cormac 15.12.2014 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 My mieliśmy ocieplać styropianem, a jednak idziemy w wełnę. I nie, nie zamierzam palić ogniska w garażu, ale to ja, a co innym do łba strzeli- tego nikt mi nie zagwarantuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.12.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A garaż będzie ogrzewany czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 16.12.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Będzie ogrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.12.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 To może być wełna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 16.12.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 U nas wełna głownie z powodów p.poż , no i wygłuszenia. ( jak chłopaki po nocach będa odpalać ktm-y ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 17.12.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 dokładnie. wśród moich znajomych jest grupka osób które lubią sobie dłubać przy samochodach po pracy więc takie wyciszenie dzięki wełnie im się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek33 18.01.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 takie ocieplenie wełną mineralną można samemu wykonać nie jest to trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek66 18.01.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A jaką wełne byś polecil ocieplenia garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 30.01.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Ja mam wełną szklaną docieplony garaż i to od środka. od zewnętrznej strony nie mam dostępu. Takie ocieleni pomogło jest całkiem znośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanik99 05.09.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam postanowilem odswiezyc temat. Mam garaz nieogrzewany. Nad garazem taras. Garaz i dom ocieplony 10cm od zewnatrz. Na sciane miedzy garazem a domom 10 cm styro. W wyniku pewnych bledow konstrukcyjnych (nie chcialbym sie zaglebiac) mam nad garazem podwojna plyte zbrojona o grubosci w sumie16 cm wykonana ze spadkiem. Chce polozyc plytki i zrobic izolacje w systemie sopro z profilami okapowymi. I teraz problem. Nie chcialbym dociazac tego stropu papa styrodurem i kolejna wylewka tylko chcialbym polozyc plytki bezposrednio na plyte/hydroizolacje. Pytanie jak bedzie z tym punktem rosy czy nie bedzie mi rozwalalo plytek z powodu praku paroizolacji i ocieplenia. A moze docieplic strop od strony garazu styropianem. Prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanik99 21.09.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 podpowie coś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 22.09.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Czyli masz izolację termiczną garażu wszędzie tylko nie od góry?Czy garaż dalej pozostanie nieogrzewany?Jaka ma być temperatura w środku w zimie? Poza tym taki strop to mały schron.Skoro miałeś problemy konstrukcyjne to pewnie zastosowane rozwiązanie przeliczał konstruktor.W papierach powinna być informacja o dopuszczalnym obciążeniu. Może ciężar dodatkowych warstw jest pomijalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 22.09.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Do wewnątrz, zamiast styropianu możesz użyć pianki poliuretanowej A co to zmieni jeśli można zapytać? Potrafisz określić co będzie lepsze bez odpowiedzi na podstawowe pytania? Standardowo izolację najlepiej wykonać od strony z niższą temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanik99 23.09.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 wogole nie zależy mi na dociepleniu stropu garażu od środka. garaż nie jest ogrzewany i nie będzie. tylko pytam czy jeżeli nie dam papy i styroduru od góry tylko położę płytki na "szlamie" zgodnie z systemem SOPRO lub MAPEI to mi nie bedzie rozsadzało tych płytek, bo mimo wszystko w garazu zawsze jest cieplej jak na zewnatrz i moze wystapic jakies wykraplanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 24.09.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Prędzej będziesz miał problem z rozwojem pleśni na suficie w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanik99 29.09.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 wentylacja garażu przez nieszczelne drzwi - nawiew, przez kratke w scianie pod sufitem - wywiem. Będzie pleśń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.09.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 wentylacja garażu przez nieszczelne drzwi - nawiew, przez kratke w scianie pod sufitem - wywiem. Będzie pleśń? Nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ik_KT 30.09.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Należy wykonać ocieplenie wewnątrz od strony pomieszczenia chłodniejszego wg. poniższego schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebiks89 04.01.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Witam. Mam pytanie odnośnie ocieplenia garażu. Mam dom z garażem w części w bryle domu części poza. Ścianę zewnętrzną garażu zamierzam ocieplić ponieważ w narożniku znajduje się oddzielona kotłownia. Na garażu zamierzam zrobić taras. Teraz pytanie. Jak ocieplić strop garażu by można było położyć chociaż deske na kompozytową. Dodam ze w projekcie nie ma tarasu na garażu. Ale przez środek garażu znajduje się solidny dwuteownik. Proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 06.01.2018 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Taras na budynku to jedna z trudniejszych rzeczy do wykonania dobrze, na lata. Dobry projekt to podstawa! Poszukaj na BDB, kolejność warstw jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts