Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka w pokoju - szkło, łączenia, epoxyd : )

DobryMikolaj

Recommended Posts

Witajcie,

mam pytanie odnośnie etapów prysznica, który nietypowo znajduje się w pokoju : )

Długo by opowiadać dlaczego tak się stało, w każdym bądź razie jest i chce by wyglądał świetnie, dlatego potrzebuję waszej pomocy:

Bardzo mi zależy, by elementy łącznia tafli szkła nie były widoczne i zostały schowane.

świetnie to widać na tej realizacji w zakresie widoku łączenia góra-dół, którego w ogóle nie widać:

pokazowa.jpg

U mnie sprawa wygląda troszkę inaczej, bo łączenie nieruchomej tafli szkła musi nastąpić po bokach między dwoma słupami i od spodu,

chcę to tak zrobić by nie było widać po bokach ani od spodu żadnych okuć itp.

Jakie uszczelki zastosować, jak uszczelniać?

Jak łączyć szkło ze słupami, które potem chcę zabudować płytą GK? (tak by potem łączenia nie były widoczne)

Jakie szkło najlepiej 8mm czy 10 mm ?

Na podłodze będzie odpływ liniowy (pod ścianą) a podłoga będzie biała epoxyd/żywica.

Mój prysznic, patrząc na pierwsze zdjęcie:

-(od prawej), słup pierwszy i drugi -> to będzie ścianka, na której z zewnątrz (w pokoju) będzie zawieszony grzejnik a od wewnątrz (w prysznicu) na tej ściance będzie położona mozaika,

-(od prawej), słup drugi (środkowy) i trzeci -> między nimi chcę wstawić płat szkła (nieruchomy), chcę by nie było łączeń po bokach jak i od spodu,

by np. aluminiowy profil (czy może coś innego) schował się w podłodze pomiędzy mozaiką o wysokości 1cm a później wylaną podłogą z żywicy, ten płat szkła będzie się kończył 2 cm nad srebrnym profilem HEA i między belkami po prostu będzie tylko szkło (takie proste wykończenie),

-wejście do prysznica będzie o szerokości 50 cm,

pomiędzy tym trzecim słupem (od prawej) a ścianą chce również zrobić taflę szkła, która po prostu wychodząc od ściany będzie się kończyć 50 cm przed tym trzecim słupem (od prawej)

-prysznic od góry będzie otwarty, bez zadaszenia : )

17%u00252520lipiec5%2520%25289%2529.jpg

12%u00252520czerwiec%2520%252835%2529.jpg

12%u00252520czerwiec%2520%252831%2529.jpg

12%u00252520czerwiec%2520%252833%2529.jpg

PS

Czy ktoś z was słyszał o uszczelniającej foli w płynie i jak najlepiej ją zastosować bym sąsiadów nie zalał ; \ ?

Pomoc i wszelkie sugestie mile widziane ; )

pokazowa.jpg

17%u00252520lipiec5%2520%25289%2529.jpg