Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom wybudowany, powiało nudą:(

jabandushi

Recommended Posts

Wybudowałam dom; w zasadzie większość tematów jest na wykończeniu , a mnie ogarnęła apatia. Spoglądam na budowy sąsiadów i nerwowo przeglądam katalogi domów jednorodzinnych.

Czy ktoś też tak ma? : :(

jabandushi

Ja tak mam.

Moja budowa w trakcie, a ja już myślę obudowie następnego domku "na starość", małego, parterowego.

Wiem, że jeśli tylko finanse pozwolą, to zrealizuję to marzenie.

Gość Ojej
Ja mam inaczej, wybudowałem mały, zgrabny parterowy, 2x taki jak miałem mieszkanie w bloku i teraz widzę że "JEST ZA MAŁY" nie dużo w sumie gdzieś ze 20m2 ale za mały. O budowaniu "nowego większego" narazie nie może być mowy ale "nich żywi nie tracą nadzieii".

Pierwszy dom dla wroga, drugi dla przyjaciela, trzeci dla siebie ...

A ja mam już dość budowania. Wiem, że ten swój dom to wybudowałem dla przysłowiowego wroga. Ale przyjacielowi to mogę służyć najwyżej radą. Sobie już kolejnego domu nie będę budował. Najwyżej na starość kupię sobie coś maleńkiego na Atlantyckim wybrzeżu Portugalii....... :wink:

A ja tak, jak Teska. Trochę w ogródku, ale najchętniej na tarasie, ze szklaneczką czegoś dobrego..... i tak sobie rozmyślam słuchając szczebiotu ptaszków - Boże, jak mi dobrze... 8) Może i można by coś zrobić lepiej, inaczej, mniej lub więcej, ale nawet się nad tym nie zastanawiam. Teraz jest pora, żeby się po prostu tym domem cieszyć. Pewno za jakiś czas i to niedługi mieszkanie tu stanie się zwyczajne, bo człowiek się wyjątowo szybko przyzwyczaja - taka natura :lol: Na razie mam autentyczną satysfakcję z tego, że etap budowy mam za sobą.