dirhael 31.07.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam, Na wstępie pozdrawiam wszystkich i proszę o małą poradę.Jestem na etapie pozyskiwania działki, i myśle o wybudowaniu własnego domku.Stąd moje pytanie, ponieważ nie czuje całkowicie tematu, mam bardzo małe doświadczenie związane z budową/remontem.- w jaki sposób pozyskać taką wiedzę potrzebną do zbudowania domu? sam oczywiście nie będę tego robił, myśle o wykonawcy, który wykonałby dom do stanu zamkniętęgo, a teściu jest stolarzem, więc późniejsze etapy jakoś pójdą. Kupuje od pół roku miesięcznik murator, oraz wydawnictwa murator zbuduj dom - przyznaje, trudne do zrozumienia słownictwo, i ogólnie troszke się wgryzam, jednak to za mało.Czytam też poradnik o etapach formalno prawnych budowy domu. Oczywiście rozumiem, iż jeżeli chcę zdobyć wiedzę, to wystarczy przeczytać to forum, ale jest tutaj zatrzęsienie postów, a czasu na czytanie nie tak dużo - 1 h dziennie. i teraz: Może jest jakieś kompendium (wersja elektroniczna czy papierowa), gdzie napisane jest po kolei etapy foralno-prawne, jakie etapy budowy po kolei podejmować, ile czasu pomiędzy etapami odczekać - w jednym miejscu. Rozumiem, że murator będzie dawkami przekazywał nam tą wiedzę, a ja pragnę w jak najszybszy i łatwy sposób przyswoić sobie tą wiedzę. Czytać forum ? tu jest duuużo wiedzy, ale też i chyba mały chaos - jak ktoś ma wiedzę, to tu dostanie odpowiedź, ale jeżeli nie ma się zielonego pojęcia o tym, to jest to chyba jeszcze za trudne dla mnie. Bardzo proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dirhael 02.08.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 po cichu liczę jednak, że ktoś mi odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts