Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Ewciu, jak miło że jesteś:hug::hug: Twoje słowa to miodd na moich uszach. jak mądrze to wszystko ujełaś. Sa istotniejsze sprawy niz zonki w domu, ważne zeby miał kto w nim mieszkać i żeby miłośc i zyczliwośc zagoscila w nim na stałe tego i Tobie również zycze bo, Twój domek juz niesie ze sobą zapach zaspokoczenia, ciepła i nietuzinkowości. Ewciu ty sprawiasz wrażenie ze wszysko u ciebie idzie zgodnie z planem a nie jakes tam zonki, wiec tym bardzie zycze ci zeby wszystko poszło zgodnie z planem, bo wiem ze w natłoku równych wpadek potrafi to przygniesc do ziemi.

jeszcze raz dziekuję, za ta zyczliwośc i miłe słowo. Mój mąż smieje sie ze nawet on nie potrafi mnie tak pocieszyc ja WY:hug::D

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie masz wyjścia Anita musisz sprawdzić mi te płytki :) to vives mugat? ale jaki to kolor szary?Anita pokaż Ty swoją kuchię w wątku kuchennym

Basiu to własnie nie vives mugst dlatego tez były i tansze i gorszej jakości, bo krzywe i szkliwo na rantach bardzo płytko położone dlatego był problem tez z fugowanie. vives nie ma takich metalicznych same maty. Wiem ze tych kolor to własnie metal mania

Gdyby Anita nie znalazła faktury, tutaj są podobne, ale sporo droższe http://www.mozaiki-szklane.home.pl/pl/c/Seria-METRO-glazura-wymiar-plytki-7%2C515-cm/172

Anita u mnie okna też siedzą tak głęboko i wcale mi to nie wadzi. Olej te nowoczesne pomysły. Jak kiedyś wybudujesz dom w stylu Demon D, to obsadzicie okna w warstwie ocieplenia. No, chyba, że znowu coś się zmieni w tej budowlanej modzie.

Julianna jak zawsze ma rację. Ona ma świetne wyczucie.

Widziałam w necie tablice magnetyczne pokryte tą farbą tablicową. można je przyklejać, albo oprawić w prościutki ramki pod kolor ściany. Poszukaj, bo ja jakoś nie mogę mignęły mi gdzieś. Może na allegro. Ja bym wolała tak, żeby ściany nie malować.

A jeśli już malować, to cały ten fragment od podłogi do sufitu.

Okno od wewnątrz mam, a reszta... Chyba muszę zrobić porządki, bo mi gdzieś wsiąkło. No chyba nie wywaliłam :no:

62906642817185d2e3907dd151afc9d8.jpg

W salonie mogłabyś kiedyś tak zrobić i na pewno by pasowało. Obłożyć kolorem podłogi.

Anita, ja coś za bardzo myślę, o tych roletach rzymskich. Czy one na pewno będą u Ciebie Okey. Męczy mnie to. Patrzę na tę kuchnię i chyba wolałabym drewniane żaluzje, albo są takie żaluzje jak harmonijka. One mają też możliwość opuszczania niżej i wtedy niby masz zasłonięte, ale górą całe światło wpada. Te na fotkach są zaciemniające, ale są też półprzejrzyste.

Cellular-Shade-single-blackout.jpgBeechwood F17-955.jpg

ultraglide_livingroom.jpg

KAsiu od wewnatrz swietne to wykończenie, czekam na zewnętrzna elewacje zatem;)

co do rolet to jakoś tkie miałm przekonanie ze bedzie to fajnie wygladac a teraz to nie wiem. drewniane sa fajne ale musiałyby byc montowane zaraz przy oknie bo dalej beda przeszkadzac przy zlewie a te ostatnie to sama nie wiem musze przejrzec troche inspiracji zeby sie przekonac. wydaje mi sie ze okno bedzie takie"gołe" z nimi

Może Ci je przymierzyć ? W różnych kolorach

Kasiu z tego co wiem to też plisowane żaluzje trzymaja sie pomiedzy listwą wewnarzna okna aatrz jak u mnie jest płyciutko, obawiam się ze bedzie to wtedy brzydko odstawac?

http://imageshack.com/a/img20/9016/pxq5.jpg

Edytowane przez anitka89

Pestko te żaluże co pokazujesz jakoś sie nazywają ?

Honeycomb shades ( http://www.hunterdouglas.com/our-products-detail.jsp?id=6 ) na świecie,

a u nas duoplisy albo o strukturze plastra miodu:

http://zaluzje.com/plissees.php

http://merasert.pl/produkty.php?kat=rolety_wewnetrzne&id=62

Kasiu z tego co wiem to też plisowane żaluzje trzymaja sie pomiedzy listwą wewnarzna okna aatrz jak u mnie jest płyciutko, obawiam się ze bedzie to wtedy brzydko odstawac?

Shuttersy mogą być łamane, więc tez zajmują mniej miejsca.

shutters03_COVER.jpg

Shutters-DSCF0095.jpg

Poza tym one mają uchylne listewki i właściwie trzyma się je cały czas zamknięte, operując tylko listewkami:

Shutters different Louver sizes.jpg

Nie namawiam Cię jednak, bo one dosyć drogie. Chociaż u Ciebie to jedno okno tylko :)

Żaluzje honeycomb nie są montowane do ramy okiennej, tylko albo do sufitu nad oknem, albo we wnęce okiennej do nadproża.

Mówisz, że masz za mało miejsca? trzeba by spytać producenta ile potrzeba miejsca. Może pokazać mu okno z wymiarami wnęki okiennej.

Jeśli wydaje Ci się, że będzie goło to może lepsze byłyby rolety rzymskie, ale inne niż robią w dekorii. Można je zamontować we wnęce okiennej. wydaje mi się, że będzie lepiej niż, gdy zamontuje się do ściany nad oknem i zasłonią całą wnękę

Takie bardziej by pasowały do Twojej kuchni

rolerty rzymskie.jpg

http://www.conar.pl/zzgaleria/g_rt_rzy.php

rolety rzymskie-luksus02_09.jpg

Edytowane przez pestka56

A może żaluzje materiałowe jakie proponuje ta sama firma co te honeycomb. Są delikatne i nie mają wyglądu biurowego

http://zaluzje.com/stoffjalousien.php

[ATTACH=CONFIG]244253[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]244254[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]244255[/ATTACH]

dzieuję za info. Te powyższe wyglądaja całkiem ładnie. Muszę coś do sypialni poszukać- mam 5 metrowa wnęke karniszową i 2 okna balkonowe po 180 szeroki. Chciałam tam delikatne ala wolaowe firanki i coś do zaslaniania bo to sypilania. Miały być szutersy ale niestety cena nie przejdzie. Musze bliżej przyjżec sie tej twojej powyższej propozycji.

dzieuję za info. Te powyższe wyglądaja całkiem ładnie. Muszę coś do sypialni poszukać- mam 5 metrowa wnęke karniszową i 2 okna balkonowe po 180 szeroki. Chciałam tam delikatne ala wolaowe firanki i coś do zaslaniania bo to sypilania. Miały być szutersy ale niestety cena nie przejdzie. Musze bliżej przyjżec sie tej twojej powyższej propozycji.

Mnie się wydaje, że te białe są bardzo urodziwe. Oczywiście może się okazać, że cena już mniej.

Zastanów się tez na rzymskimi, takim jak w poście 1375. One są bardziej nowoczesne od tradycyjnych rzymskich. Na pewno będą tańsze od innych. Poza tym ja np. sama takie umiem zrobić, pomijając mechanizm, który trzeba kupić.

Mnie się wydaje, że te białe są bardzo urodziwe. Oczywiście może się okazać, że cena już mniej.

Zastanów się tez na rzymskimi, takim jak w poście 1375. One są bardziej nowoczesne od tradycyjnych rzymskich. Na pewno będą tańsze od innych. Poza tym ja np. sama takie umiem zrobić, pomijając mechanizm, który trzeba kupić.

rzymska wydaje mi sie niepraktyczna na okna balkonowe w sypialni, gdzie jednak lubimy odsłaniac okna ale zeby nie było zbytnio widać. Niestety nie mam tak urokliwie i okna sa na osiedlowa uliczkę :-)