megi119 29.07.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) Witam, Na ścianę położyłem strukturę GIPSAREM MAX 2mm, zagruntowałem całą ścianę i przeszedłem do etapu malowania bejcą z kolorantem, wycierając ją gąbką. Niestety na ścianie powychodziły ciemne plamy i łączenia, przy malowaniu małych fragmentów. Nie wiem czy to nie przypadkiem wina gruntu koncentratu, który możliwe że został rozcieńczony dwa razy, a gładź miała większą chłonność niż powinna. Struktura wychodziła mi już wcześniej, z bejcą i brokatem. Chciałbym uzyskać jednak inny kolor bejcy na ścianie, możliwe że jaśniejszy. Czy powinienem jeszcze nałożyć jedną warstwę tej samej bejcy, starając się ujednolić całkowicie kolor ściany, ciemne jasne plamy, w ciemny kolor. I czy mogę położyć na to inną kolorystyczną bejcę, ten kolor chciałbym przemalować na jakiś jasny fiolet, samemu już mieszając koloranty z bejcą, uzyskując znacznie jaśniejszy fiolet a po nałożeniu, pewnie nie wyjdzie to solidny fiolet ale kolorystycznie może to zacznie bardziej pasować do pokoju? Bejca zakupiona w Castormie, gdzie mi ją mieszali, to jest wg pracownika, kolor fiolet (drugie zdjecie oddaje faktyczny kolor)! Błąd mój że nie sprawdziłem po wymieszaniu puszki, która dopiero otworzyłem w domu. Żona uparła się żeby malować, efekt niestety zbyt mocno kolidował z kolorystką pokoju. Pierwsze zdjęcie nie oddaje faktycznego koloru. Edytowane 29 Lipca 2012 przez megi119 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/170596-struktura-na-%C5%9Bcian%C4%99-bejca-i-brokat/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pipikaka 06.01.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Czy znajdzie się jakiś mądry specjalista który wytłumaczy jak położyć lakier z brokatem by nie zostawały smugi na ścianach. Zaznaczam, że próbę wykonałem walkiem i pędzlem i nie jest to efekt jaki oczekiwałem. pędzlem rozprowadziłem brokat nierównomiernie a po walki zostały smugi. Wiec może ktoś wytłumaczy krok po kroku jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/170596-struktura-na-%C5%9Bcian%C4%99-bejca-i-brokat/#findComment-6264806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts