Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anitka-sciana-okienna-uklad_1.jpgAnitka-sciana-okienna-uklad_2.jpgAnitka-sciana-okienna-uklad_3.jpgAnitka-sciana-okienna-uklad_4.jpgAnitka-sciana-okienna-uklad_5.jpg

Wklejam 5 układów.

Na 4 i 5 jest zmywarka 40-tka. Do rozważenia – 60-tkę zmywarkę trudno zapełnić, a gdy jest więcej gości, to i tak jedno zmywanie nie starcza.

Proponowałabym też olać miejsce w rogu, bo te szpeja, które pozwalają takie miejsce wykorzystać drogie okropnie, a i tak jest mało ekonomicznie tam cokolwiek upychać. Zyskuje się większe szuflady pod zlewozmywakiem z dobrym miejscem na 4 pojemniki do segregacji, a nad nimi szuflada na przybory i środki do zmywania.

Reasumując ja bym zrobiła 30 (cargo) + 60 (szuflady) + 80 (zlewozmywak i szuflady) + 40 (zmywarka) + 82 (szuflady i witryna)

[ATTACH=CONFIG]196778[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196779[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196780[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196781[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196782[/ATTACH]

Wklejam 5 układów.

Na 4 i 5 jest zmywarka 40-tka. Do rozważenia – 60-tkę zmywarkę trudno zapełnić, a gdy jest więcej gości, to i tak jedno zmywanie nie starcza.

Proponowałabym też olać miejsce w rogu, bo te szpeja, które pozwalają takie miejsce wykorzystać drogie okropnie, a i tak jest mało ekonomicznie tam cokolwiek upychać. Zyskuje się większe szuflady pod zlewozmywakiem z dobrym miejscem na 4 pojemniki do segregacji, a nad nimi szuflada na przybory i środki do zmywania.

Reasumując ja bym zrobiła 30 (cargo) + 60 (szuflady) + 80 (zlewozmywak i szuflady) + 40 (zmywarka) + 82 (szuflady i witryna)

róg faktycznie kasiu mozna zablendować ale jednak chyba bede uparta przy zmywarce 60 co w takim wypadku?

kasiu przemyslałam i jestem za moim pierwotnym układem jesli oczywiscie sadzisz ze ta 30 cargo w niczym nie koliduje wizualnie.byłaby fajne takie cargo chodzby na desi do krojeniai zmywarka 60 jednak.

Fajne jest tez zablendowanie rogu i szauflady ale jeszcze trzeba odliczyc cos blendy na to zeby sie szufaldy wysuwały i nie ocierały o uchwyty na scinie z okapem

te 80 pod zlewem jest bardzo kuszące i to cargo. A na drugiej ścianie ile masz mieć szuflad?

Czy Ty już wybrałaś zlewozmywak i zastanawiałaś się nad pojemnikami do segrgacji?

Ja mam 4, ale to z lenistwa, bo równie dobrze z plastikami i puszkami mogę podreptać do garażu. Tam i tak mam duże pojemniki na metal, szkło, plastik i papier. Pod zlewem na pewno musi być komunalny i kompostowy (mokre naturalne).

Przemyśl zlew i pojemniki.

Ten ostatni układ bardzo symetryczny - to ładne.

Pytasz czy cargo koliduje wizualnie. Popatrz na te kuchnie. Mam wrażenie, że to są układy pod wygodę korzystania, a nie bo symetrycznie.

+0-Screen shot 2012-05-25 at 8.18.12 PM.jpgScreen shot 2012-08-19 at 4.50.46 PM.jpg RCN_1.jpg

Na fm się tak psychoza pod tym względem zrobiła - ma być symetrycznie. Olej to i rób takie, żeby Ci było wygodnie

Kasiu na scianie z okapem mam 3 azy 60-tki szuflady kazda ma 2 duze szuflady i po 1 waskiej( na wysokośc)

to cargo to mwyszlo przez przypadek bo brakło akurat 30 cm. cały czas zastanawiam sie czy zablendowac ten róg... a jesli tak to tez po lewej stronie zlewu dac 3 szuflady?

co do zlewu i bateri do niego nie mam bladego pojecia a kosze do segregacji pewnie kupie w ikei.

Myślę, że powtórz te ilości szuflad.

Ja bym cargo zrobiła, bo przydatne i taki fajny smaczek w kuchni.

Na dwóch zdjęciach ostatnich są w narożniku łamane drzwiczki. Takie wąskie. Zawsze w narożniku jest trochę miejsca. Ale ja bym się z tym nie p...szyła, bo miałam taką szafkę w starym mieszkaniu i szlag mnie trafiał jak musiałam stamtąd coś wyjmować. Niby były takie obrotowe półki, ale, qrczę, ciągle mi coś z nich tam spadało. Blokowało się i w ogóle. W końcu wstawiłam zwykłe półki i to był magazyn rzeczy nie używanych. Przez pięć lat otwierałam te drzwiczki tylko żeby coś dopchać. Aż się sama zdziwiłam co ja tam nawtykałam, jak po sprzedaniu mieszkania musiałam to wypakować.

Jeśli chodzi o zlewozmywak i baterię, to popatrz co ma IKEA. Ja mam Domsjo duży podwójny, a moja Kaśka ma Domsjo pojedynczy i obie jesteśmy zadowolone. Są głębokie i łatwo je utrzymać w czystości, jak to ceramikę. Obie mamy krany z IKEA i też jesteśmy zadowolone. Mój zestaw funkcjonuje już kilka lat i nie widać po nim, żeby się starzał. W ogóle i środki i fronty mam z IKEA.

Dział kuchenny IKEA uważam za bardzo dobry i tani.

Zlewozmywak musisz mieć dopasowany do szafki (albo szafkę do zlewu) i do niego trzeba blat dopasować. Ważniejsze jest dopasowanie z szafką. Bo co jak upatrzysz sobie jakiś, a on Ci się nie zmieści w przestrzeni szafki?

Edytowane przez pestka56

Kasiu postaram sie mojemu kuchennemu ta sprawe przekazać mam nadzieje ze sie bardzo nie wkurzy;)tylko teraz popatrzyłam ze albo zabledowany róg, plus szuflady, duzy zlew, zwywarka i szuflady tylko że BEZ cargo bo sie nie miesci w takim wypadku, albo nie wiem .... nie da sie pogodzic wszystkiego. i rogu i dużego zlewu i cargo trzeba z czagos zrezygnowac

lamanej szafki nie chce maja ja moi rodzice i tez uważam ze to tylko rupieciarnia;)

a z tym zlewem hmmmm DOMJO raczej odpada zabardzo klimatyuczny do mojej kuchni. chciałabym jakis duzy napewno.

Ja lubię duże zlewy, szczególnie jak mam dzien pitraszenia, albo robię przetwory. Ale moja Kaśka ma 60 i jak jestem u niej jest dla mnie wystarczający.

Tylko znajdź tę 60 fajną. Basia ma piękny zlew, ale nie wiem jaki rozmiar.

Może w takim typie. Nie mówię, że dokładnie, bo mi się te krawędzie nie podobają. Ale jest 60tka i jeszcze ma taką płyciutką komorę-ociekacz obok

zlewozmywaki-1-komorowe-kamienne-astracast-geo-1.0-+-akcesoria-+-wybrana-bateria-p22418.jpg W opisie fotki masz co to jest i jakiej firmy.

http://www.armaland.pl/zlewozmywaki-1-komorowe-kamienne-z

też mi sie wydaje że najbardziej optymalny to pomysł. 60 szafka zlew wystraczy?

a zlew 1 komorowy z ociekaczem czy 1,5 komory? aha i czy pod zlewem jedna duza wysuwana szuflada czy dodatkowo takie cos? http://www.kontrameble.pl/galeria/IMAGES/szuflady%20pod%20zlew%20blum%20tandembox.jpg

Edytowane przez anitka89