Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nelskamp F13 Burgund glazura

Tomekimagda27

Recommended Posts

Witam. Od jakiegos czasu rozgladam sie za dachowka. Moja uwage przykula dachowka firmy Nelskam, dachowka F13 w kolorze burgund glazura. Widzialem ta dachowke tylko w skladzie budowlanym, niestety nie mialem okazji zobaczyc jej na zadnym dachu. Przeszukalem wszedzie i nigdzie nie moge znalezsc nawet jednego zdjecia dachu z ta dachowka. Na oficjalnej stronie Nelskampa nie ma w ogole tego koloru w ofercie, jest tylko czerwien burgundzka ale to jest juz inny kolor. Moze ktos z forumowiczow ma ta dachowke na swoim dachu i podzielil by sie paroma fotkami i jaka ma opinie na temat tejze dachowki.

• 2 weeks później...
Witam ponownie. Miomo iż nikt nie podzielil sie wygladem dachu z ta dachowka zdecydowalem sie na jej zakup (pewnie nie cieszy sie ona zbyt wielka popularnoscia), gdyz zadna inna dachowka mnie nie tak nie zainteresowala swoim wygladem jak ta. Dla bardziej zainteresowanych ktorym rowniez moze sie spodobac wrzucam zdjecia jakie mi sie udalo zrobic na wystawie. Ocencie sami. Dostalem juz rowniez dzisiaj kompletna wycene ktora rowniez wydaje mi sie atrakcyjna.

dachowka 003.jpg

dachuwka 001.jpg

dachuwka 004.jpg

to sprawa gustu, wiec to moje zdanie - ta dachowka jest okropna, jesli chodzi o estetyke. :eek: nikt o zdrowych zmyslach nie kupuje takiej swiecacej dachowki, gdyz bedzie generowac odblask od dachu, jak bedzie swiecilo slonce. Widzialam raz dom z taka dachowka, na szczescie bylam z okularach przeciwslonecznych. Widze, ze idziesz pod prad. Jak inni kupuja dachowki matowe, szare, czarne, to u ciebie burgund. A pomyslales o kolorze elewacji do tego burgunda?

Z tego co sie orientuje glazura to najlepszy material na nasze dachy. A dokladnie ten kolor slyszalem ze w sloncu mieni sie w przepiekne kolory. Jesli chodzi o elewacje to podoba nam sie jakis odcien zoltego, ktory mysle ze bedzie dobrze wygladl do tej dachowki. Moze ktos jeszcze wypowie sie na temat glazury.

• 2 months później...
to sprawa gustu, wiec to moje zdanie - ta dachowka jest okropna, jesli chodzi o estetyke. :eek: nikt o zdrowych zmyslach nie kupuje takiej swiecacej dachowki, gdyz bedzie generowac odblask od dachu, jak bedzie swiecilo slonce. Widzialam raz dom z taka dachowka, na szczescie bylam z okularach przeciwslonecznych. Widze, ze idziesz pod prad. Jak inni kupuja dachowki matowe, szare, czarne, to u ciebie burgund. A pomyslales o kolorze elewacji do tego burgunda?

sorry, ale nikt o zdrowych zmysłach nie krytykuje kogoś za to co mu się podoba. Jesteś w błędzie że dachówka glazurowana źle wygląda na dachu. Jest to najbardziej ekskluzywna forma nadania koloru na dachu i na pewno dach wygląda szlachetniej... natomiast co do pójścia z prądem to na szczęście są ludzie którzy maja własny gust i nie robią tego co wszyscy. I duży ukłon dla nich bo przynajmniej nie ma monotonii. Dachówka burgundowa bardzo ładnie wygląda na dachu. na priva mogę wrzucić foty.

• 5 months później...