Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

:)Ramki kocham od zawsze ,siostra mówi rób swoje ramki bo potem będziesz chodziła i marudziła.

Pestka ma rację im więcej oglądam ,tym gorzej.Ja dawno już bym kuchnie zamówiła,tylko ta lodówka mnie wstrzymuje.Bo muszę znać konkretny model.Nawet ostatnio myślałam,a pójdę na łatwiznę może dam lodó∑kę do zabudowy.Lodó∑ka prawie wybrana,chciałabym ją zobaczyć na żywo.

Jak mnie przychodzi chwila zwątpienia na ramki oddalam się od kuchni i zajmuję innymi sprawami,a teraz mam ich peełno na głowie:bruk,schody zewnętrzne i łązienka i moje dwa łobuzy.

Podziwiam ludzi,którzy wiedzą dokładnie co chcą i nie zbaczają z obranego toru.Ale tak jak mówię

A takie pytanie do Ciebie i Pestki,jaką kuchnie widziałybyście do tego salonu z postu 87 zdjęcie pierwsze ,z obrazkami postawionymi na półce i do tego

z ostatniej fotki szaro -zielonego?

Słowa Twojej siostry będą chyba moim mottem i hasłem przewodnim aby trwać w tym co również kocham od zawsze. Ramki w kuchni muszą być. Musimy byc twarde i pozostac przy swoich decyzjach, bo potem bedziemy marudzic, to fakt. Ja jedynie zastanawiam sie czy lodowka w zabudowie 60-tka czy sbs? kiedyś chciałam antracytowy sprzęt ale teraz myslę że sprzed w kolorze uchwytów czyli srebrny, nowoczesny fajnie będzie rameczki przełamywał. Kiedys pisałaś że cegła do rameczek wydaje ci się za duzo? dlaczego?

co do kuchni pasującej do zdjecia salonu nr 1 to moim zdaniem pasuje i taka rameczkowa i z gładkimi frontami a do tego ost. wydaje mi sie że bardzie gładkie fronty bo ze stylizowana to chyba za dożo tego dobrobytu by było. ale przecież sama wiesz że mieszanki są piekne. DobreWnętrze_201201_nowy_męski_świat1.jpg

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anita ja mam obecnie ramkową kuchnię z antracytowym okapem i piekarnikiem,tak trochę po angielsku.Teraz chcę trochę inny styl,daję wieć nowoczesne sprzęty i uchwyty.Lampy bardziej industrialne srebrne .Dam ramki ,teraz tylko rozpracowuję lodówki,ale nie chcę za sbs dać za dużo.

Dajesz piękne inspiracje,będziesz mieć piękny domek .Dzieci krąża nade mną ,więc o schodach poczytam nocą,bo musze się skupić.Kurdę Pestka łapie i wyobraża sobie to migiem,ja muszę być na miejscu.

Anita ja mam obecnie ramkową kuchnię z antracytowym okapem i piekarnikiem,tak trochę po angielsku.Teraz chcę trochę inny styl,daję wieć nowoczesne sprzęty i uchwyty.Lampy bardziej industrialne srebrne .Dam ramki ,teraz tylko rozpracowuję lodówki,ale nie chcę za sbs dać za dużo.

Dajesz piękne inspiracje,będziesz mieć piękny domek .Dzieci krąża nade mną ,więc o schodach poczytam nocą,bo musze się skupić.Kurdę Pestka łapie i wyobraża sobie to migiem,ja muszę być na miejscu.

A wrzucisz Basiu z kilka zdjęć obecnej kuchni? i jak bedziesz miała czas to tych szerokich drzwi przesuwnych też;) mi coraz bardziej podoba sie srebrna sbs ale te ceny mnie czasem przerażaja więc jak znajdziesz cos w sensownej cenie to będę podpatrywać zapewne. Dziś miałam pracowity dzień. Robili wylewke, kosiłam trawę i wiele zaległych robót w domku, jestem padnięta. :bye:

Zaraz to samo wkleję u Basi.

Obejrzałam dogłębnie stronę Drewpolu. Najbardziej podobają mi się białe fronty

Malaga (jesion)Malaga - jesion - GA 11.1.1 DP.jpg i Warszawa (sosna) Warszawa - sosna - XBIF 11.1.1 DP.jpg– dokładnie w tej kolejności :rolleyes: Tak mi się podobają, że chętnie wymieniłabym swoje :( .

Do takich frontów klasycznych i nowoczesnych jednocześnie świetnie będzie pasować srebrna lodówka i, do Warszawy, proste srebrne uchwyty. Najlepiej czarny blat. Cegła na jednej ścianie, a ściana okienna w kolorze blatu, albo szara.

Edytowane przez pestka56

Zaraz to samo wkleję u Basi.

Obejrzałam dogłębnie stronę Drewpolu. Najbardziej podobają mi się białe fronty

Malaga (jesion)[ATTACH=CONFIG]135457[/ATTACH] i Warszawa (sosna) [ATTACH=CONFIG]135456[/ATTACH]– dokładnie w tej kolejności :rolleyes: Tak mi się podobają, że chętnie wymieniłabym swoje :( .

Do takich frontów klasycznych i nowoczesnych jednocześnie świetnie będzie pasować srebrna lodówka i, do Warszawy, proste srebrne uchwyty. Najlepiej czarny blat. Cegła na jednej ścianie, a ściana okienna w kolorze blatu, albo szara.

obejrzałam stronkę z frontami ale muszę jeszcze nad tym podumać. Ja tez myslałam że Basia nie może się zdecydować na fronty a ona juz ma wybrane.pomysł na blat, lodówke ( nie wiem czy 60-tka czy sbs ale na to jeszcze mam troche czasu) i ścianę napewno zrealizuje bo tak to dokładnie sobie planowałam jak mówisz. a patrzyłas Kasiu co ja tam pytałam o tą ścianę przy schodach na poddasze?

Drzwi jeszcze nie zrobiłam zdjęcia.Siostrze robił stolarz.Są wysokie i nie aż tak bardzo szerokie ,ale można jakie chcesz.Ona ma dwuskrzydłowe przesuwne.W tygodniu zrobię zdjęcie.

Dziekuję, i czekam na fotkę. A co do frontów do kuchni to jakie wkońcu wybrałaś, bo z komentarzy i dziennika nie wywnioskowałam, które konkretnie.

obejrzałam stronkę z frontami ale muszę jeszcze nad tym podumać. Ja tez myslałam że Basia nie może się zdecydować na fronty a ona juz ma wybrane.pomysł na blat, lodówke ( nie wiem czy 60-tka czy sbs ale na to jeszcze mam troche czasu) i ścianę napewno zrealizuje bo tak to dokładnie sobie planowałam jak mówisz. a patrzyłas Kasiu co ja tam pytałam o tą ścianę przy schodach na poddasze?

Qrcze, wyrzuciło mój wczorajszy post :eek:

Anitka89-PLAN+schody.jpg Policzyłam schody i wyszło, że przy wysokości stopnia 18 cm i głębokości min. 25, nad wejściem do piwniczki będzie ponad 190 cm.

+++SCHODY-rusunek detalu.jpg

Wystarczy jak na zejście. Ale po to, żeby tę wys. osiągnąć to schody na poddasze muszą zaczynać się koło drzwi do łazienki, ewentualnie od stopnia 2go.

Jak mówisz, że ta piwniczka zimna, to faktycznie postawcie ścianę z drzwiami pod schodami na górę. Ja bym ją maksymalnie przysunęła do ściany domu. Tak, żeby podpierała tę połówkę schodów na poddasze najbliżej ściany. Resztę stopni powyżej dużego spocznika i połówkę tego spocznika zrobiłabym lekką wiszącą.

Edytowane przez pestka56

Kasiu czyli ścianka do piwnicy wg Ciebie to tam gdzie i ja narysowałam tak? a masz zdjęcia tej drugiej czesci schodów lekkiej wiszącej? fajnie byłoby coś mieć zeby wytłumaczyc stolarzowi( wujkowi) co to za pomysł? Teraz byłam na poddaszu i pomierzyłam to i zastanawiam sie jak to wyjście bedzie wyglądać skoro na poddaszu mam w tym samym miejscu łazienkę co na dole? i tym samym wychodząc na górę wchodze prawie na ścine do łazienki albo mi sie tak wydaje. A jakiej szerokości maja być te podesty? mam wycinać w stropie dziurę na te schody na szerokośc calego tego prostakata 355 na 190cm czy jakoś inaczej? troche nie moge sobie wyobrazic tego biegu od 11 stopnia. Edytowane przez anitka89

NO, nie to już drugi post wczorajszy, który mi wycięło. Musiałabym wszystko od nowa pisać :bash:

Anitko, z tego co piszesz wynika, że strop w przedpokoju podatny jest na różne pomysły. To ja sobie zaczekam, aż przeczytasz priva, a potem pomyślimy co zrobić, żeby schody były wygodne i, żeby z holu-przedpokoju zwykła klatka schodowa nie wyszła ;)

Wiem. To dalszy ciąg mojej wojny z porządkami. Mam tony zdjęć. Z Egiptu samego ponad 2000. Z doskoku robię porządki, kompletuję co chciałabym pokazać i od razu przetwarzam na wersję internetową, bo moje foty mają po 20-30 Mb. UF Jak sie uporam założę Picassa. Na razie idzie tylko z komputera

i zajrzyj tutaj, dziewczyna zamierzała dać takie przesuwne drzwi ,jest zdjęcie,ale nie doczytałam czy dała ,bo muszę iść spać...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52109-projekt-FAWORYT-pracownia-MG-PROJEKT/page102

Długo nie pisałam, u nas zmieniło sie tyle,że mamy w kuchni zrobione odpływy pod zlew i zmywarkę, rozłożony styropian i ogrzewanie podłogowe i wylana nową wylewke.Ale jak to w starych domach bez niespodzianek sie nie obyło. wcześniej pod deskami była jedna wylewka ale tak pierońsko krzywa że z cudem graniczyło żeby zrównac poziom z tym co już na gotowo mamy w przedpokoju. i niestety obawiam sie że przy kładzeniu płytek bedzie lekki problem żeby zrobic jedna powierznię kuchnia-przedpokój, bo kuchnia wyszła deko wyżej;( Zdjęcia będą oczywiście;)

Basiu a co do tych drzwi przesuwnych bije się z myślami. Za to: napewno wygląd, możliwość utworzenia dużej jednolitej przestrzeni domu.

Ale boję że jadalnia i salon będą totalnie nieustawne. wiem że pesteczka mówiła żebym się nie obawiała ALE:

mąz chce na ścianie tej długie od zewnatrz projektor i wtedy wypada na tej co bylyby przesuwne drzwi walnąć jakąs sofkę a z boku jeszcze bedzie kominek to i tak sie przejść nie bedzie dało;(

sama nie wiem a pasowałoby się naradzić bo za tydz. bedziemy przygotowywać drugi pokój pod wylewke i tym samym albo wyburzać ścianę na drzwi albo zostawić zamurowana.

A Basiu na czym staneło z twoja kuchnią? jakie te fronty, blat i sprzęt będą?