Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Anita,

daj sobie trochę czasu na przyzwyczajenie się do odcienia - a jaki w sumie chciałaś, że nie do końca jesteś zadowolona???

Nie jest ponuro - jest pięknie!!!

Zobaczysz, gdy dojdą meble, zasłony, dekoracje, całość nabierze innego wymiaru.

No ale zawsze możesz faktycznie przecyklinować:D

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anita,

daj sobie trochę czasu na przyzwyczajenie się do odcienia - a jaki w sumie chciałaś, że nie do końca jesteś zadowolona???

Nie jest ponuro - jest pięknie!!!

Zobaczysz, gdy dojdą meble, zasłony, dekoracje, całość nabierze innego wymiaru.

No ale zawsze możesz faktycznie przecyklinować:D

Sharlot, zapewne masz rację. Coraz bardziej przekonuję sie do kolorku a wszyscy którzy oglądaja sa zachwyceni wiec pewnie racja ze z całościa nabierze to charakterku. Wczoraj podłoga została zaolejowana drugi raz olejem bezbarwnym satynowym wiec podłoga ma teraz własnie takie wykonczenie i bardzo mnie sie to podoba.

dziś wyjezdzamy nad morze ale sprbuje jeszcze wrzucic zdjęcia zegara na tle cegiełki. powiem tyle ze dla mnie jest idealny

Anita, jeśli odebrałaś maila z drogi, to wiesz, że mi się podoba.

Obejrzałam jeszcze wszystko na normalnym monitorze i jest... CUDNIE.

Podłoga absolutnie po mojemu, a zegar trafiony w punkt.:yes:

Miłego odpoczynku

(U nas pada)

• 2 weeks później...
Anita i co postanowiłaś z kuchnią?

Basiu eh fajnie że wspomniałas o tym. :mad: Stolarz sie wystarszyła jak tylko powiedzialam o innych frontach niz te co on proponuje. Nie odbiera odemnie tel i wogóle chyba próbuje mnie splawic wiec pewnie tak bedzie. Wracam do poprzedniego. troche droższy ale budzi zaufanie.

Mam kilka opcji i wlasnie zredagowałam je w emali i w jakich cenach bedzie wykonalne.

Opcji jest chyba w sumie 4

- Twoje fronty

- kuchnia na wzór Beaty i Krisa

- i taka z wizuallizacji

- i taka prosta, elegancja jak ma chanelka8;)

Wszystko wyjaśniaja zdjecia;)

http://img850.imageshack.us/img850/584/dsc02021q.jpg

http://img834.imageshack.us/img834/7366/dsc0126oi.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/1408/001jkjd.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/5017/img2536nn.jpg

Powiem Ci Basiu, że już bokiem temat kuchni mi wychodzi, bo jak sie na cos zdecyduje to potem okazuje sie ze obiecali a teraz sie nie da albo cena rosnie 2 razy i tak wkółko. moze jakies głosowanko?

O bosze - jaka piękna cegła!!!!!!!!!!

Podłoga piękna, wcale nie za ciemna!

O dziekuję, dziekuję potrzeba mi słów otuchy bo przeztak długo ciagnacy się remont juz wszystko mi obrzydlo.

W sobote zaczynamy kolejne prace, wiec może bede zagladać tu częsciej;):D

Stoje też przed wyborem oswietlenia do pokoju kinowego:

poczatkowo miały być róznolegle do siebie 2 podwójne reflektorki plus jedenplafon na srodku pokoju:

http://www.2bm.pl/data/foto.php?tpr=NjAES&fn=MTIwMjEwNzI1Ni9wbGFmb25xdWFkcm8zMG5pa2llbC5qcGcES&w=350

http://www.rojswiatel.pl/files/1497173922/r2,w_1000,_small.jpg

Albo4 sztuki takich reflektorków http://www.imperiumlamp.pl/files/225/4871.jpg

rozmieszczonych w kwadracie . Mysle ze spokojnie 16 metrów by oświetliło

Edytowane przez anitka89

Kasiu, ogród mnie pochłonął.... pracy tyle ale końca nie widać

Co do kuchni wracam do poprzedniego wykonawcy na kolanach:D

Jak widzisz nadal dylemat mam ale wybór bedzie zalezal od wyceny drugiego stolarza i jego zdania w tym temacie. napewno napisze co sadzi. To gośc naprawde konkretny. widziałam juz jego prace. Nie ma sie czym wstydzic.

Jesli chodzi o łaczenie koloystyczne blatu, najbardziej jestem za blatem zblizonym do koloru cegiełki, ale najpierw musze zamówic cegiełke zeby kolor na zywo miec. . A jak sa dzisz robic ja tylko na ścianie z okapem czy obok okna też ?

A widziałas dylematy salonowe?to oświetlenie tez mnie wykonczy;p A jak u Ciebie. Pokaż zdjęcia Twojego ogródka, PROSZĘ

Hej ja też jestem rzadko,ale codziennie staram się podglądać i zaglądać.Jestem zdołowana u mnie dużo do zrobienia,a kasy totalnie brakuje.Kupiłam za to firanki,zobaczcie jakie tanie.Przyszły wczoraj ale na stary adres do mamy ,więc ich nie widziałam.Mama mówi,że ok.W tym tygodniu mam nadzieję ,że zawisną w salonie-białe matowe,wzór coś na len.To ma wisieć jak zasłony ,ale na wieczór mogę się trochę osłonić.

Chcę żeby lekko były przydługawe z 10 cm i szeroko zawinięte.

Anita może Tobie się spodobają ,bo cena przyznasz fajna.

Anita trzymam kciuki za Ciebie,ja też wiem ,że niestety czasami treba iść na jakiś kompromis.U mnie mąż teraz nie ma czasu i mało robimy,Idę porobić obiecane fotki

http://allegro.pl/firana-plotno-len-etamina-11zl-mb-wys300-kupon-1-7-i3207221751.html

Oświtlenie to katorga,osobiście plafonów nie lubię,jak możesz to zostaw to może coś Ci potem coś wpadnie,te drugie reflektorki mam u chłopaków w łązience tylko pojedyńcze,a te ostatnie wbudowane sama nie wiem ,a ten pokój kinowy to teraz jest sypialnią tzn.będzie?

Basia firanki fajne. To etamina - jak pamiętam z dawnych czasów jest bardzo fajna i zwiewna.

Żeby ładnie się na dole układało trzeba zrobić co najmniej 20-25 cm za długie. Wtedy ułożą się jak bombka. Przy dodanych 10 będą tylko podłogę zamiatać.

U nas wczoraj gradobicie było, baliśmy się o okna połaciowe. Wicher był i rąbało dobre 15 minut kulkami wielkości wiśni. Podziurawiło mi funkie mimo, że są pod gęstymi leszczynami. Obiło azalie i glicynię z kwiatów. Głogi za to przetrwały niewzruszone.

Fotki zrobiłam przedwczoraj. Kolejno: głogi Paul's Scarlet; glicynia – z 4 zakwitła tylko jedna i mam nadzieję, że pozostałe będą fioletowe; azalia Sunte Nectarine i azalia Fireball. Mam jeszcze żółtą Klondyke, ale oberwała gradem i kwiatów chyba nie będzie.

2013_19maj-glogi_Paul's_Scarlet.jpg 2013_19maj-glicynia.jpg 2013_19maj-azalia_Sunte_Nectarine.jpg 2013_19maj-azalia_Fireball.jpg

Anita, na ścianie okiennej położyłabym płytki tylko na wysokość 1-nego rządka ponad parapet okienny. Parapet też można nimi wyłożyć. A na śianie z okapem połóż do wysokości pierwszej półki, jak pamiętam to ma ona być równo z poziomem okapu.

Oświtlenie to katorga,osobiście plafonów nie lubię,jak możesz to zostaw to może coś Ci potem coś wpadnie,te drugie reflektorki mam u chłopaków w łązience tylko pojedyńcze,a te ostatnie wbudowane sama nie wiem ,a ten pokój kinowy to teraz jest sypialnią tzn.będzie?

Basiu, ja dziś znów w ogrodzie. wycinam dzikie pędy i bawie się w formowanie krzewów.

co do oswietlenia: ja tez nie lubie plaonów i własnie chyba dlatego tak kombinuje;)

Nie moge niestety decyzji odwlec bo w sobotę bedą robić sufit podwieszany i trzeba wiedziec co i jak. A co do funkcji to kinowy bedzie teraz teraz sypialnią. I co teraz?

O kurcze , kasiu to niewesoło z tm gradobiciem, u nas były burze ale obeszło sie bez wiekszych strat.

Co do parapetu wyłozonego płytkami to parapet ma byc z tego co blat bo sa na jednej wysokosci.a reszte zrobie tak jak mówisz. nawet chyba już zamowie plytki zeby widziec ich kolor. Co myslisz o tym oswietleniu? może zwykłe oczka ledowe wbudować tyle?