Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli zrobisz szersze siedzisko i twarde oparcie z nakładanymi poduszkami, a do tego dostawiany fotel i pufę, to będziesz mieć miejsce do spania.

Ta czerwona jest oczywiście nie najpiękniejsza i wielka po byku, ale chodzi mi pokazanie jak to mogłoby działać. Mogłabyś skomponować 2 miejscową kanapę z dołożonym szezlongiem z jednej strony i pufę

Matineelounge1.jpgmatlounger-Ottoman-on-casters1.jpg

A tu pokombinowano ze sprytnie składaną jakby grubą kołdrą. Bradzo nowoczesne i siedzisko musiałoby być szerokie. Ale można zrobić podobnie z poduchami

001-disfatto-collection-denis-guidone.jpg002-disfatto-collection-denis-guidone.jpg

Widziałsm na żywo taką kombinacje jak w pierwszym jest to dobry pomysł w sumie tylko obawiam sie ze ta pufa to nijak sie nie zmiesci. dlatego myslelismy o sofie 3 plus pufa z oparcie ala fotem. zalezy nam zeby na tej sofie mogło usasc wygodnie 4 a nawet 6 osób. opierając sie niekonicznie lezac. a przy opcji z pufą i szezlongiem widze miejsce dla 2 osób na tej sofce tylko

Rozmawiałam przy kawce z mężem o jego biurku wiec z tego co widze chchiałby pozostać w salonie. tu jest kominek duże okno i jesteś razem gdy ja robie cos w kchn, chyba odoba nam sie taka symbioza.W takim razie może sofke zrobic taką tymczasową mała. tylko chyba nieunikniemy funkcji spania rozkładanego bo nie zmieszczą się inne opcje. A tak myśle sobie czy nie lepiej na ścianie gdzie kominek dać sofkę a tam gdzie półki na obrazy duży stół i gdzieś obok np tu;MVHl9M.jpg regał ala drabinka czy coś zęby można było dać drukarke , radyjkoi coś na dokumenty. Edytowane przez anitka89

Anitko, piękne masz wnętrza :yes: Wyszły bardzo "rasowe" :)

Nie mam tak świetnej orientacji w Twoich wnętrzach jak Kasia, więc trudno mi radzić odnośnie biurka. Ta kanapa z funkcją spania będzie często używana do spania?

Anitko, piękne masz wnętrza :yes: Wyszły bardzo "rasowe" :)

Nie mam tak świetnej orientacji w Twoich wnętrzach jak Kasia, więc trudno mi radzić odnośnie biurka. Ta kanapa z funkcją spania będzie często używana do spania?

hej jak miło Cie u nie widzieć, a tym bardziej czytać takie miłe słowa, bo uważam Ze Twoje wnętrza to dopiero bedą rasowe;)A co do sofki to będzie rozkładana tylko przy gościach, czestotliwośc średnia;)

Edytowane przez anitka89

Anita jestem zakochana w kaflach w Twojej kuchni,wiesz,że jak na nie patrzę to naprawdę chcę takie mieć ,zrywać cegłę.

no i kolor granatowy w salonie rasowy,sofa z granatowego aksamitu byłaby fajna.

Hej Basiu, ciesze się ze kafle sie podobaja ja natomiast marze o cegle która była pierwotnym zamierzeniem. A jak Ci się ją wogóle urzytkuje?cegłe i całą kuchnię?te kafle śa troche męczące w myciu bo jak nie rozrobisz płynu do mycia okien i całości na raz szmatką do sucha nie przejedziesz to mazy gwarantowane. sofa będzie granatowa napewno, pewnie nie z aksamitu ale granatowa;)

Możesz Waćpanna :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193341-Kolorystyczne-trendy-na-NOWY-ROK/page20

ostatnio było o obiciówkach sporo, ale możesz też zadać konkretne pytanie. To sensowna dziewczyna. Zagląda tu też InneMeble.pl może z jej pomocą znajdziesz jakąś sensowną kanapę :)

Dziękuję Kasiu, zatem czekam grzecznie;) ale proszę nie odkładaj mnie na sam koniec, PROSZE!!!

A dzis odkryłam kolejny fakap w swoim domu. Jakiś czas zastanawiałm się dlaczego w mojej przesuwnej szafie jest tak dużo kurzu i zbiera sie tak szybko. Otóż kiedy zamykam połowę z lustrem i ją nasuwam delikatnie poza obrys profila wtedy od drugiej strony tworzy sie szpara. poprostu szafa chyba została zle obliczona bo drzwi z lustrem z tego co wiem powinny z kazdje strony machodzic po 3 cm min. a tu jest zero. zasuwajac ciezko jest uchwycic moment zeby po obu stronach było na stych. Dzwoniłam juz do stolarza i ściemnia mi ze jakby były szersze to pantograf sie nie otworzy . A ja mu na to ze trzeba było inaczej srodek obliczyc bo pantograf mozna skracac. I była cisza w słuchawce.... Kurde Ci fachowcy :mad: aaa i mówi ze przy montazu nie miał jakis szczotek przeciw kurzowi do profili i przyjedzie i mi to zamontuje. Czy ktoś z was zna sie na tym czy te szczotki coś dadza? aaa i ewentualnie jak rozmawiac z gościem skoro jakby na to tak poparzec to cała szafa byłaby do zmiany a na to zapewne nie pojdzie. Kurde mam już dość szczerze mówiąc. Myślałam ze to pojdzie gładko chociaż.

W szafie u moich rodziców żadnych szczotek antykurzowych nie było. Niech montuje nie zaszkodzą, ale podpisz z nim protokół z wyszczególnieniem problemu, który chce załatwić tym szczotkami i nie odpuszczaj.

Jak masz ściany równe, to na klej powinno wystarczyć. Tak naprawdę nie wiem.