pestka56 15.04.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Anita, ja bym na razie nie ruszała tej ściany. Przemyślałam. Lepiej poczekać, aż będziecie się przenosili z sypialnią na górę.Wiem, że to nie szybko. Wykucie dziury, to oczywiście zawsze bałagan, ale kinowy, to na razie będzie też Wasza sypialnia. Ja Ci narysuję przyzwoicie od strony obu pokoi, bez pośpiechu, co mi wyobraźnia podpowiada. Zrobię rzuty planu. Wtedy sobie spokojnie przemyślicie i zdecydujecie. Moja Babcia mówiła, że „co nagle to po diable”. wysyłąm Ci maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.04.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A może zrobić podwójne otwierane drzwi jak w starych kamienicach? http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/51761/95257/3daea233ac5958dc777cd724b87e5662.jpg Anita, też o tym myślałam. Tyle, że każde skrzydło byłoby podwójne - składane na pół. Mój J. mieszkał wiele lat w takiej starej kamienicy, gdzie dwa pokoje były łączone takimi drzwiami, ale przeszklonymi. To były wysokie drzwi niemal do samego sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 15.04.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Anita, też o tym myślałam. Tyle, że każde skrzydło byłoby podwójne - składane na pół. Mój J. mieszkał wiele lat w takiej starej kamienicy, gdzie dwa pokoje były łączone takimi drzwiami, ale przeszklonymi. To były wysokie drzwi niemal do samego sufitu Takie 2 podwójne skrzydła robi komandor ale to znów drzwi jak z szafy o zerowym poziomie dzwiekoszczelnosci ;( trudny orzech do zgryzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.04.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Anita jak nie wiesz co zrobić,nie jesteś pewna to może rzeczywiście poczekaj z tymi drzwiamiPiękna ta inspiracja ,jezu ale będę mieć problem z jakimś malowidłem na ścianę do salonu.Koniecznie pokaż i oceń zegar jak przyjdzie no i pokaż co tam zrobiliście,a czy Ty masz pomysł na łazienkę już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 zapomniałam zapytać jaką lampę zamówiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.04.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Anita jak nie wiesz co zrobić,nie jesteś pewna to może rzeczywiście poczekaj z tymi drzwiami Piękna ta inspiracja ,jezu ale będę mieć problem z jakimś malowidłem na ścianę do salonu. Koniecznie pokaż i oceń zegar jak przyjdzie no i pokaż co tam zrobiliście,a czy Ty masz pomysł na łazienkę już? Basiu teraz napewno nie bede wywalac sciany al chodzi czy wogole bo pradu bym nie przerabiała bo jakby sciana miała zostac to lepij wygląda sprzet grający tak jak jest rozmieszczony A z malowidłem poczekja jak cos wpadnie ci w rece co cie urzeknie tak ze powiesz: musze to miec i żadne inne" takie rzeczy nadaja duszę domu wiec nic pochopnie. A co do łazienki ja swoja musze zaakceptować taka jaka uz jest. narazie rak kasy na fanaberie;) łazienka ma dopiero 3 lata wiec raczej skuwac naazie nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.04.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 zapomniałam zapytać jaką lampę zamówiłaś? lampa niespodzianka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.04.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Anita ale dasz namiary jak mi się spodoba?A co ze ścianą ,to gdzie masz jakiś szkic,żeby to zobaczyć ,pamiętasz na której stronie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 18.04.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Anita ale dasz namiary jak mi się spodoba? A co ze ścianą ,to gdzie masz jakiś szkic,żeby to zobaczyć ,pamiętasz na której stronie ? Basiu pewnie ze dam namiary na lampę narazie na nia czekam;) co do szkicu to nie ma;( trzeba sie zdecydowac czy wywalac czy nie. z tym wywalaniem problem jeden droga jest zabudowa w miare dzwiekoszczelna rozuwana. jedynyna ewentualnoscia sa takie drzwi jak na inspiracji. Wtedy wszystkie gniazdka i kable musielibysmy maksymalnie przenies za scianą z kominkiem od strony kinoweo. wtedy pod nawiem byłyby wszystkie graty meza ale wyglada to dobrze wtedy jak bedzie faktynie przejscie bo jak nie nagłosnienie scisniete w rogu bedzie dziwnie wygladac, Stad ten dylemat w sumie na juz. Może Pestka by wyrazila swoja opinie? bo gdzies znikła w czelusciach wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2013 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W czeluściach roboty nudnej i wyczerpującej. Nie chcę Ci nic radzić bez jakiegoś rozrysowania.Mam trochę inspiracji, ale one tylko szczątkowo pokazują jak tę ścianę można by zagospodarować. Na każdej fotce jest coś , a nie ma ani jednej, o której powiedziałabym, że przemawia w całości do wyobraźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 19.04.2013 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W czeluściach roboty nudnej i wyczerpującej. Nie chcę Ci nic radzić bez jakiegoś rozrysowania. Mam trochę inspiracji, ale one tylko szczątkowo pokazują jak tę ścianę można by zagospodarować. Na każdej fotce jest coś , a nie ma ani jednej, o której powiedziałabym, że przemawia w całości do wyobraźni. Kochana Kasiu, to trzymaj sie jakoś i kończ nudna prace bo wiosna zawitała, ogrod i ptaszki czekają Ja też wstrzymuje prace czekajac na znak od ciebie;) W sumie to chodzi mi tylko o to czy przenosic prad czy nie ale wiem ze to wymaga zastanowienia co potem wiec czekam... i sciskam cie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.04.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Anitko, czytałam u Basi, że już kładziesz podłogi drewniane????? Co, gdzie, jak, skąd, jakie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.04.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Szarlot, popatrz we wcześniejsze posty. Anita pokazywała dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.04.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 A faktycznie Pestko - byłam i widziałam!!!Super dechy w świetnej cenie - zdradzisz Anitko producenta, ew. gdzie zamawiałaś?My potrzebujemy lite na piętro, na parterze musimy mieć deskę warstwową, na ogrzewanie podłogowe. No i skomplementuję: świetny kominek, cegła, i STRASZNIE mi się podoba zegar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.04.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tylko gdzie te zdjęcia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.04.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Sharlot, u mojej sąsiadki deski leżą na podłogówce. Ona ma prawie cały parter w ten sposób. Zimą w dwóch miejscach przy oknach widziałam że rozlazło się w szpary takie po 3-4 mm. Ale teraz już nie ma tego. Specjalnie ostatnio pytałam czy to lita deska i tak – dąb lakierowany. Sąsiadka mówi, że ma to już tak 10 lat. Ja mam sosnę na 5 cm grubości legarach i pod nią też leży podłogówka, ale bardzo nietypowo. Rurki są poprowadzone pomiędzy legarkami i tylko przymocowane do wylewki. Zrobiliśmy taki eksperyment, bo ja chciałam zimą chodzić boso. Podłoga jest, nazwijmy to nie zimna. U mnie deski się nie rozsychają jakoś. Może dlatego, że nie mają bezpośredniego styku z podłogówką tylko przez powietrze. Anitka to, jak mawiała moja babcia, taki „z cicha pękł”. Ma masę wątpliwości i sypie problemami, ale myśli dziewczyna dzielnie i zaczyna jej ten domek wychodzić całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.04.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tylko gdzie te zdjęcia!!!!! Od postu 829 i potem 879 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.04.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Pestko, a może pokażesz tu u Anity kolor swoich desek??? PROOOOSZĘĘĘĘĘĘ!!!! U nas jednak będzie warstwowa - boję się litej na podłogówce - rozmawialiśmy z 3 wykonawcami (a jednocześnie producentami = tartak), i każdy mówi: nooo, proszę państwa, lita w takich warunkach to na państwa odpowiedzialność - za duży opór cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 23.04.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Anitko, czytałam u Basi, że już kładziesz podłogi drewniane????? Co, gdzie, jak, skąd, jakie??? Sharlotko podłogę drewnianą mam no name. w sumie to jakas końcówka seri. 3 klasy wymieszane razem. Kupowałam ja w sklepie w krakowie nazywa sie Centrum parkieciarza.Zdjecia narazie niezaolejowanej wstawie jutro. Kolorek dostanie za jakies 3 dni;) Efekt bardzo mi sie podoba choć kafle i deska nie jest na równym poziomie to zdecydowałam sie dac korek pomiedzy zamiast listwy pomimo róznicy. Juz wole to niz listwy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 23.04.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Pestko, a może pokażesz tu u Anity kolor swoich desek??? PROOOOSZĘĘĘĘĘĘ!!!! U nas jednak będzie warstwowa - boję się litej na podłogówce - rozmawialiśmy z 3 wykonawcami (a jednocześnie producentami = tartak), i każdy mówi: nooo, proszę państwa, lita w takich warunkach to na państwa odpowiedzialność - za duży opór cieplny. Pesteczko wstaw jakies zdjecia swojej podłogi, ja też Proszę A ty Shalot musisz pamietać że to co czasem mowią ci "fachowcy" sama musisz zweryfikować doswiadczneiem innych a czasem nawet zweryfikowac. mi tez mówili jaki korek, deska w pokoju z ciepłym kominkiem Pani oszalała? itp. a jednak oszala i z doswiadczenia innych wiem ze nie bedzie wcale zle a to ze w tartakach czy sklepac tak a nie inaczej mówią to tylko zeby byc pewni udzielanej gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts