darkob 30.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witajcie ,czy parapet stalowy przy profilu Schuco Rondo można włożyć w te wgłębienie widoczne na zdjęciu czy powinien być przykręcony do listwy pod oknem?(na zdjęciu nie ma jeszcze ocieplenia 15cm). http://images39.fotosik.pl/1686/cc8b566900d2ccddmed.jpg http://images39.fotosik.pl/1686/c093c72f9f3f19fcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.07.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Idealnie jest parapet włożyć w wycięcie, a luz pomiędzy parapetem a listwą zapianować. Oddalisz dzięki temu zimny parapet od listwy, ktora jest najsłabszym elementem okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 30.07.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Odstęp zapiankuje lub myślałem by najpierw coś nakleić na tą listwe podokienną i wtedy zapiankować.Gdzieś na zdjęciach-przekroju okna widziałem że przez tą szczeline może wydostawać sie woda,stąd moje wątpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 woda wydostaje się przez odwodnienia,blaszany w nowym domku?daj granit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 31.07.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 woda wydostaje się przez odwodnienia,blaszany w nowym domku?daj granit Będe kupował blaszane ,ze wzgledu na cene,kasy mało a jeszcze brame garażową chce kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 31.07.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam Parapet koniecznie w rowek, szkoda, że taśm nie ma przy takich, było nie było, dość drogich oknach, no ale skoro kasy braknie to co począć.Tak jak pisali koledzy resztę dopianować, ja bym jeszcze dał pasek silikonu w rowek o ile jest taka możliwość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.08.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Będe kupował blaszane ,ze wzgledu na cene,kasy mało a jeszcze brame garażową chce kupić... no ok ale taki granit nawet 2cm "sól pieprz" nie wyjdzie strasznie dużo a efekt wizualny robi różnicę a planujesz chyba trochę w tym domu mieszkać ? wiem że tak można mówić o wszystkim że brać drogie itd ale wymiana parapetów już po elewacji to b.duże koszty ... i ktoś powie że taki parapet to na pomniki!nie prawda ostatnio mieliśmy klientów co właśnie taki wybrali i jak patrzyli na próbkę w salonie to mówią że jak by nie widzieli domku wykończonego z elewacja oknami i takim właśnie kamieniem to by sie nigdy w życiu nie zdecydowali(okna orzech) bramę kup bez silnika będzie taniej,silnik dokupisz jak już będziesz uzytkował bo nie będzie ci się chciało wychodzić z auta a tą kase daj na parapety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts