Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

montaz kontaktronow i rezystorow w oknach

Recommended Posts

Wystarczy wpisać w google "czujka adresowalna" i dowiemy się, że wiele czujników czy to BOSCH czy podobnych wymienia dane z centralą, a zasięg wynosi 1200m czyli RS485.

I co dostajemy w zamian, poza wyższą ceną?

I jaki jest sens stosowania czujek adresowalnych, skoro instalacja jest w układzie gwiazdy.

I chętnie się dowiem, kto produkuje adresowalne kontaktrony.

po za wyższą ceną możemy mieć możliwość ustawiania czułości z poziomu programowego np %, Dostajemy możliwość ograniczenia ilość przewodu przy rozprowadzaniu okablowania w formie pętli.

Oczywiście przy okablowaniu w postaci gwiazdy nie ma najmniejszego sensu stosowanie systemu adresowalnego.

W 100% pewien nie jestem ale wyjdaje mi się że risco wypusciło takie kontaktrony

po za wyższą ceną możemy mieć możliwość ustawiania czułości z poziomu programowego np %, Dostajemy możliwość ograniczenia ilość przewodu przy rozprowadzaniu okablowania w formie pętli.

Przy adresowalnych stosujemy pętlę?

Zmniejszymy ilość kabla o 100m?

Oczywiście przy okablowaniu w postaci gwiazdy nie ma najmniejszego sensu stosowanie systemu adresowalnego.

A w takim układzie wykonuje się 100% instalacji w domach.

W 100% pewien nie jestem ale wyjdaje mi się że risco wypusciło takie kontaktrony

Gdybyś sprawdził wiedziałbyś, że w 100% się mylisz.

Bardzo dużo tu mówiono o przewodach, może wspomnisz jakie przewody zaleca Risco w swoich systemach, a w szczególności przy czujkach adresowalnych.