miki818 03.08.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Czasem okazje rzeczywiście się trafiają ale cena rzeczywiście dość niska i prześwietlić wszystko trzeba ze szczególną starannością - jeśli Ciebie naciągną to Tobie może już nie udać się ta sztuka i zostaniesz z ręką ... no, na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stacho 22.11.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Z tego co ja sie orientuje to wszytsko zalezy od tego jakie napięcie jest w tej linii. Od linii średniego napięcia też nalezy zachować pewne odległości, a jakie, to zalezy własnie od napięcia jakie tam płynie. To samo jest z wysokim napięciem. Co do samego zakupu. to nie ma co straszyć autora, że to na pewno jakaś "pułapka". Oczywiście przed zakupem działki nalezy ja "prześwietlić" ale jak jest wszytsko OK to się kupuje. Czasem okazje się trafiają Witam Cię Po przeczytaniu rad jakich Ci udzielono sam jestem cokolwiek przestraszony. Wizja kupienia działki pod budowę jawi się jako koszmar. NIE JEST W SUMIE TAK ŹLE. Jak trafnie już ktoś zwrócił uwagę ceny nieruchomości spadają i to że ktoś opuszcza znaczną kwotę nie jest wcale takie dziwne. A wracając do meritum. Odległość ( od skrajnej linii) od linii energetycznych zależy od napięcia jakie jest tam przesyłane. Jest to ściśle określone i nie stanowi żadnej tajemnicy. Kwestią pozostaje tylko to czy boisz się "jej oddziaływania" Niektóre powiaty mają wprowadzone zasobu geodezyjne na portalach internetowych. Tam zobaczysz poziomnice i rodzaje gruntów. Daje to pewną wiedzę a w połączeniu z wnikliwą wizją lokalną odpowiesz sobie na pytanie "zalewa czy nie zalewa" Wiele o terenie "mówi" roślinność. Tym sposobem unikniesz kosztów badań geo... ale jeżeli ktoś chce. O służebnościach przejścia, przechodu w tym dla zakładów energetycznych ( a ma ta również związek z planowanymi ich inwestycjami) znajdziesz w księdze wieczystej dla tej działki - wolny dostęp za darmochę przez internet. A na koniec powiem, że w odległości 30 km od W-wy to budowlaną z warunkami można nabyć już za 60tys. Zajmuję się tym trochę zawodową i życzę Ci powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majski 18.01.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Bez zakładania nowego temat - czy realne jest żeby normalna działka pod budowę domu, kosztowała 8 zł za metr?http://ofertygruntow.pl/ogloszenie/11574/Dzialka-86106-m2-w-MASZEWOWiem, że to potężny grunt, ale czy mimo wszystko nie jest to dziwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 21.01.2013 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Zgadzam się z Kariną, przy tak dużej działce to jest realna cena działki. Najrozsądniej byłoby podzielić ją na mniejsze działki ok. 1000 m i sprzedać za dobre pieniądze, ale podział działki trwa wiele miesięcy, nie każdy może / chce czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majski 22.01.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 No właśnie - najrozsądniej podzielić, ale ja nie mam takich środków. Nie zwróciłem uwagi na to, o jaką powierzchnię chodzi.No to dalej szukamy okazji - czy znaleźliście jakieś dobre oferty? Naprawdę okazyjne ceny działek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 22.01.2013 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Teraz jest dobry moment na kupno działki i pewnie można wynegocjować dobrą cenę. Zwróć uwagę na to od jak dawna ktoś chce sprzedać działkę, jeśli trwa to kilka miesięcy i dłużej to rosnie szansa na obniżkę. Im dłużej właściciel męczy się ze sprzedażą działki, tym lepiej dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 22.01.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Do tematu głównego dodam, że na IMGW można zobaczyć czy dany teren jest zagrożony powodziami, jakie powodzie go nawiedziły kiedyś, a na Google Earth wskaźnik myszki pokaże nam różnice wysokości między najbliższymi ciekami, górkami itp. Tak się dowiedziałem, że "moja pobliska rzeka" raczej nigdy nie zrobi mi kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majski 23.01.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Inna dobra opcja jaką znalazłem - http://ofertygruntow.pl/ogloszenie/11743/Dzialka-550000-m2-w-Wilkanow Sprzedają ziemię w cenie 10 zł za metr.W opisie "Obszar 55 ha , doskonale nadaje się do podziału na działki budowlane , pod zabudowe jednorodzinną , pensjonaty, hotele itp. " - to już działka dla poważnego inwestora, bo ostateczna wycena wysoka, ale przy dobrym gospodarowaniu terenem można zbić na tym niezły kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 23.01.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Inna dobra opcja jaką znalazłem - http://ofertygruntow.pl/ogloszenie/11743/Dzialka-550000-m2-w-Wilkanow Sprzedają ziemię w cenie 10 zł za metr. W opisie "Obszar 55 ha , doskonale nadaje się do podziału na działki budowlane , pod zabudowe jednorodzinną , pensjonaty, hotele itp. " - to już działka dla poważnego inwestora, bo ostateczna wycena wysoka, ale przy dobrym gospodarowaniu terenem można zbić na tym niezły kapitał. Kolego, skąd się urwałeś? Pierwsza działka jest ewidentnie rolna, druga na 99% też. Średnia cena ziemii rolnej w tym kraju to wciąż przedział 20-30 KPLN za hektar, czyli 2-3 zł / m2. Czyli masz opcje: 1. kupić kilka hektarów i wybudować siedlisko (jeśli się da), 2. kupić, odrolnić i podzielić, pod wieloma warunkami wstępnymi. Opcja wyłącznie dla cwaniaków ze znajomościami na dobrych kilka lat. Naprawdę nie obiło Ci się kiedyś o uszy że działki są rolne i budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majski 24.01.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Obiło mi się i to nie raz, a tobie nie obiło się o uszy to, że w ostatnich latach największe pieniądze zarobili ci, którzy działki rolne przekształcali na budowlane? I kolejna sprawa - jako że nie jest Coperfildem, to nie pisz, że coś na 99% jest.... Bo nie masz o tym pojęcia, nikt ci tego nie napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanWo 01.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 faktycznie. Teraz to idealny moment na kupno. Najlepiej za gotówkę, bo kredyty mało korzystne - tylko mało kto ma tyle wolnych środków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truteń1719510061 04.02.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) faktycznie. Teraz to idealny moment na kupno. Najlepiej za gotówkę, bo kredyty mało korzystne - tylko mało kto ma tyle wolnych środków Właśnie teraz należy się wstrzymac z kupnem, szczególnie jak ktoś ma gotówkę chyba że trafi na dobrą okazję czyli fajna lokalizacja za niską cenę. Polska wchodzi w faze kryzysu i szczególnei budownictwo odczuje to na sobie a zmniejszenie zainteresowania budową przełoży się na niższe ceny działek które będą stały niewykorzystane. Za działką można będzie się rozglądać w II połowie tego roku lub w przyszłym. Teraz czeka nas kilka lat spadków cen mieszkań i domów (poza wielkimi aglomeracjami jak Warszawa) więc nie ma co słuchac naganiaczy. Zobaczcie co się dzieje w Hiszpani, od kilku lat ceny w dół a bieda coraz większa, bardziej opłaca się tam kupić dom niż u nas mieszkanie. Edytowane 4 Lutego 2013 przez Truteń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts