Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anita, Ty masz zdaje się sprytnego wujka. Czy nie mógłby zeszlifować trochę górnej części listwy, żeby nie była taka płaska? Zrobić jej skos 30-40 stopni. trzeba by zrobić do tego odpowiednią prowadnicę, żeby można było równo szlifierką pociągnąć. Kombinuję ;)

Nie są złe te listwy, bardzo podobne do Oraca i pewnie tańsze. Jak pomalujesz będzie git.

Tylko czy da się z nich też zrobić opaski wokół drzwi?

Anita, Ty masz zdaje się sprytnego wujka. Czy nie mógłby zeszlifować trochę górnej części listwy, żeby nie była taka płaska? Zrobić jej skos 30-40 stopni. trzeba by zrobić do tego odpowiednią prowadnicę, żeby można było równo szlifierką pociągnąć. Kombinuję ;)

Nie są złe te listwy, bardzo podobne do Oraca i pewnie tańsze. Jak pomalujesz będzie git.

Tylko czy da się z nich też zrobić opaski wokół drzwi?

Sprytny jest to fakt ale i tak mówi ze trzeba by było je szlifowac pod spodem zeby szpar nie było i juz na słowo o tym miał drewszcze wiec chyba na skosy nie zgodzi sie a nawet jesli to robocizna wyjdzie drozej niz wybrac moze cos z oraca? podoba ci sie cos odnich z taka scieta góra? szkoda ze nie ma takich wzorów jak tych z mdf-u:confused:

Opaski z tych listem mga wygladac tandetnie moim zdaniem...

witam serdecznie :)

chyba pierwszy raz ;) ale pamietam, ze kiedys juz natrafilam na Twoj watek, pozniej stracilam go z oczu :( a wczoraj znowu udalo mi sie go odnalezc :)

zapisze sobie do ulubionych - pozwolisz ? ;)

masz piekna podloge w sypialni :) cudna :) a sciana granatowa rewelacja :)

musialam sie zalogowac, bo przegladajac pare stron wstecz zauwazylam piekne lampy :) musze przejrzec caly watek, bo trudno mi doradzic, ale ogromnie mi sie spodobaly i jesli sie nie pogniewasz wrzuce do swojego watku, bo pasowalyby mi wlasnie nad stol w jadalni, a ta pojedyncza nad stolik kawowy :)

czy widzialas je na zywo ?? masz jakis sklep internetowy godny polecenia, gdzie te lampy mozna nabyc ?? jesli tak, to bede bardzo wdzieczna za namiar - moze byc na priv :) z gory dziekuje :)

i trzymam kciuki za dalsze prace :) !!!!

pozdrawiam

:bye:

a co powiesz jeszcze o tych 2 lampach nad stól do kuchni, nie sa zbyt przytłaczajace? oswietlą dobrze? bo mają naprawde fajne ceny a jakbym sie zdecydowala to zamowie razem z kinkietami i zwisami do kuchni. bo maja promocje weekendowa w sklepie nternetowym na wszystko.

http://www.sklep.e-klosz.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/9/4961.jpg

http://www.sklep.e-klosz.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/9/4962.jpg

Sprytny jest to fakt ale i tak mówi ze trzeba by było je szlifowac pod spodem zeby szpar nie było i juz na słowo o tym miał drewszcze wiec chyba na skosy nie zgodzi sie a nawet jesli to robocizna wyjdzie drozej niz wybrac moze cos z oraca? podoba ci sie cos odnich z taka scieta góra? szkoda ze nie ma takich wzorów jak tych z mdf-u:confused:

Opaski z tych listem mga wygladac tandetnie moim zdaniem...

Anita, policz, sprawdź ceny, może jednak Orac. tam jest w czym wybrać.

Ja mam u siebie drewniane listwy, ale jest do d... bo ściany nie są idealne. Myślę o wymianie właśnie na Oraca, tylko ciągle mam coś ważniejszego do kupienia. Ale Orac odpowiada mi najbardziej i jeśli chodzi o wybór wzorów, i mają opcję elastycznych, a ja mam dwie okrągłe kolumny.

Anita, policz, sprawdź ceny, może jednak Orac. tam jest w czym wybrać.

Ja mam u siebie drewniane listwy, ale jest do d... bo ściany nie są idealne. Myślę o wymianie właśnie na Oraca, tylko ciągle mam coś ważniejszego do kupienia. Ale Orac odpowiada mi najbardziej i jeśli chodzi o wybór wzorów, i mają opcję elastycznych, a ja mam dwie okrągłe kolumny.

Orac nie jest wiele drozszy od nmc wiec jak juz szalec to i mozna z tym. Tylko napewno nie te elastyczne bo te to maja ceny kosmiczne pozaty pisza ze wlasnie one do typowych łuków sa. Takie standardowe dla mnie wystarcza wiec jak możesz tylko doradx które byłyby odpowiednie. Wieczorkiem wpadne na dluzej to tez pomysle dokladnie i moze cos ospowiedniego znajdziemy

Od razu wklejak linki, bo potem zapomnę, albo wsiąknę w robotę

TA (FL5) byłaby pod względem czyszczenia najlepsza

http://www.clusiv.pl/floorstyl,listwy_przypodlogowe/p500/fl5.html floorstyl-fl5.jpg

http://www.clusiv.pl/floorstyl,listwy_przypodlogowe/p502/fd1.html floorstyl-fd1.jpg

TA (FL4) podoba mi się najbardziej, ale ma rowek, który może być kłopotliwy w czyszczeniu i cena spora

http://www.clusiv.pl/floorstyl,listwy_przypodlogowe/p499/fl4.html floorstyl-fl4.jpg

Witam Kochane, u nas generalne porzadki i powolne wpowadzanie:wiggle: stad ta moha ucieczka.

co do listew narazie nie kupuje bo z kasącos ciezka i nie moge sie spłukac do cna tym bardziej ze jszcze kuchnia do zaplaty.

Ale jesli bede kupowac to te pierwsze co pestka proponuje. Takie klasyczne model FL5. Znalazlam je w necie za ok 32 zl za metr wiec przyzwoicie a wydaja sie tez latwe do utrzymania w czystosci.

slonko przepraszam ze tak z opóznieniem ale ogarniam domek z brudu i ostatnie pare dni nawet komputera nie wlączam.

Miło mi ze podoba ci sie u mnie, a co do lamp to nie wiedizlam ich na zywo poszłam na zywiol. Czekam na dostawę więc jesli wszystko pojdzie sprawnie to zrobie zdjęcia i wszystko opisze czy gra warta swieczki;)

zapraszam do mnie czesciej :rolleyes:

Twój domek z tego co widze będzie sliczny i tez go podgladam...

Powinna dawać fajne światło. Tym niemniej może przy lustrze blisko daj jeszcze coś małego. U nas jest takie świecidło ledowe, ktore pali się non stop w wiatrołapie, bo tam inaczej ciemno jak ...u murzyna.

Powinna dawać fajne światło. Tym niemniej może przy lustrze blisko daj jeszcze coś małego. U nas jest takie świecidło ledowe, ktore pali się non stop w wiatrołapie, bo tam inaczej ciemno jak ...u murzyna.

Kasiu, zapomnało ci sie, że w pierwszym wiatrołapie bedzie tylko 5 oczek ledowych i nad lustrem wkoncu nic nie dawałam. $ beda zapalane razem a jedno osobno jakbym chciała 1 zostawic zeby swieciło sie przez caly czas, a ta lampa to do drugiego przedpokoju z sufitem podwieszanym. Tam jeszcze na srodku jest lampa osobno właczana i ona bedzie fajna dla nastroju:)