Barbara74 06.09.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Anita a z tego docelowego salonu nie robicie okna czy wyjścia tarasowego na dużą działkę?I wejście do docelowego salonu chcesz dasz i z przedpokoju i z jadalni(docelowej)Uważam,że fajnie dać drzwi przesuwne duże pomiędzy salonem a jadalnią-jak nie chcesz tego wogóle otwierać.Moja siostra ma takie szerokie wejście do sypialni ,jak mi się uda jutro zrobić-jak ją odwiedzę to cyknę i pokażę fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Anita a z tego docelowego salonu nie robicie okna czy wyjścia tarasowego na dużą działkę?I wejście do docelowego salonu chcesz dasz i z przedpokoju i z jadalni(docelowej)Uważam,że fajnie dać drzwi przesuwne duże pomiędzy salonem a jadalnią-jak nie chcesz tego wogóle otwierać. Moja siostra ma takie szerokie wejście do sypialni ,jak mi się uda jutro zrobić-jak ją odwiedzę to cyknę i pokażę fotkę Dzień dobry Basiu!fajnie, że mnie odwiedziłaś. jęsli chodzi o drzwi tarasowe to będą z docelowej jadalni bo am jest wypuszczony taki daszek pod taras a z salonu nie chcieliśmy. Tez ze wzgledu na ustawność pokoju, poza tym niestety od tej strony co salon i jadalnia działka do ranicy ma 4 metry więc jedno wyjście na taki mały tarasik co by kawke wypić wystarczy a w ogrodzie bedzie duża altanka na grila czy coś. Zaciekawilas mnie z tymi duzymi drzwiami, bo jakby to wykombinować juz teraz to przy tym remoncie mozna by to zaplanować i byłoby z głowy na przyszłość. Wejscie do salonu bedzie od przedpokoju i jadalni( drzwi). Pesteczka jest niezastopiana prawda? Kochana jest choć naprawdę, ostatnio ma bardzo mało czasu. A co do pieco-kominka to wspaniała rzecz tylko kupe kasy kosztuje. Może na przyszły sezon grzewczy uskładamy kasiorke. Pewnie zauwazylaś że kuchnia jednak bedzię w kształki L i narazie stół na środku a w przyszłości wyspo- stół. I w sumie doszłam do planu, który miałam na samym początku, bo tak planowałam układ domu. Ciesze sie, że nie jestem taka beznadziejna bo skoro Kasia tez na to wpadła to jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Anita kuchnia w L ,kurczę ,teraz jest kwadratem to mówisz o spiżarce,czy gdzie ją przedłużasz w L?I ta inspiracja z tym stolikiem na kółkach i dywanem z juty boska boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Anita kuchnia w L ,kurczę ,teraz jest kwadratem to mówisz o spiżarce,czy gdzie ją przedłużasz w L? I ta inspiracja z tym stolikiem na kółkach i dywanem z juty boska boska Basiu chodzi o to że mebelki jak widzisz po wizualizacjach pestki są na długiej ścianie od strony garderoby i pod oknem . Nie ma wejscia do spiżarki od kuchni. Jest na tyle duża że stwierdziłyśmy że jej nie robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) http://img221.imageshack.us/img221/4117/39388625733528767124382.jpghttp://img52.imageshack.us/img52/4923/40321725320673808409817.jpg te krzesła wyglądają swietnie w każdym wnetrzu ;Dhttp://img837.imageshack.us/img837/6823/55663837779848895825510.jpgu kogoś widziałam na fm ta inspirację ale tak mnie zaczarowałą że też dam;) Edytowane 7 Września 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Basiu chodzi o to że mebelki jak widzisz po wizualizacjach pestki są na długiej ścianie od strony garderoby i pod oknem . Nie ma wejscia do spiżarki od kuchni. Jest na tyle duża że stwierdziłyśmy że jej nie robimy. Anitka, Ty masz przecież piwnicę ? Co tam chcesz mieć ? Może wykroisz piwniczkę na wino, a obok spiżarnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 http://img837.imageshack.us/img837/6823/55663837779848895825510.jpg u kogoś widziałam na fm ta inspirację ale tak mnie zaczarowałą że też dam;) Masz talent do wynajdywania pięknych inspirek Czarny, szary, biały, albo jakikolwiek kolor w dominacji i do tego kontraściki dodane to samograje, ale jakże piękne i eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Kasiu zgadza sie mam taka mała piwniczkę. Więc przetwory, winko jak najbardziej bedę tam przechowywać. Nawet już mam świezutkie konfitury i soczki z tego roku a teraz robie winko, więc wszystko jest Ale wiadomo że po odkurzacz mopa i wodę mineralna to sie tak nie chce schodzić do piwnicy. A tak odbiegając to schody, w sensie zejście do piwnicy zaczyna sie tam , gdzie Ty zaznaczyłaś wyjście na poddasze, więc schody będą musiały mieć inny kształt. Stąd schody muszą być 2 zabiegowe z podestem. Wyjście bedzie zaczynać się równoległe do ściany zewnętrznej domu. Cos takiego: Anitka, Ty masz przecież piwnicę ? Co tam chcesz mieć ? Może wykroisz piwniczkę na wino, a obok spiżarnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czekaj Anita, nie rozumiem co z tymi schodami. Czy to jest jedyny możliwy układ? Może da się coś wykombinować. Zaznacz na planiku gdzie jest otwór na poddaszu i jak usytuowane jest zejście do piwnicy. Ile miejsca zajmuje każde też pokaż Miejsce na podręcznego mopa i odkurzacz spokojnie wygospodarujesz w garderobie. Może w takiej skrzyni z siedziskiem pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czekaj Anita, nie rozumiem co z tymi schodami. Czy to jest jedyny możliwy układ? Może da się coś wykombinować. Zaznacz na planiku gdzie jest otwór na poddaszu i jak usytuowane jest zejście do piwnicy. Ile miejsca zajmuje każde też pokaż Miejsce na podręcznego mopa i odkurzacz spokojnie wygospodarujesz w garderobie. Może w takiej skrzyni z siedziskiem pod oknem sciana pomiędzyprzedpokojem a wyjsciem na poddasze ma byc niejako przesunięta w głąb do ześcia do piwnicy. Wygladałoby to bardzo podobnie tyle że przedpokój będzię wiekszy i zrobi sie miejsce na schody. Wyjscie teraz na poddasze jest bedzo małe ale strop jest przygotowany tak ze można wyciąć dziurę na długość i szerokość tego pomieszczenia gdzie zejscie do piwnicy. Nie wiem czy zrocumiale wytłumaczyłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 ok pisząc w kształcie L miałąs na myśli nie kształt kuchni a ułożenie mebli. Anita podawaj źródło skąd masz te wspaniałę inspiracje. Mnie czasami dopada zwtątpienie,co chcę,i znowu mnie nakierowujesz na właściwy tor Ja to dzisiaj się zaczęłam zastanawiać czy dać fronty gładkie mat z długimi relingami-ostatnio widziałam piękną inspirację,ale nie zapisałam. Tylko gładkie fronty w połaczeniu z cegłą ,dewnem ogólnie klimatyczne.Bo i moje ramki i takie gładkie by do mnie pasowały. Dzisiaj wertowałam neta,ale nie potrafiłam sobie przypomnieć gdzie ja widziałam. Fajne schody na piętro ma Basia krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Basiu najwiecej inspiracji mam z http://www.sadecor.co.za/wordpress/, i niektóre z http://www.livingspace.com.au/page11.php, http://www.design-dautore.com/. A co do kuchni to jak mi napisałaś, że myślisz o gładkich frontach to się usmiechnęłam bo mi co jakiś czas też ta myśl przelatuje. gładkie fronty, fajne uchwyty, cegła i dodatki drewna też super, ale czy to zachowa moj klimat? chyba nie a jak Ty czujesz?Kuchnia to nasze miejsce musisz sie w niej też dobrze czuć oprócz tego że będzie wyglądać.Takie jest moje zdanie. Znalazłam troche zdjęć tych gładkich kuchni. Ja natomiast nie jestem za matem, ale jak już to za gładkim pół matem. Mat widziałam u koleżanki i taki bez wyrazu sie wydawał. http://img515.imageshack.us/img515/8655/stylishminimalistandind.jpg, http://img801.imageshack.us/img801/8655/stylishminimalistandind.jpg http://img696.imageshack.us/img696/5945/kuchniah.jpg http://img849.imageshack.us/img849/6572/ceglawkuchnid1.jpg http://img195.imageshack.us/img195/5773/aranzacjawnetrz600x0roz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 jeszcze ta stronka jest fajnahttp://www.digsdigs.com/category/decorating/kitchen-designs/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 też nie myślałam o macie ,ale o satynie ,w każdym razie nie na wysoki połysk tylko ,jak np.te mebelki z Ikea co je dałas u siebie na wizualce.Co to półmat,satyna?A ja myślę,że głądki front by też pasował ,własnie cegłai i drewno by zrobiło klimat.Boję się tylko jednej rzeczy,że jad dam moje ramkowe to raczej w kuchni nie dam cegły,bo bym przedobrzyła.A zastanawiam się co dampod okap na ścianę.Płytek nie chcę ,lacobela też nie ,jeszcze może być lacha inox.Co do blatu to widziałam dzisiaj blat z łupka w necie i się zakochałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 07.09.2012 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Te fronty z ikei to półmat. Nie uważam że gładkie fronty nie zrobia klimatu, zrobią z cegła i drewne Oczywiście że tak! a jesli przy ramkowych frontach nie chcesz cegły to faktycznie blacha jest bardzo fajna. a w łupku jestem zakochana w każdej postaci, ale to materiał chyba niebardzo odpowiedni na blat. Teraz jak z Toba rozmawiam to sama zacznę watpić w moje ramkowe fronty im więcej siedze na fm tym mniej wiem co chce. Na inspiracjach mi sie podoba wiele rzeczy ale co wybrać??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Anita, myślałam o schodach w Twoim domu. Nie musicie mieć ściany oddzielającej zejście do piwniczki od holu. Wygodne stopnie mają 18 cm wysokości i 26-27 głębokości. Żeby dało się zejść do piwnicy podest-spocznik schodów na poddasze musi być na odpowiedniej wysokości. Jeśli ustawisz schody jak na tym planie to spocznik jako 11 stopień będzie na wysokości 198 cm. Pod nim zostanie dość miejsca na swobodne dojście do schodów do piwnicy. Taki mógłby być początek schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 No, dziewczyny, toście się dogadały Pozostaje selekcja negatywna. Im więcej się ogląda tym trudniej się zdecydować. Najlepiej najpierw zdecydujcie się na rodzaj materiałów, które chcecie wykorzystać. One wymuszą resztę decyzji. Anita piękne te fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.09.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 :)Ramki kocham od zawsze ,siostra mówi rób swoje ramki bo potem będziesz chodziła i marudziła.Pestka ma rację im więcej oglądam ,tym gorzej.Ja dawno już bym kuchnie zamówiła,tylko ta lodówka mnie wstrzymuje.Bo muszę znać konkretny model.Nawet ostatnio myślałam,a pójdę na łatwiznę może dam lodó∑kę do zabudowy.Lodó∑ka prawie wybrana,chciałabym ją zobaczyć na żywo.Jak mnie przychodzi chwila zwątpienia na ramki oddalam się od kuchni i zajmuję innymi sprawami,a teraz mam ich peełno na głowie:bruk,schody zewnętrzne i łązienka i moje dwa łobuzy.Podziwiam ludzi,którzy wiedzą dokładnie co chcą i nie zbaczają z obranego toru.Ale tak jak mówię. A takie pytanie do Ciebie i Pestki,jaką kuchnie widziałybyście do tego salonu z postu 87 zdjęcie pierwsze ,z obrazkami postawionymi na półce i do tegoz ostatniej fotki szaro -zielonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 08.09.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 [ATTACH=CONFIG]135381[/ATTACH] Anita, myślałam o schodach w Twoim domu. Nie musicie mieć ściany oddzielającej zejście do piwniczki od holu. [ATTACH=CONFIG]135384[/ATTACH] Wygodne stopnie mają 18 cm wysokości i 26-27 głębokości. Żeby dało się zejść do piwnicy podest-spocznik schodów na poddasze musi być na odpowiedniej wysokości. Jeśli ustawisz schody jak na tym planie to spocznik jako 11 stopień będzie na wysokości 198 cm. Pod nim zostanie dość miejsca na swobodne dojście do schodów do piwnicy. [ATTACH=CONFIG]135390[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135391[/ATTACH] Taki mógłby być początek schodów Kasiu ustawienie schodów fajne, do przeanalizowania. Tylko szkoda że wyjście zaczyna się tam gdzie drzwi do łazienki.Zastanawiam sie jescze czy pod tym 11 spocznikeim da się wpasować drzwi do piwnicy? wiem że takie otwarte zejście daje wiecej przestrzeni ale fundamenty są nie ocieplone, zejscie jest bardzo strome i ciągnie zimno niesamowicie od nich. poza tym piwnica ma raptem 160 cm wysokosci więc na dole w piwnicy drzwi to słaby pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 08.09.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 grubszą kreska narysowałam miejsce ściany z drzwiami o której myśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts