DagornS 30.07.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Witam serdecznie, Postanowiłem założyć tutaj wątek o projekcie Z63 pracowni Z500, ponieważ bardzo poważnie zastanawiam się nad jego zakupem. Być może uda mi się również poznać opinie i spojrzenie innych co pewnie pomoże w podejmowaniu "pewnych" decyzji. Także, jeśli jest na forum ktoś jeszcze kto przymierza się lub też już zaczął budowę... Zapraszam! Powierzchnia użytkowa / netto 147,0 / 170,4 m² Powierzchnia zabudowy 108,3 m² Kubatura 416 m³ Wysokość 7,51 m Kąt nachylenia dachu 35° Powierzchnia dachu 164,6 m² Minimalne wymiary działki szer.18,18m×dług.18,88m Edytowane 30 Lipca 2012 przez DagornS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagornS 31.07.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Zacznę więc od siebie. Za wybór projektu zabraliśmy się zaraz po zakupie działki. Po różnych dylematach stwierdziliśmy, że kolejność będzie następująca: 1. Usytuowanie domu na działce i względem stron świata 2. Wnętrze 3. Wygląd zewnętrzny domu 4. Materiały Idąc mniej więcej tą taktyką "odfiltrowaliśmy" 10 projektów z których należało się zdecydować na jeden. I tutaj już pod uwagę braliśmy raczej koszty jakie będziemy musieli ponieść przy dostosowaniu go do naszych potrzeb. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na jeden z wariantów Z63 czyli dokładnie projekt Z63 L GL Ale po kolei: - Zależało nam na tym aby front skierowany był w stronę drogi wyjazdowej, dach dwuspadowy, połacie dachu skierowane odpowiednio na Pn i Pd (ważne, żeby na połac Pd padało jak najwięcej światła dziennego) - Elewacja tylna w stronę ogrodu - Kuchnia, Jadalnia, Pokój dzienny na stronę Pd natomiast, PG, łazienka, schody na stronę Pn (niestety przyszły pokój wchodzi mi na strone Pn ale poradzimy sobie z tym z pomocą CO i światłem sztucznym) - Na poddaszu dwa pokoje na stronę Pd natomiast jeden pokój oraz łazienka na stronę Pn (z tym pokojem poradzimy sobie analogicznie jak z pokojem na parterze) - Garaż na ścianie od strony Pn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts