insider69 30.07.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam,Jestem w trakcie budowy domku jednorodzinnego Mania w wersji C w odbiciu lustrzanym. Fundamenty juz ładnie grzecznie stoja i czas zabrać sie za wykonanie instalacji sanitarnej... i tutaj mam takie mieszane uczucia.... w obrebie mojej działki mam 2 studnie do ktorych potencjalnie moglbym sie wpiąć - jednak po oględzinach 1 studni okazało sie, ze dno rury jest na poziomie powyzej mojej lawy o jakies 20 cm... druga studnia juz ma dno ponizej mojej lawy o okolo 20 cm.... (roznica ze względu na wysokosci terenu) i cala rura kanalizacyjna ma dlugosc okolo 150 metrow. Moj dom lezy w polowie dlugosci rury kanalizacyjnej.... wykonujac wykop kontrolny okazalo sie, ze rura przebiega kantem przez moja dzialke i moglbym sie wpiać, poniewac gorna czesc rury jest na wysokoci dolnej czesci lawy budynku.... tylko tutaj pojawia sie problem.... poniewaz rura jest wykonana z krzemionki o srednicy 200... a chcialbym wstawic kinete ze wzgledow poniekad estetycznych a tez z i braku miejsca na postawienie typowej studzienki. czy istnieje wogole mozliwosc zastosowania kinety do wpiecia sie w rure ceramiczna? pytam sie, poniewaz nie usmiecha mi sie ciagnac do studzienki praktycznie 90 metrow od wyjscia z domu rury kanalizacyjnej do studzienki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter3281 30.07.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Możesz zastosować tzw traper do rur kamionkowych sa 2 typy połączenie pcv-kamionka i kamionka pcv wycinasz rurę przy kołnierzu i wstawisz kształtkę kamionka-pcv wstawiasz kinete a z drugiej strony kształtkę pcv-kamionka jeśli nie wiesz gdzie kupić zapraszam na priv [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insider69 01.08.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Dzieki za podpowiedz z tymi traperami Firma Poliplast robi przejscia z krzemionki na PVC i nawet maja swoje przedstawicielstwo w Toruniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.08.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 [quote=insider69;5474280........ a chcialbym wstawic kinete ze wzgledow poniekad estetycznych a tez z i braku miejsca na postawienie typowej studzienki. czy istnieje wogole mozliwosc zastosowania kinety do wpiecia sie w rure ceramiczna? pytam sie, poniewaz nie usmiecha mi sie ciagnac do studzienki praktycznie 90 metrow od wyjscia z domu rury kanalizacyjnej do studzienki.... Witam O sposobie i miejscu podłączenia decyduje właściciel kanalizacji. Z nim należy uzgodnić warunki i zgłosić do odbioru przed zasypaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts