sebm 29.07.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) Witajcie, szukam i znaleźć nie mogę. Zamontowali mi okna, miał być ciepły montaż (jest tak: od środka różowy soundal, od zewnątrz biały.) , ale na dole okien nie ma tych taśm. Jest sama pianka i kliny. Czy to jest poprawnie? Montażyści mają się zjawić i montować resztę okien, więc może coś jeszcze na ten dół wykombinują?Jak myślicie Edytowane 29 Lipca 2012 przez sebm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.07.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam To montaż "do bani" !!!Jak już było pisane w kilku tematach ciągłość uszczelnienia to podstawa, konieczne jest łatanie dziur, które powstaną w trakcie montażu a co dopiero brak taśmy w najbardziej newralgicznym punkcie - no chyba, że dół masz zamontowany inaczej np: "ciepły parapet" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 29.07.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 I co teraz zrobić?? można to jakoś "naprawić" . to się chyba montażyści pożegnają z dodatkową wypłatą za ciepły montaż... Opłaca się rwać okna i wstawiać od nowa?? Czy to nie zaszkodzi oknom ilub czy będą jakieś inne skutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.07.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Nie rozpędzaj sie tak:) Zapytaj po prostu co oni myslą zrobic z dołem. Będziesz wiedział, czy mają pojęcie o montazu warstwowym albo czy chociaz myślą, bo jak nie.. lepie wklej fotke bysmy zobaczyli co jeszcze wycudowali z tasmami. Wierze jednak, ze nie mieli tasmy na dol. Czesto luz dolny jest wiekszy niz na bokach i /zwlaszcza/ jak sie przyklei tasme do okna a jest listwa podparapetowa to standardowa folia o szer. 7 cm moze byc za wąska. Ja dlatego zwykle jestem zaopatrzony w tasme o szer. 10cm dla dolow. Odkad pamietam - tą zasadę wpoli mi przedstawiciel z Illbrucka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 31.07.2012 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Montażysta odpowiedział, że na dole okna jest listwa i dokleją taśmę. Jednak coś mi się nie podoba, bo w oknie gdzie nie ma listwy też nie ma taśmy, a czy doklejenie jej w czymś przeszkodzi? Oczywiście musi zachodzić na wcześniejszą, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.07.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 jaki szeroki masz mur? tam gdzie nie ma listwy pod oknem jaki był powód jej usunięcia?trochę mało tego zakładu zrobili aby teraz się połączyć z taśmą którą chcą dać do listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 31.07.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Mur szeroki 25 cm, okno cofnięte żeby licowało z górnymi gdzie inne rolety są. Taśmy nie dawali na dół, mają podkleić, tylko się kłócą że w balkonowych nie kleją na dole. I bądź tu mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.07.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Pierwsze instrukcje (sprzed paru lat) firmy wprowadzającej taśmy było takie : "na dole w balkonach nie dajemy" (pewnie nie było odpowiednio szerokich taśm). Dziś sensem stosowania taśm jest m.in. podwyższona szczelność, czyli nic Ci po taśmach jak nie ma ich ciągłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 31.07.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam Po pierwsze po bokach taśma jest za krótka, po drugie, a może po zerowe, taśma na dole powinna być klejona w pierwszej kolejności aby boki ją przykryły, zasada zakładki tak jak w przypadku dachówek.Tak właśnie montują ekipy, które "coś" słyszały ale nie do końca - tak jak na zamieszczonych zdjęciach.A mowa o tym, że przy balkonie nie stosuje się taśm to już absurd - to jest najbardziej newralgiczne miejsce. Będę na początku tygodnia wykonywał wtórny montaż właśnie przy drzwiach balkonowych to zrobię fotki jak wyglądało przed i po. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.08.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Mur szeroki 25 cm, okno cofnięte żeby licowało z górnymi gdzie inne rolety są. Taśmy nie dawali na dół, mają podkleić, tylko się kłócą że w balkonowych nie kleją na dole. I bądź tu mądry a jakie dajesz ocieplenie? licowało czym bo nie zrozumiałem? masz taśmy soudala wejdź na ich strone jest filmik albo zadzwoń do przedstawiciela celem potwierdzenia słów montażystów jeśli jest taka możliwość zrób kilka fotek z dalszej odległości i od wewnątrz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 01.08.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Wystarczy wpisać na You tube hasło ciepły montaż , a w czołówce wyskoczy Oknoplus + Soudal . Niech Pan zaprosi montażystów na seans filmowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.08.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 to już za wiele popcorn cola:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts