Grazyna Bilska 02.04.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Muszę wymienić ( jeszcze przed podwyżką cen) rynny w całym domu.Czy ktoś może mi doradzić jakie są dobre ? Jakiej firmyPozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.04.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Jakiego rodzaju rynny?Sprecyzuj czy chcesz miedziane, PCV, metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 02.04.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Polecam metalowe SIBA wyrób PLANJI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.04.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Uzasadnij prosze dlaczego akurat te rynny wg ciebie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 03.04.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Sa tak samo dobre jak Rautaruuki, Lindab i inne blaszane powlekane. A najlepsze są z miedzi. Sam mam Plannje Siba. Czy są dobre okaże sie po latach. Wyglądaja estetycznie. Kolor taki sam jak pokrycie dachu. Mozna zobaczyc na zdjęciach, na stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazyna Bilska 03.04.2004 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Przymierzamy się do rynien z PCV firmy MARLEY ?Czy to dobry wybór ? Miedziane są za drogie- w naszym przypadku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 04.04.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Uzasadnienie dlaczego metalowe SiBA PLanji ; pomysłem pierwszym naszym , nie sprawdzonym , był wybór plastykowych białych . Na szczęście trafiliśmy na fachowców ( z dwóch niezależnie działających ) prowadzących hurtownie. Byli profesjonalnie nastawieni do klientów , a nie zachowywali sie jak sprzedawcy na zasadzie "co klient chce , to ma". Uzasadnili wyższość , również cenową rynien metalowych ich dłuższą żywotnościa, nie pękaniem i rozsadzaniem przy różnych skrajnych temperaturach ( plastykowe niestety zmieniają swoją masę zimą , latem: słońce, śnieg, itp). Złączki metalowe w produktach Planji , Lindab mają opatentowaną sprzączkę , w plastykowych najczęsciej są jednorazowe i do wymiany. Mam nadzieję , że pomogłam? Jeśli żle sformuowałam techniczne części, proszę o wyrozumiałość! Buduję po raz pierwszy ! I mam nadzieję, nie ostatni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazyna Bilska 04.04.2004 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 dziękuję wszystkim. Rethman spowodował, że zastanawiamy się z mężem nad rynnami metalowymi. Rzeczywiście zimą może być krucho, mieszkamy w Sudetach ( Ziemia Kłodzka) i zawsze są obfite w śnieg i mróz zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 04.04.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Dla chcących wiedzieć trochę więcej o rynnach , polecam kwietniowy numer ''Ładny dom" . Dziś właśnie kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazyna Bilska 05.04.2004 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Dzięki za informację, skorzystam Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 06.04.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dziękuję ! Wiosennego nastroju i słonecznej aury ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 07.04.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Nie polecam systemu rynnowego z PCV firmy GAMRAT. Po dwóch latach na dachu część elementów odbarwiła się (wyblakła) a część nie. Wygląda to fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts