Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Basieńko, te opoczyńskie płytki tylko wyglądają mozaikowo. To normalne kafle tyle, że wzorzyste :D

Tu http://www.contemporist.com/2013/11/12/big-sky-vacation-home-by-len-cotsovolos-and-lc%C2%B2design-services/ jest reszta domu od tego wielkiego lustra.

Podejrzewam, że to jest ciut więcej niż ćwiartka koła :yes:

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Basieńko, te opoczyńskie płytki tylko wyglądają mozaikowo. To normalne kafle tyle, że wzorzyste :D

Tu http://www.contemporist.com/2013/11/12/big-sky-vacation-home-by-len-cotsovolos-and-lc%C2%B2design-services/ jest reszta domu od tego wielkiego lustra.

oj tam Kasiu od razu zwykłe kafe chodz to prawda co mówisz;)

uwielbiam Cie za ta szczerość

Anita to tak jak ja,uwielbiam te mozaiki i gdybym teraz kładła podłogę to kuchnia i hol takie byłyby.Ja płytki na podłogę kupiłam około 8 miesięcy przed wylewkami :( już po wylewkach wiedziałam ,że to jednak nie to .Ale zmiana ich wiżałą się z dużym wydatkiem,więc wmawiałam sobie one są fajne ,będzie dobrze.

To wielkie okrągłe lustro w pestkowej łazience intrygujące ,mogli pokazać całość.

A dopiero teraz widzę ,że z niego wystaje kran

Basiu my obie jakies zrzędy jesteśmy. Mnie bardzo Twoje kafle sie podobają, przynamniej masz prosto ułożone w porównaniu do moich;) Co do zakupu to ja teraz czekam do ostaniej chwili bo zawsze zmieniam zdanie na koncu a to wnerwia strasznie.

Inspiracje pesteczki sa cudownie czyż nie?

A z nowości ja cąły czas bujam sie z prądem w kuchni wciaz jest coś zrąbane.

Wyobraż sobie ze suszyła dzis włosy i w lazience suszara dmucha az głowe urywa a przepiełam ja na chwile do kuchni i ledwo co wiała, myślałam ze zepsuta ale znów przepiełam i jest git okazuje sie ze znów cos zwalone z kablami albo w puszkach i to najgozej ze we wszytkich gniazdkach kuchniowych tak jest. Mowie:bash::bash::bash: ci nie mam sił do tych palantów. kuchni przez to złozyc nie moge a ni kafli na sciany połozyc bo nie wiadomo co z tym zrobi. czekam na innego goscia co na to spojzy teraz.:bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

wydawałoby się ,że elektryka to nic takiego ,a to jest bardzo ważny niewidoczny etap domu,ja miałam też do dupy elektryków.

I to wkurza

U mnie ostatnio awaria za awarią

najpierw zmywarka siadła,ale serwis się szybko spiał,potem pralka,ale trzeba było tylko wyczyścić na dole coś tam,potem wczoraj woda zaczęła się wylewać spod zlewu,okazało się ,że to bateria,ale niejej wina,ale moja ,bo moczyłam końcówkę w occie i po zakręceniu cieknie,a to jest bateria z końcó∑ką wyjmowaną i po tym metalowym sznurze ciekło,ale nie da się dokręcić aby nie ciekło,więc sama nie wiem,oby to był koniec

szkoda ,że nie ma całej tej łązienki pokazanej,oglądając chce się tam jechać na wypoczynek,na narty,siedzieć przed kominkiem po nartach,jechać na święta.Nie wiadomo na co patrzeć i dom i widoki wspaniałę.Bardzo mi się podoba wykorzystanie na maksa naturalnych materiałów,te stoliczki są super.

Pesteczko poprosimy jeszcze coś ciekawego,najlepiej właśnie kilka zdjęć z całego domu :)

Szukałam Basiu, bo też jestem ciekawa, ale najwięcej pokazuje Contemporist. U architekta dostęp dla postronnych w ogóle zablokowany :(

Ten dom to Lower Foxtail Residence i pod tą nazwą można więcej w Google zobaczyć.

• 2 weeks później...

Witajcie!

Anita, mam do Ciebie wielką prośbę: napisz mi proszę czy cegłe na ścianie przy kominku kupiłaś na allegro, czy pamiętasz jej nazwę, sprzedawcę???

chciałabym kupić taką samą!

i druga prośba odnośnie kominka: ile kosztował Was w końcu wkład, jaki to model? podaj nazwę tych płyt, którymi jest on obłożony.

z góry dziękuję za info i pozdrawiam,

ps.wszystko super wygląda!!!

Kasiu zlew to Blanco kolor szarość skały a blat jest troche inny niz na fm pisałysmy ale uwazam ze jeszcze fajniejszy od poprzednika. Terminy oczekiwania na zlew były po 3 tyg. ale dzis udało mi sie zamówic go na przyszły czwartek wiec może koło przyszłej soboty stanie cała kuchnia wraz z podłaczonym sprzętem.

Ja narazie nie pisze i nic sie nie udzielam bo jestem zmęczona pracą, wciaż niedokonczonym remontem i ogólnie mało juz mnie to bawi.

Niedawno wykuwalisy płytkę z przedpokoju i wydrapywaliśmy wszystkie fugi bo były pozapadane i jeszcze bardziej podkreslały krzywość płytek. Kurzu było co niemiaa a sprzatania jeszcze więcej.

Jutro boiore sie za szlifowanie krzeseł bo nadal na ogrodowych siedzimy pzy stole w kuchni.

buziaki

• 2 weeks później...

Anitka, nie sprawdziły się Twoje lęki i płacze. Kuchnia już jest ładna. Czekam teraz na fotki dokończonej.

Sprawdź czy na fm nie ma specjalnego wątku, gdzie mogłabyś tę mikrofalę wystawić. Na pewno możesz się wpisać w kuchniach.

Patrzę i myślę, że możesz jednak kiedyś pomyśleć o małej wyspie w kolorach frontów i okna. Może na kółkach – pomocnik z miejscem na butelki i coś jeszcze. Tak mi się wydaje, że nawet dwa miejsca śniadaniowe mogłyby być. Teraz widać jaka Twoja kuchnia duża :wiggle: