Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Kasiu tylko obawiam się że ten boczek będzie cieżko u mnie zrobic. To będzie taka zawalidroga a u Nas i tak dostatecznie mało miejsca na przejazd między ogrodzeniem a domem. Bardziej chodziło mi o sam zamysł daszku bez boku.

ale obawiam sie tej konstrukcji.moze az tak sniegu nie bedzie strasznie bo jednak troche wyciagnietego okapu zostanie. wogole jakie to musi byc min. zeby dobrze wyglądało. codzi mi o długośc i szerokośc i wysokość nad drzwiami???

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mnie się bardzo podoba taki daszek i z tym bokiem bardzo

Anita ale takie daszki można zapewne wykonać na konstrukcji metalowej obudowanej osb i przykrytej styropianem,blachą ,czy czym chcesz od góry,aha są takie płyty specjalne na zewnątrz chyba z kanufa więc konstrukcję obudowujesz od góry dajesz blachę dachówki ,bądz gont co chcesz ,a widoczne miejsca tynk,aha konstrukcja możliwe ,że mogłaby być drewniana ,ale to zależy od podparcia i innych sił.

• 1 month później...
  • 1 month później...
A jakby zrobić taki bok z miejscem na przejście tam gdzie jest bluszcz puszczony? Nie zablokowały drogi A optyczne byłoby dobrze i byłoby wsparcie dla daszku. Widziałam nie raz jak takie daszki wolnostojące się zawalaly pod naporem śniegu - niby odśnieżanie ale wystarczy jedna zamieć w nocy

Witaj AnikoPL;) Co do tego daszku to jutro zmierze jaki mógłby byc max szeroki bo u nas jest okropni waski przejazd miedzy dmem a ogrodzeniem wiec jak zbyt daleko wysune daszek a tym samym ten słup podprowy to nie przejedziemy do wiaty która jest za domem.Jutro postaram sie to zwymiarowac czy wogole taki waski daszek ma sens i nie lepiej sciac tylko ten "język ", bo jak ulewa to i tak zacina na drzwi i tak wiec daszek to chyba byłaby tylko kwestia wizualna. Najwyzej bez niego trzeba bedzie elewacja i kolorystyką kombinować.

Witaj Basiu, moja długa nieobecność jest spowodowana ciazą i tym że pierwsze pare miesiecy nie miałam na nic ochoty. Teraz z nów obudziła sie we mnie energia;)

Nie wiem czy ty odbierasz telefony od klietoww biurze sprzedaży piaskowca bo jeśli tak to miałyśmy okazję ozmawiać dzis;p

Zamiesc jakies nowe zdjęcia z Twojego pieknego domku i otoczenia bo wchodze do ciebie na blog i watek a tu taka cisza. u Ciebie jest cudnie wiec jak sie nie zmieniło nic to i tak powklejaj.

Dzień dobry:) Ponieważ na starych watkach zaczyna wkradać sie głucha cisza postanowiłam zachecic reszte do powklejania czegoś od siebie i nadal dzielenia sie radościami z mieszkania w pieknych domkach. U mnie niewiele się zmieniło ale wklejam kika zdjęć jak mieszkamy na codzień. wiosna i latem szykujemy zmiany w domku bo pojawi sie nowy członek rodziny zatem napewno pojdziemy ciut do przodu;) pozdrawiamIMG_2101.jpgIMG_2094.jpgIMG_2084.jpgIMG_2082.jpgIMG_2081.jpg Edytowane przez anitka89

Anitko, krok po kroczku zrobimy i zaraz będzie okey z fotkami. Ominęłaś jedną akceptację dlatego takie się pojawiają te zdjęcia.

EDYTUJ POST

1A.jpg

ZAAWANSOWANA EDYCJA

2A.jpg

ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI

3A.jpg

TERAZ najpierw klikasz INSERT, a potem DONE (bez tego ostatniego będzie tak jak masz teraz) Zawsze musisz potwierdzić :)

7.jpg

I jak się pojawią w wątku to dalej już wiesz 2x klik na każde kolejno i FULL SIZE :)

Edytowane przez pestka56