dendrytus 09.08.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Wystarczy wpisać w google "czujka adresowalna" i dowiemy się, że wiele czujników czy to BOSCH czy podobnych wymienia dane z centralą, a zasięg wynosi 1200m czyli RS485. I co dostajemy w zamian, poza wyższą ceną? I jaki jest sens stosowania czujek adresowalnych, skoro instalacja jest w układzie gwiazdy. I chętnie się dowiem, kto produkuje adresowalne kontaktrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 16.08.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 po za wyższą ceną możemy mieć możliwość ustawiania czułości z poziomu programowego np %, Dostajemy możliwość ograniczenia ilość przewodu przy rozprowadzaniu okablowania w formie pętli. Oczywiście przy okablowaniu w postaci gwiazdy nie ma najmniejszego sensu stosowanie systemu adresowalnego. W 100% pewien nie jestem ale wyjdaje mi się że risco wypusciło takie kontaktrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 16.08.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 po za wyższą ceną możemy mieć możliwość ustawiania czułości z poziomu programowego np %, Dostajemy możliwość ograniczenia ilość przewodu przy rozprowadzaniu okablowania w formie pętli. Przy adresowalnych stosujemy pętlę? Zmniejszymy ilość kabla o 100m? Oczywiście przy okablowaniu w postaci gwiazdy nie ma najmniejszego sensu stosowanie systemu adresowalnego. A w takim układzie wykonuje się 100% instalacji w domach. W 100% pewien nie jestem ale wyjdaje mi się że risco wypusciło takie kontaktrony Gdybyś sprawdził wiedziałbyś, że w 100% się mylisz. Bardzo dużo tu mówiono o przewodach, może wspomnisz jakie przewody zaleca Risco w swoich systemach, a w szczególności przy czujkach adresowalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts