Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A one nie są mocowane śrubami, chociaż w kilku miejscach?

Może to była wina kleju, lub podłoża. Są takie kleje którymi można półkę na książki przylepić do ściany i nie odpada, tzw. kotwy chemiczne. Tym się nie martw.

Jak byście się zdecydowali na jednakowe, proste listwy i opaski byłoby pięknie :wiggle:

A one nie są mocowane śrubami, chociaż w kilku miejscach?

Może to była wina kleju, lub podłoża. Są takie kleje którymi można półkę na książki przylepić do ściany i nie odpada, tzw. kotwy chemiczne. Tym się nie martw.

Jak byście się zdecydowali na jednakowe, proste listwy i opaski byłoby pięknie :wiggle:

Z tego co widze Kasiu to one tylko na klej mocowane. Skoro mówisz ze klejem sie nie martwic to moze ten mdf lepszy niz jakies duropolimery:wiggle:

Wziełabym odrazu listwy z opaskami tylko te moje poprzednie opaski drzwiowe jakos tak inaczej montowane były i dziwne rowki sa w scianach. wysle ci zdjęcia.

a to jeszcze ciepła zdjęcia po dzisiejszym malowaniu granatowym kolorkiem. Sciany jeszcze nie doschnietę dlatego tak błyszczą.

http://img20.imageshack.us/img20/9097/ep3m.jpg

http://img266.imageshack.us/edit_preview.php?l=img266/358/6oge.jpg&action=rotate&degree=90&r=0.7252729261570916

A to moja szafka do przemalowania i wymiany uchwytów. Czy sa jakies pomysły?

Aj chcialabym zrobic ja taka szaro- bialą postarzana.na uchwyty pomysłu brakhttp://img18.imageshack.us/img18/4069/e4j4.jpg

a lustro pamietacie? raczej złota szata mu nie pasuje. Czy zmienic na białą czy na srebrna ?

http://img254.imageshack.us/img254/32/p1010088j.jpg

No ściany daly czadu. Ale będę Cię teraz tym bardziej namawiać na białe listwy i białe opaski.

Szkoda, że w salonie nie ma takiego obniżenia sufitu jak w pokoju kinowym. Wyszło kapitalnie. A może w saloniku chociaż tylko na granatowej ścianie pod sufitem dałabyś pod sufit listwę wykończeniową Oraca.

No, super :wiggle:

Już Ci odpisałam.

Teraz karnisze:

Curtains-Window_treatments-01.jpg Curtains-Venetian room.jpg Curtains_delicate-02.jpg Curtains_delicate-01.jpg okno-02b.jpg

Uwielbiam proste czarne rurki. Dużo jeszcze zależy od sposobu uszycia i zawieszenia zasłony, np.:

1. na kółkach z taśmą wszytą nieco niżej od krawędzi materiału - zasłoni trochę rurkę;
  2. tunelowo - po zaciągnięciu rurek nie widać zupełnie; tylko materiał i rurka muszą być śliskie;
  3. na tasiemkach – wtedy rurki będą cały czas widocze i trzeba je umieścić wyżej nad oknem, bo inaczej zasłona, czy firana zwiśnie poniżej ramy okiennej.

Edytowane przez pestka56

kolr czaderski,po mojej czarnej łazience i pokoju starszego uważam ,że ciemne potrafią dać niezłego czadu.Ja chcę też na dole w przedpokoju jedną ścianę pomalować na ciemno tylko boję się bo mam czarne podłogi :(

Ja mogę dzisiaj ci pokazać sposób nr 2 zaproponowany przez Pestkę ,zrobiłam zdjęcia i wrzucę je na fm.

Te moje listwy drewniane ma Efilio ta od tej sławnej kuchni.

Ja cokolwiek zamówię i tak mam przemalować na mój RAL 9010.

Anita ale się wstrzeliłaś z tą szafą ,bo ja cyknełam fotkę mojego łóżka abyście pomogli wybrać kolor :)

Edytowane przez Barbara74

Bo to jest najlepszy z możliwych pomysł, żeby jeden dominujący kolor używać w całym domu – wiąże w całość.

Basia, ściany w przedpokoju nie maluj na ciemno. Szafę daj w tym kolorze, albo w kolorze podłogi. Ja bym jeszcze sufit machnęła na ten sam kolor co szafę.