Aviranad 30.07.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam, czy mogę pomalować farbą lateksową ściany już pomalowane farbą emulsyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 31.07.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Zależy w jakim jest stanie jest farba na ścianie. BTW Farba lateksowa jest jednym z rodzajów farby emulsyjnej. W większości przypadków jeśli farba (emulsyjna) na ścianie trzyma się dobrze, pod lateks wystarczy zmyć żeby odtłuścić i można malować. Jeśli odłazi, niestety trzeba zeskrobać, tak samo wszelkie farby klejowe niezależnie od stanu trzeba usunąć, przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aviranad 09.08.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b0lek 28.11.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dołaczam do pytania przedmówcy, a konkretnie w jaki sposób usunąć farbę? Chemicznie czy lepiej mechanicznie skrobać papierem ściernym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielluk 09.12.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Mechanicznie, szpachelką lub jeszcze lepiej skrobakiem. Robota żmudna i mało odkrywcza Tam gdzie nie chce schodzić, przerysuj porządnie kantem szpachelki aby się o tym upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apows 14.12.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Aby usunąć starą farbę należy namoczyć woda powierzchnię odczekać ok 15 min i szpachlą lub skrobakiem skrobać.W przypadku gdy sciany malowane były wapnem skrobiemy na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 21.12.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Dołaczam do pytania przedmówcy, a konkretnie w jaki sposób usunąć farbę? Chemicznie czy lepiej mechanicznie skrobać papierem ściernym? Jeżeli farba nie odpada od ściany, nie ma potrzeby jej usuwania. Jeżeli jednak wymalowanie sie łuszczy i odchodzi płatami, należy usunąć je mechanicznie, za pomocą szpachelki. Dobrym rozwiązaniem będzie zastosowanie emulsji lateksowej MAGNAT http://www.magnatfarby.pl/produkty/produkty-farby/art,2,emulsja-lateksowa-do-wnetrz.html lub farby lateksowej Śnieżka Barwy Natury http://www.barwy-natury.com.pl/barwy-natury/farby-lateksowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-86 23.12.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Ja malowałem na ecru ścianę która była ciemnoniebieska.Mimo ,że nie odpadała zeskrobałem całość.Pracochłonne, ale bałem się że ten niebieski może przebijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiz 29.12.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 A malował ktoś gładź lakierem? Chodzi mi o to zeby ściana była do zmycia i wyszorowania bo przy dzieciach i psach nie mogę utrzymać czystych ścian i mimo że farba zmywalna to częśc brudu zostaje , szukam czegoś takiego z czego zmyję wszytsko ! też mazaki czy długopis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts