Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Kasiu, ivy cóż za ozywiona dyskusja;) Ale miło, a mnie nie było;(

Shuterssy sa sliczne ale narazie jest zbyt duzo wydatków żeby sobie pozwolić.

Ładne te rolety materiałowe, i te rzymskie. Które Kasiu wydaja ci sie odpowiedniejsze? to bedzeimy materiał wybierac:wiggle:

Bardzo dziekuje za te podpowiedzi sama bym tego nie wymysliła.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anita, zobacz jaką fajna stronkę znalazłam :)

http://roletyrzymskie.woknie.pl/

Pogrzeb w niej, bo myślę, że mają świetną ofertę jeśli chodzi i o rodzaje, i o materiały.

Kiedyś coś pisałaś o podwójnych, ale mnie się wydaje, że wystarczyłoby zrobić u góry coś w rodzaju lambrekinu (zasłoniłby listwę montażową) w granacie, albo lepiej pod kolor Twoich szarości.

Anita, zobacz jaką fajna stronkę znalazłam :)

http://roletyrzymskie.woknie.pl/

Pogrzeb w niej, bo myślę, że mają świetną ofertę jeśli chodzi i o rodzaje, i o materiały.

Kiedyś coś pisałaś o podwójnych, ale mnie się wydaje, że wystarczyłoby zrobić u góry coś w rodzaju lambrekinu (zasłoniłby listwę montażową) w granacie, albo lepiej pod kolor Twoich szarości.

Kasiu przegladam z uwaga podana stronkę. materiały genialne i rodzaje tylko z tego co doczytałam jest opcja montowania albo do ramy okiennej czego nie chćę albo nakładanie na rame nie ma nc apropo montazu do sufitu. Dowiem sie tego w pon.

• 5 months później...

Witojcie Moje Drogie:D Wyłaniam się z ukrycia ponieważ wkońcu zadziały się znikome przemiany w moim domku.

Niestety problemów innej natury niebrakowało i urządzanie poszło w odstawkę.

Pokaże Wam co zadziało sie w naszym "ala" salonie, sypialni, kuchni w wiekszym przedpokoju.

Oto salon.

jeaWhz.jpg

doszły 2 półeczki nad sofką, teraz tworzy tą lepszą całośc chodź brakuje jeszcze koncepcji na ramki i inne pierdołki;)

potrzebowaliśmy również miejsca do pracy bo komputerów u nas pod dostatkiem dlatego zdecydowaliśmy sie na "kozy i Ikei i blat. kozły miały być białe ale podobno nie ma ich juz dostepnych i nię bedzie wiec wzielismy bukowe a najwyzej pomalujemy sami07a13B.jpg obok biurka tak gdzie głosniki myslelismy nad regałem drabinka z ikei bo najbardziej chyba pasuje

XMX33l.jpg

UzWvX0.jpg

jak widać stolik prowizoryczny bo do robienia paleciaka zabieram sie i końca nie widać, podobnie jak do krzeseł w kuchni;)

W piatek zawiśnie karnisz wiec rozglądam się za zasłonami i na karniszu chvce powiesić osławione cotton balls;)

ogólnie wiele brakuje: przede wszystkim sofki ale to już grubsze wydatki.

Edytowane przez anitka89

Teraz na tapecie sypialnia:

pojawiła sie zabudowa na całej ścianie, łóżko i roleta ( zreszta jak w całym domu)

Przeniesliśmy równiez komode z przedpokoju do sypialni, która oczekuje przemalowania wraz z nakastlikiem, ale nie zdecydowałam jeszcze jak to ma wyglądać;)

YjA1De.jpg

p90uy3.jpg

JwAx0C.jpg

A na tej scianie zamiast szafy chciałabym żeby pojawiło się lustro i może taka "ala " toaletka 5p7VB8.jpg mam starą maszynę i chciałam ją własnie tak wykorzystać tylko czy to pasuje?

o9re1Z.jpg

Edytowane przez anitka89

A kuchnia nacodzień wygląda tak:

z4ItG2.jpg na ścianie obok rolety doszedł stojak na wino. Nie wiem czy to był dobry pomysł ale męzowi strasznie sie podobał i wkońcu uległam:D

GLjRrJ.jpg

na ścianie gdzie nic moim zdaniem nie pasowało zawisła blacha z poster plate z wymarzonym napisem:lol2:

zyOSBA.jpg

w oknie zawisła roleta rzymska( wygrała cena) , pojawił się również nowy chlebak przy oknie;)

aaaa zapomniałam. Miałam wrzucić zdjęcia naszego prowizorycznego tarasu z palet który musi byc zanim zrobimy elewacje. cVuGNE.jpg

i troche zdjęc moich kwiatów wkoło domku:

h7ygz3.jpg

oWqJY0.jpg- musimy uciąć ten daszek nad wejściem bo wygląda jak wystający język. Zamiast tego chcielibyśmy zrobic taką atrape z drewna obita blacha cos jak to, tylko dłuższy: I42IoO.jpg co Wy na to?

Anita, wcięło link w Twojej sygnaturze :( musiałam szukać wątku. Popraw słońce, bo Cię nikt nie znajdzie.

Obejrzałam fotki tylko na iPhonie. Jestem tak po dzisiejszym dniu wykończona, że do kompa (za ścianę) pojdę dopiero jutro. Wtedy coś napiszę :)

Sharlotko ciesze się że sie podoba pomimo tego że realizacja od planów odbiega w dużej mierze.

dechy to dąb mieszany z 3 gatunków. koloryzowany lejem osmo kolor lapacho. W salonie jest kolor kładziony 2 razy i na to bezbarwny olej a w sypialni chiałąm jaśnej bo tak naprawdę myslałam ze kolor wyjdzieinny wiec kolorem jest olejowane raz i 2 razy bezbarwnym olejem tez osmo. Najbadziej przeraza mnie fakt ze chyba po roku powinnam ponownie olejować i muszę ten temat znów obczytać;)

hmmm rysować sie rysuje jak jestem niedelikatna, czy plami sie się? hmmm jak pies mi nasikał i niezauwazyłam to potrafiła tak się wgryżć w drewno ze plama jest ale nic innego narazie nie rozląłm zeby stwierdzic na innych rzeczach czy plamią. co do niszczenia to dopiero uzytkujemy ja rok i moim zdaniem jest całkiem fajnie. drewno nawet jak niszczeje to z klasą, nie wygląda to zle.