Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dystrybutorzy Oknoplus w Warszawie - montaż

Recommended Posts

Witam,

Właśnie zdecydowałem się wymienić okna w mieszkaniu na okna z OknoPlusa. Z kilku rozważanych firm ich okna wydają mi się najlepsze pod względem stosunku jakość/cena. Odwiedziłem już także ich salony i teraz stoję przed wyborem której firmie zlecić wymianę. Niestety na forum brak opinii o warszawskich dealerach OknoPlusa i stąd moje pytanie: czy ktoś z forumowiczów korzystał z warszawskich dealerów tej marki i czy ewentualnie mają jakieś zastrzeżenia do montażu (oczywiście jeżeli macie dobre doświadczenia z którymś z dealerów też o tym napiszcie).

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Dzwoniłem i w sumie nie stwierdzili, że nie notują jakiejś podwyższonej liczby reklamacji z żadnego warszawskiego punktu i są to dystrybutorzy z którymi dość długo już współpracują, więc raczej nie powinienem się obawiać żadnego z nich. Pozostaje mi zaufać tej opinii i wybrać ofertę najkorzystniejszą cenowo.

Kupowłam okna do mieszkania od przedstawiciela na ul. Popularnej - okna + montaż. Montaż ok, bez żadnych nieszczelności, szybko i sprawnie. Okna montowane 2 lata temu. Kupowłam też do domu, ale bez montażu. Wycene robiłam w dwóch punktach Oknoplusa - na Popularnej maiałm lepszą ofertę.

• 7 months później...
  • 1 year później...
U mnie byly wstawiane do domu w stanie surowym ze 2 lata temu.Jakie by okna cudowne nie byly i tak wszystko zalezy od montazu,Teraz juz w srodku praktycznie wykanczam i zauwazylem,że wieje od spodu. Z tego co sie dowiedzilem,okna w transporcie sa ustawione na takich plastikowych klockach albo listwie,a potem przy montazu zamiast to usunac,oni montuja razem z tym plastikiem,a potem przemarzanie jak nic.

Witam

U mnie byly wstawiane do domu w stanie surowym ze 2 lata temu.Jakie by okna cudowne nie byly i tak wszystko zalezy od montazu,Teraz juz w srodku praktycznie wykanczam i zauwazylem,że wieje od spodu. Z tego co sie dowiedzilem,okna w transporcie sa ustawione na takich plastikowych klockach albo listwie,a potem przy montazu zamiast to usunac,oni montuja razem z tym plastikiem,a potem przemarzanie jak nic.

Roztropniej waż słowa skoro nie masz pojęcia o montażu stolarki.

Pod oknem może znajdować się:

- profil transportowy

- listwa podokienna

- profile bazowe

- poszerzenia

a tak naprawdę jedynie listwy transportowe, zazwyczaj słabej jakości i o kiepskiej wytrzymałości należy demontować, pozostałe elementy zostają i ich obecność pod oknem nie ma nic wspólnego ze szczelnością tego połączenia.

Pozdrawiam