Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie garazu od wewnatrz

michalz2x

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...

Witam postanowilem odswiezyc temat.

Mam garaz nieogrzewany. Nad garazem taras. Garaz i dom ocieplony 10cm od zewnatrz. Na sciane miedzy garazem a domom 10 cm styro. W wyniku pewnych bledow konstrukcyjnych (nie chcialbym sie zaglebiac) mam nad garazem podwojna plyte zbrojona o grubosci w sumie16 cm wykonana ze spadkiem. Chce polozyc plytki i zrobic izolacje w systemie sopro z profilami okapowymi. I teraz problem. Nie chcialbym dociazac tego stropu papa styrodurem i kolejna wylewka tylko chcialbym polozyc plytki bezposrednio na plyte/hydroizolacje. Pytanie jak bedzie z tym punktem rosy czy nie bedzie mi rozwalalo plytek z powodu praku paroizolacji i ocieplenia. A moze docieplic strop od strony garazu styropianem. Prosze o porade

• 3 weeks później...

Czyli masz izolację termiczną garażu wszędzie tylko nie od góry?

Czy garaż dalej pozostanie nieogrzewany?

Jaka ma być temperatura w środku w zimie?

Poza tym taki strop to mały schron.

Skoro miałeś problemy konstrukcyjne to pewnie zastosowane rozwiązanie przeliczał konstruktor.

W papierach powinna być informacja o dopuszczalnym obciążeniu. Może ciężar dodatkowych warstw jest pomijalny?

wogole nie zależy mi na dociepleniu stropu garażu od środka. garaż nie jest ogrzewany i nie będzie. tylko pytam czy jeżeli nie dam papy i styroduru od góry tylko położę płytki na "szlamie" zgodnie z systemem SOPRO lub MAPEI to mi nie bedzie rozsadzało tych płytek, bo mimo wszystko w garazu zawsze jest cieplej jak na zewnatrz i moze wystapic jakies wykraplanie

• 1 year później...
Witam. Mam pytanie odnośnie ocieplenia garażu. Mam dom z garażem w części w bryle domu części poza. Ścianę zewnętrzną garażu zamierzam ocieplić ponieważ w narożniku znajduje się oddzielona kotłownia. Na garażu zamierzam zrobić taras. Teraz pytanie. Jak ocieplić strop garażu by można było położyć chociaż deske na kompozytową. Dodam ze w projekcie nie ma tarasu na garażu. Ale przez środek garażu znajduje się solidny dwuteownik. Proszę o odp