anitka89 10.09.2014 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Jeszcze sypialnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.09.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Ja kilka słów o wyspie Anitko. Masz dużą kuchnię, jak zrobisz wyspę to fajnie się wypełni w środku. Tylko koniecznie musicie sobie przemyśleć co ze stoałem - czy osobno, czy razem z wyspą, np. niższy? Twoja kuchnia kojarzy mi się z taką a'la prowansalską, bardzo podoba mi się taki styl. A tu kilka pomysłów http://blog.designbywomen.pl/wp-content/uploads/2012/09/kuchenna-wyspa.jpg http://www.lovingit.pl/blog/wp-content/uploads/2014/04/biała-kuchnia-aranżacje.jpg http://s2.domideco.pl/7/7e/7ebd6c17ba629ee5006d8a41c2693b4d_1024.jpg http://2.bp.blogspot.com/-zCxhAb7RlsA/Um-P_MMwhvI/AAAAAAAAAyM/WDECtjNjtBY/s1600/d96b840ed9c03bc0120e7719d9d5af38.jpg http://www.fiorelladesign.com/images/p_r_engle-residence_2.jpg http://1.bp.blogspot.com/-IXw2kuQKZ9A/UXqdMPMzwBI/AAAAAAAAC-E/1Uc1aNTPCbQ/s1600/Bia_e_kuchnie_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg http://kuchnieimar.pl/wp-content/uploads/2013/04/12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Anitko, nie masz pojęcia jak się cieszę wszystko łdnie wychodzi, a ja mam w tym maciupci udział. HA Jutro się odezwę z inspiracjami biórkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.09.2014 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Hej Basiu, dzikękuję za inspiracje. Co do wyspy to chce zeby było z 2 miejscami do siedzenia po drugiej stronie, nie łaczona ze stołem bo wbrew temu jak wyglada kychni ma tylko 15 metrów i ze stołem nie byłoby jak się ruszyc. najblizsza jest mi inspiracja 2;) Dziekuję. U Ciebie widziałam ze robi sie cudnie przed domkiem, zazdroszcze pozytywnie oczywiscie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.09.2014 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Anitko, nie masz pojęcia jak się cieszę wszystko łdnie wychodzi, a ja mam w tym maciupci udział. HA Jutro się odezwę z inspiracjami biórkowymi. Miło że wpadłaś Kasiu, ciesze sie ze lzej już u Ciebie i ze mieszkanko sie sprzedało. Wszystko będzie sie układać. Bardzo jestem Ci wdzięczna za pomc przy remoncie bo zamysł całości jest taki nasz, tak jak lubie;) DZIEKUJE:hug: odezwij sie koniecznie z tym biurkiem jak go gdziesz wcisnąć a wyspa myslisz ze to dobry pomysł? myslalam zeby zrobic ja z drewna taką całkiem odciętą od kuchni np czarna? i żeby od strony kapu miała jedna szafkę na połowie a na drugiej 2 połki odkryte. oczywiście boki tak zabudowane zeby nawet tego nie było widac od wejscia do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Za chwilkę wchodzę do Muzeum Narodowego. Dziś wernisaż z pompą Wyspę rób jak piszesz, ale grafitową pod płyteczki i blat drewniany jako nawiązanie do mebli w salonie. Z inspiracjami wpadnę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.09.2014 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Za chwilkę wchodzę do Muzeum Narodowego. Dziś wernisaż z pompą Wyspę rób jak piszesz, ale grafitową pod płyteczki i blat drewniany jako nawiązanie do mebli w salonie. Z inspiracjami wpadnę jutro A moze lepiej biała wyspę???... ach te kobiety niezdecydowane;) wyspa bedzie jak biurko bedzie, ale mysle ze ty Kasiu dasz rade mi pomóc;) to do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 10.09.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Anita,pięknie u Ciebie, świetne deski, wiesz jak czekam na swoje:), rewelacyjne połączenie kolorów, piękna kuchnia, łóżko piękne!!! Słuchaj, WYSPĘ musisz mieć w kuchni, doda klimatu & charakteru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.09.2014 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) znalazłam wyspę najbardziej zblizona do tego co oczekuje pod względem rozmieszczenie szuflad i półki: http://vintagehome.com.pl/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=%2Fcomponents%2Fcom_virtuemart%2Fshop_image%2Fproduct%2FDSC_0138.JPG&newxsize=100&newysize=150&fileout=http://vintagehome.com.pl/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=%2Fcomponents%2Fcom_virtuemart%2Fshop_image%2Fproduct%2FDSC_0130.JPG&newxsize=100&newysize=150&fileout= Chciałabym tylko żeby blat jeszcze bardziej wystawał od strony krzeseł i był oparty o 2 nogi " jak gdyby od stołu" I wydaje mi się żę będzie jednak koloru białego z drewnianym blatem olejowanym na kolor podłogi w salonie. Zastanawiam się tylko czy nogi ozdrobne czy proste. Edytowane 11 Września 2014 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.09.2014 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) podoba mi sie też takie wykończenie bez" nóg" tu wykończenie prostymi"nogami" a ty nogi ozdobne: Ciekawa tez jest opcja żeby przedłuzyć ją ciut w bok i zrobić winiarkę a lbo miejsce na ksiązki albo to i to obok siebie: Edytowane 11 Września 2014 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Wreszcie popatrzyłam na monitorze. Możesz być z siebie dumna. Pomalutku wijesz piękne gniazdko Wszystko zaczyna się składać w całość. Nazbierało się więc postaram się po kolei. Łączenie podłogi salonu z kuchnią w bólach, ale wyszło i znakomicie wygląda teraz. Elewacja – Basia KRK świetnie radzi żeby podwyższyć cokół domu. Można go nawet pod same okna podciągnąć. Spłaszczy i poszerzy wizualnie dom. Poza tym nie każdy tak ma, a u Basi połączone z drewnem wygląda bardzo elegancko i nie sztampowo. Jak będziesz chciała to sprawdzimy jak wyjdzie na fotkach Twojego domku. Wyspa – nie wierzyłam od początku, że kuchnia będzie ciasna jeśli wstawić wyspę. Teraz cieszę się podwójnie, że się zdecydowałaś. Jeśli chodzi o nogi, zrobiłabym toczone z jedną kulą u góry pod blatem. Co do koloru mebla, zawsze jak nie będzie pasować można przemalować. Mój faworyt to grafit, ten co na płyteczkach nad blatem. Korciłby mnie też granatowy ze ściany w salonie. Do obu będzie znakomicie pasował blat drewniany w kolorze podłogi. Aha, nogi wcale nie muszą być malowane. Zrobiłabym czyste drewno jak blat. BIURKO Inspiracje za chwilę, a teraz pytania: czy musi być w salonie? czy to tylko tymczasowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.09.2014 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Kasiu, jak dobrze że znów zawitałaś:hug: ELEWACJA jestem również za tym żeby podwyszczyc cokół domu, ale tak jak piszesz chciałabym to na fotkach jeszcze zobaczyć. No i kasa też wchodzi w grę bo fajnie by wyglądał np z takiego kamienia jak ma Basia. WYSPA. Myślałam że będzie zbyt ciasno ale wtedy gdy mówilysmy o kuchni w kształcie U, a pózniej zrezygnowałam bo musiałąm mieć stół dla gości a przy wyspie nie wiedziałam gdzie go w sadzić ot cała historyja co do koloru to wole grafit niż granat bo jak malne sciany to juz bedzie zonk. blat i nogi w kolorze drewna tak jak mówisz to dobry pomysł. a co do konkretnego projektu wyspy z toczeniem i frezem oraz wszelkimi detalami czy jest szansa zebys cos takiego dla mnie stworzyła żebym mogła wysłać stolarzowi? aha czyli mam rozumieć ze tez jestes za nogami wspierajacymi blat? a co zreszta pomysłów np. miejscem na wino czy ksiażki? ja powoli dochodze do wniosku ze to zbedne. BIURKO: niekoniecznie musi byc w salonie tak ma byc tymczasowo( ale niewiadomo jak długo;) Edytowane 11 Września 2014 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Mamy awarię prądu. Naprawią podobno do 2 godz.Wejdę na fm przez komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.09.2014 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Mamy awarię prądu. Naprawią podobno do 2 godz. Wejdę na fm przez komputer gdzies poszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Aj, bo trafiłam na wątku o błedach projektowych we wnętrzach na taką jedną sztukę dziwaczną.Już ładuję fotki. Tylko wiesz, muszę opisać, co ja bym wyciągnęła z każdej inspirki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Szafa sekretarzyk do postawienia nie koniecznie w salonie. W salonie rozwiązanie super, bo jak zamkniesz to nie ma biurka. Doskonałe jest tez to, że z zewnątrz jest pomalowana. Mogłaby być w kolorze jednej ze ścian. Trzeba by poszukać takiego mebla na allegro, albo w sklepach handlujących z drugiej ręki. To już zabudowa połączenie biurka z biblioteką. Można na kominkowej ścianie tylko odwrócić - szafa od okna. Przychodzą goście zgarniacie wsio do szafy, a blat służy za stól na przekąski. Fotel można dobrać bardziej rozbudowany i do niego podnóżek, żeby mógł stać też jako „leniwiec” przed kominkiem to inna wersja tego samego rozwiązania Koniecznie zmień kolor kanapy Ja zrobiłabym w kolorze naprzeciwległej ściany. Genialna kanapa. Chora jestem na nią to nasza Polska. Jak Ci się podoba odszukam sklep. Nawet jest niedroga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.09.2014 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 hmm Kasiu chyba Cię zasmuce.ale obawiam się e jak juz to najbardziej wchodzi opcja z sekretarzykiem. a reszta niezabardzo bo u nas sprawdzi sie tylko normalny stoł nie zaden blat. co do kanapy. Mówisz do mnie zebym zmieniła? to od funduszy zalezy. musimy miec z funkcja spania podoba nam się taka opcjatzn: sofa plus dopinany ala fotel. który razm tworzy naroznik a osobno jest fotelem. Oczywiście kolor i wielkośc inna:http://www.meble-jg.pl/images/sofy/thumbs/S04.jpgno i nastepna rzecz gdzie wogole miałoby stanąć to biurko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.09.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 daj namiary na ta kanape oglądne co tam jeszcze mają a kanape granatowa proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Zapomniałam, że ona taka wielka. Chyba za duża do Twojego pokoju – głębokość 120 cm. Właśnie dlatego mnie się tak podoba.http://italmeble.pl/oferta/salon/sofy_fotele/olta/prim/http://www.meblegenua.pl/sofy/sofa-prim-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 hmm Kasiu chyba Cię zasmuce.ale obawiam się e jak juz to najbardziej wchodzi opcja z sekretarzykiem. a reszta nie za bardzo bo u nas sprawdzi sie tylko normalny stoł nie zaden blat. gdzie wogole miałoby stanąć to biurko??? Blat biurkowy pod ścianą to nie miałoby być zastępstwo za stół. Tylko możliwość dodatkowego wykorzystania. Stół to stół i już. Mnie chodzi o to, że na co dzień dużo miejsca do pracy, a w potrzebie dodatkowe miejsce na postawienie barku (butelki, kieliszki, szklanki) i zestawu talerzy do podmiany podczas obiadu. Także jako miejsce na postawienie czegoś na co zabraknie miejsca na stole. A jeśli urządzicie spotkanie z tańcami, wtedy może posłużyć za bufet, bo stół by tylko przeszkadzał. Sekretarzyk mógłby być nawet sporo większy i oczywiście jeśli nie mieści się w sypialni, to spokojnie stanąłby na ścianie granatowej przy kominku tylko bardziej w stronę okna. Bliżej kominka może fotel do leniuchowania z tą lampą na trójnogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts