia, podzielic na 2 panele to po 110 ale gdyby miały nie nie dochodzic do sciany po lewej, żeby kratka była na wierzchu to niby jak te panele podzielic wielkosciowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Pomierzyłam co i jak wiec:od sciany do rury nawiewowej jest 60 cm. Zeby panele nie najezdżały na nią to przejscie musiałoby miec 170 cm, wtedy 2 panele po 85 cm a zprawej 30 cm zostawione. W tej wnęce która powstanie po zsunieciu paneli mozna zrobic połki z KG i tam dac głośnik po lewej i komputer wtedy na szerokośc zlicuj sie to z panelami.Dobrze myslę? 170 to nie za male przejscie?do kuchni mam 120z hollu i wydaje mi sie przestronne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 W sprawie kominka który mnie dreczy jeszcze raz:bash:Z tego co widać na zdjeciach płytki sa zrobione do wysokości ramy która wkoło ma miec 30 cm, jesli slusarz zrobi mi ja jakos sprytnie zawijana na boki to przysłoni to miejsca gdzie nie jest zeszlifowane a wyżej co widac niech robia ze szlifem, jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Problem kominkowy poniekad sam się rozwiazał. Piła która mam nie zdokładnie tnie pod katem wiec jak spróbowaliśmy na kawalku plytki to może sie okazać że na całości bedzie to gorzej wygladac niz jest;) Dzwoniłam do firmy robiacaj ramy stalowe,wysłałam im zdjecie i wyjasniłam problem. Pan odzwonił i pytał sie co ja od tego chce, przeciez super jest:cool:wyszłam na jakaś pedantkę ostatecznie mówił że jak bardzo mi to przeszkadza to może do ramy zrobic po długości narożników delikatna listwę z tej samej stali która przysłoni rogi i bedzie pełnić funkcje ozdobna. ogólnie to facet uśmiechna sie chyba pod nosem jak wydziwiam. Chyba musze sie leczyć Teraz czekam na wycene ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.03.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Anita ktoś Ci to drewno robi,że możesz prosić o barwienie i szczotkowanie?Mnie kolorystycznie podoba się brown rustik-brąz, nie lubię za żółtych i czasami lekko wpadających w zieleń jak czasami się u mnie wydaje.Nie wiem jak z oknem się ten brąz komponuje ,ale chyba dobrze powinien.Kominek braku szlifowań nie zauważyłam,,trochę to ułożenie kafelków pod wkładem się dziwne wydaje ,ale chyba nmie da się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Anita ktoś Ci to drewno robi,że możesz prosić o barwienie i szczotkowanie? Mnie kolorystycznie podoba się brown rustik-brąz, nie lubię za żółtych i czasami lekko wpadających w zieleń jak czasami się u mnie wydaje. Nie wiem jak z oknem się ten brąz komponuje ,ale chyba dobrze powinien. Kominek braku szlifowań nie zauważyłam,,trochę to ułożenie kafelków pod wkładem się dziwne wydaje ,ale chyba nmie da się inaczej Basiu deski są z firmy która znalazłam na allegro.Robia od podstaw na zamówienie, dzis bede wysyłać prosbe o podbarwienie niektórych kolorów i nowe konkretne próbki. m.in brown rustic. ułozenie kafelek troszke dziwne wkoło ale jak mowisz inaczej sie nie dało bo płytek by brakło i duzo odpadów wychodziło. Tym sie nie przejmuje bo rama stalowa 30 cm wkoło zakryje to idealnie i bedzie widac od góry tylko duże kawałki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Pomierzyłam co i jak wiec: od sciany do rury nawiewowej jest 60 cm. Zeby panele nie najezdżały na nią to przejscie musiałoby miec 170 cm, wtedy 2 panele po 85 cm a zprawej 30 cm zostawione. W tej wnęce która powstanie po zsunieciu paneli mozna zrobic połki z KG i tam dac głośnik po lewej i komputer wtedy na szerokośc zlicuj sie to z panelami. Dobrze myslę? 170 to nie za male przejscie? do kuchni mam 120z hollu i wydaje mi sie przestronne;) Dobrze Panna myślisz Idę do ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Dobrze Panna myślisz Idę do ogrodu Dziekuję miłej pracy, ja tez zaraz pędze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Jak tam Kasiu po dniu pracy, żyjesz? ja też dziś zabiegana. Co sadziśz o tym tych listwach ze stali na naroznikach i pod samych sufitem?( bo tam dosłownie brakło 1cm płytki. Nie widac tego ale jakby robic te narożniki to mozna tak wkoło to delikatnie przeciagna. dobrze myslę ? Masz zdjecia tych paneli przesuwnych z czego to by mozna zeby fajnie wyciszało i jak to moze przykładowo wygladac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Czy ktoś wie czy mozna zeszlifować wylewkę w miare równo na powierzchni 16 metrów? Obawiam sie że nie bedzie to takie łatwe żeby dziury nie wyszły. Może jakiś patent na to jest:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Czy ktoś wie czy mozna zeszlifować wylewkę w miare równo na powierzchni 16 metrów? Obawiam sie że nie bedzie to takie łatwe żeby dziury nie wyszły. Może jakiś patent na to jest:bash: Wiem, że to się robi szlifierką kątową z tarczą diamentową do szlifowanie betonu i kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Wiem, że to się robi szlifierką kątową z tarczą diamentową do szlifowanie betonu i kamienia. A ja słyszłąm że szlifierka z tarczą kamienna;) Tylko chodzi mi o to jak to zrobic równo. Skad ktos bedzie wiedział że w tym miejscu to juz 2mm a w innym jeszcze 1mm? Widziałam tez specjalne szlifierki do betonu do pożyczenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Co to znaczy automatyczne rozpoznawanie faz w szlifierce do betonu? nie moge znajsc wyjasnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Cały czas obmyslam , szlifowanie ale też te panele przesówne, które maja odgradzać wnętrza. Muszę wziasc pod uwagę ich dźwiekoszczelnośc. Zatem dwa panele nasówane na siebie po 1) nie będzie możliwa ich zabudowa w zabudowanie kg. bo jak wsune dwa i bede chciała dosięgnoć do pierszego zeby wysunąć to nie dam rady 2) system taki działa na 2 szynach(jak w szafie przesuwnej o ile dobrze rozumiem) wiec jest dość gruby ale przede wszystkim przy zasłonietycg drzwiach one delikatnie na siebie nachodzą a nie idealnie sie stykają. Jesli jest jakis inny paten to słucham:) Ja kombinoowałam jeszcze tak zeby po lewej stronie zostawic 140 a po prawej 80 cm. Oczywiście przejscie znów sie zmniejszy na moje nieszczeście do 160cm ale bedzie można zrobić 2 panele rozuwane na boki wpuszczane w sciane tak jak drzzwi podwójne przesuwne. PROSZE O RADE, SKORYGOWANIE ALBO AKCEPTACJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Być może chodzi o to, że betonowe podłogi , by uzyskać ładną twardą i nawet połyskującą powierzchnię, szlifuje się kilkakrotnie. pomiędzy jednym szliwem, czy polerowaniem a drugim nasącza się je chemikaliami. To są chyba te fazy szlifowania betonuhttp://www.optinet.com.pl/strony/tech_szlifbet.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Słabo coś funkcjonuję bo tych wygibasach ogrodowych. Zobacz takie znalazłam http://www.dorma.pl/prod/content/view/full/24641/%28code%29/product_detail/%28parent%29/24633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.03.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Być może chodzi o to, że betonowe podłogi , by uzyskać ładną twardą i nawet połyskującą powierzchnię, szlifuje się kilkakrotnie. pomiędzy jednym szliwem, czy polerowaniem a drugim nasącza się je chemikaliami. To są chyba te fazy szlifowania betonu http://www.optinet.com.pl/strony/tech_szlifbet.html aha a ja juz myslałam ze jkais wynalazek okreslajacy ilośc zeszlifowanej powierzchni:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts