galileo87 09.01.2018 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 ja mam pytanie o ten styropian od wewnątrz.Będę miał garaż ogrzewany do ok 10-12 stopni. Na ścianie pomiędzy garażem a domem jest zaplanowany styropian 5cm (dam szary 0,032). Ja myślałem, żeby dać ten styropian i na to płyty KG, żeby można było coś na tych ścianach wieszać, co myślicie? Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 09.01.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 ja mam pytanie o ten styropian od wewnątrz. Będę miał garaż ogrzewany do ok 10-12 stopni. Na ścianie pomiędzy garażem a domem jest zaplanowany styropian 5cm (dam szary 0,032). Ja myślałem, żeby dać ten styropian i na to płyty KG, żeby można było coś na tych ścianach wieszać, co myślicie? Damian ja zamontowalem kątowniki jako uchwyty na półki po całym obwodzie garażu na pewnej wysokości. Jedna ściana- ta dzieląca garaz od domu - została potem ocieplona 10 cm styro (+ sufit). Na koniec położyłem na tych kątownikach półki z osb i tyle. Nic na tej ścianie nie wieszam poza tymi półkami. Zresztą płyta KG za wiele i tak nie "udźwignie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 09.01.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Zainteresuj się kołkami dystansowymi, np. http://www.adler.net.pl/oferta.php?kat=222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 09.01.2018 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Zainteresuj się kołkami dystansowymi, np. http://www.adler.net.pl/oferta.php?kat=222 żeby coś powiesić będą ok. ale jakby chciał konkretne półki to nie da rady na tych kołkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 09.01.2018 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 U mnie nieogrzewany garaż i 10/15 cm PIR na ścianach / suficie na to siatka z klejem.. Właśnie zastanawiam się jak tam powiesić mocowania na rowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galileo87 10.01.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 ja zamontowalem kątowniki jako uchwyty na półki po całym obwodzie garażu na pewnej wysokości. Jedna ściana- ta dzieląca garaz od domu - została potem ocieplona 10 cm styro (+ sufit). Na koniec położyłem na tych kątownikach półki z osb i tyle. Nic na tej ścianie nie wieszam poza tymi półkami. Zresztą płyta KG za wiele i tak nie "udźwignie". Myślę, że ściana przykryta z KG będzie bardziej odborna na jakieś uszkodzenia niż sam styropian + sitka z klejem i gips. Czy zamontowanie takich płyt na styropian może spowodować jakieś problemy, np. z wilgotnością? czy nie będzie miało to żadnego znaczenia? W garażu wentylacja grawitacyjna, a w domu WM. Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielbanasiak 08.10.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 A może to jest dobry sposób https://www.ytong-silka.pl/pl/multipor_1183.phpCo myślicie o takim rozwiązaniu. Dodatkowe świetnie pozbywa się wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piexa 15.01.2019 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I jak rozwiązałeś tą kwestię z izolacja garażu???? W końcu styro czy GK z wełną czy GK ze styro? Ja mam ten sam zgryz i skłaniam się albo ku GK z wełną 6cm albo sam styro 5 cm 0,033, albo zamiast pustaka 25 dam pustaka 38. Kolejność U przegród wg moich obliczeń to: wełna 6 - 0,3, styro 5 - 0,39, pustak 38 - 0,35. przewaga samego pustaka jest to ze mozna dać tynk jakis thermo i mam wszystkie ściany do dyspozycji jesli chodzi o wieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts