bluenet 30.07.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Proszę o podpowiedź w kwestii zasady stosowania wiatrołapów w domu. Szczególnie interesuje mnie czy potrzebny jest wiatrołap w domu z wejściem od południa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 30.07.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Tak. potrzebny. ale czemu wątek założono na dziale wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 30.07.2012 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Ale czemu wątek założono na dziale wentylacji? Dobre pytanie. Jak myślisz gdzie powinienem umieścić ten wątek? Możesz uzasadnić Twoją tezę? BTW. Apel do Admina aby przeniósł wątek we wlaściwe miejsce. Dziękuję. Edytowane 30 Lipca 2012 przez bluenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 30.07.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Chciałbym uszczegółowić moje pytanie. Mianowicie nie kwestionuje pożytku z sieni (wiatrołapu). Interesuje mnie natomiast zastosowanie w nim dodatkowych drzwi gdy wejście do domu jest od południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 30.07.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Jak na dworze jest zimno to chwila otwartych drzwi, nawet tych od południa, to ogromna strata, zwłaszcza gdy masz ściany z gazobetonu... Ja myślę że drzwi w środku zawsze zdążysz zrobić po jakimś czasie, może np być futryna ale bez skrzydła, skrzydło dokupisz jak będziesz czuł taką potrzebę. Rozumiem że jak przedsionek od poludnia to będzie miał jakieś południowe okienka? Bo na łapanie słońca do środka drzwiami frontowymi otwartymi na oścież ja bym sie nie nastawiała. ale możliwe że tak też można, zwłaszcza jak ogród z przodu...wiesz, te podwójne jakby drzwi są mniej upierdliwe gdy masz sensowną wielkość przedsionka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 30.07.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Byłem świadkiem rozmowy gdzie inwestor mętnie tłumaczył, że nie potrzebuje drzwi w sieni bo od południa to ciepło będzie wnikało. Zapomniał chyba że w naszym klimacie częściej jest chłodno...Planuje wiatrołap z przejściem do garażu. Uchroni to resztę domu od wnikania nieprzyjemnych zapachów i chłodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts