owp 31.07.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam, dziś poszedłem pooglądać okna dachowe, które mi zamontowano. Mam kilka wątpliwości... Czy wiatroizolacja powinna być szczelna? Bo u mnie jest zszywkami poprzypinana, ale raczej niechlujnie, są jakieś szpary, rozerwania, z kolei przy bokach jest naprężona - jak będę chciał tam dać ocieplenie to i tak muszę ją przerwać... Nie wiem na co zwrócić uwagę, wydaje się że okna są szczelne - nie leci woda, jak lałem, ale nie trzymają linii krokwi, lecz to chyba wina tych ostatnich, denerwuje mnie, że dwa okna są nie równo pomiędzy krokwiami, a bliżej jednej - przez co trudno będzie ocieplić z boku. Wrażenie jest generalnie takie sobie, ale nie wiem, jak powinny wyglądać modelowo zamontowane okno. Poniżej kilka zdjęć, niestety dość kiepskich, ale może komuś z Was coś się rzuci w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 04.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 tragedia....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 04.08.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A może na tej porwanej foli jest dodatkowy kołnierz , który ratuje sytuację ?. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.08.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 No właśnie być może, ale takie wykonanie świadczy o wykonawcy. Mogę zrozumieć to co jest nad oknem ale nie mogę tego co w dole. W jakim celu pozostawiono tą postrzępioną folię i dlaczego ona była tak postrzępiona i dlaczego jest wywinięta do dołu? Okna mają dość luzu pomiędzy krokwiami więc wystarczyło nieco przesunąć i nie byłoby widać zamka dachówki no chyba, że to okna w zespoleniu poziomym. Pozostaje też pytanie czy docieplone zostały ramy okien? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts