Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Teraz mam do wyboru:TROCAL InnoNova 70.A5 greenline+okuciaRotoNT+szklenie Clima Guard Premium K=1,0(argon)ciepła lub druga oferta profil nie wiadomo jaki...nie napisali wiem tylko że nowość na rynku podobno 6-komorowe+okuciaWink Haus+szklenie1,0 i trzecia firma profil Veka z Podlaskiej fabryki okien i drzwi Witraż

Czy Toruń to taka wiocha (bez urazy), że są tam tylko 3 firmy?

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wojgoc nie do końca tak. Na piętrze mam dwa okna, w tym jedno balkonowe i to rzeczywiście jest antywłamaniowe, a drugie na ścianie i to nie jest antywłamaniowe. A jeśli chodzi o balkonowe to przeczytałem (na oknie jest naklejka), że skrzydło waży 65 kg i tyle trzeba było wnieść po drabinie :) Edytowane przez JurekM

Nie mam czasu na śledzenie całego rynku ale czy chcesz powiedzieć, że ADPOL ogłosił upadłość?

Było coś o tym ostatnio w branżowych mediach. Tu jest trochę info:

http://jot23.blokno.net/?month=8&year=2010

Wygląda że Pozbud przygarnie Adpol i powstanie duży gracz na rynku drewna.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Czy okno jest w jednym skrzydle ? .. chociaż pewnie ma słupek na środku?I czy rogi "uciekają" do góry względem środka?czy do dołu?

I czy dotyczy to skrzydeł? czy ościeżnicy? Gdyby Twoje pytanie było jednoznaczne, to pewnie poznałbyś już odpowiedź....

Okno ma słupek w 1/3 szerokości, skrzydło jest rozwierno-uchylne. Rogi "uciekają" na zewnątrz względem środka - dotyczy to ościeżnicy.

Było coś o tym ostatnio w branżowych mediach. Tu jest trochę info:

http://jot23.blokno.net/?month=8&year=2010

Wygląda że Pozbud przygarnie Adpol i powstanie duży gracz na rynku drewna.

Ty się lepiej trzymaj Januszka - nie kombinuj. Historia pokazuje, że żywot molochów w drewnie jest marny !

Klienci bywają wyjątkowo męczący, architekt wymyśla cuda na wietrze, realnie do wykonania tylko w drewnie, a oni z uporem maniaka chca w PVC i nie potrafią zrozumieć, że pewnych gabarytów w PVC wykonać się nie da. Po prostu nie da. Oczywiście słyszy się tekst standard - "U Pana to problem ale inni problemu nie widzą"

Dla podpowiedzi - okno 1800/2510 w półłuku, oba skrzydła otwierane na dodatek na sztulpie - to zaczyna być chore

czyzby ADPOL padl ???

Ciekawe - kto naprawi, wymieni te felerne okna [chyba 4 duze obiekty].

Moja wina zem te okna ocenial.

A POZBUD tez ma na sumieniu co nieco.

Te molochy to nie maja przyszlosci.

Goran padl, Ferno padlo, Welet ledwo zipie [jak zipie].

Oj bylo tych firm a bylo.

Czeladz, Tarnow, TRAS, Thermoplast - kto tam jeszcze ???

nie płacz Pchełku, nie płacz. Dzięki fuszerkom obaj mamy zajęcie - czyż nie?

Tylko w tym wszystkim najsmutniejsze jest to, że inni nie padają, ci co jeszcze większe fuszerki odwalają. W dużej mierze fakt, że istnieją na rynku bierze się z totalnej ignorancji ich klientów. Temat ciągle powraca jak bumerang - czyż nie? A nie nakaże nikt komuś kto ma do wymiany czy wstawienia okna lekturę FM.

Ostatnio byłem na pomiarach. Klęska, po prostu klęska. Od czego jest projekt? Poziomica? Niwelator? Nawet tak proste narzędzia nie są znane większości wykonawców.

Dziś dzwoniła do mnie pani z prośba o poradę. Okna tarasowe, dość duże i ciężkie, od kilkunastu dni wiszą w powietrzu bo wyciągnęli cegły i kliny i zamierzają wypełnić to sytrodurem. I tak wygląda to nasze budowanie, a facet powiedział jej że tak może być, że styrodur utrzyma okienka, że dzięki temu nic jej nie przemarznie, że będzie git. Poszerzenia? Podpory? Jakieś profile bazowe? A po co? O czym my mówimy Pchełku, powiedz o czym?

witam (nie zdołałam przebrnąć przez cały wątek i nie wiem czy jest nawet sens)

czy ktoś ma jakieś opinie o Gdańskiej Fabryce Okien?

dziś byłam w Oknoplaście - cena mnie przytłoczyła, tym bardziej że nie zawiera parapetów i gadżetów

a jakie parapety proponujecie do mieszkania w bloku z wielkiej płyty?

myślałam o konglomeracie, ale straszenie toto drogie

plastików nie chce bo teraz mam i jest koszmar

Nie znam cen na Pomorzu. Mazowieckie ma ceny inne, w większości niższe, wbrew pozorom. I tak nie jest to cena powalająca bo Madraperla kosztuje już 520 PLN/1mkw. Nie ma stałych cen niezależnych od kamienia z jakiego jest wykonany parapet. Są tez takie których 1mkw kosztuje i 900,- PLN

Chcesz mieć najtaniej - pozostają okna z marketu budowlanego, parapety z płyty wiórowej i montażysta za 5PLM/ 1mb obwodu

Sorki - ale zgryźliwy dalej będę

dla swoich klientów też jesteś taki zgryźliwy? a może obsługujesz tylko Vipów, z pełnymi portfelami

okna nie są tylko dla najbogatszych, ja chce mieć dobre okna w przystępnej cenie i nie chce przepłacać, bo ktoś chce zarobić

może są tu ludzie z Pomorza, Trójmiasta, którzy mieli styczność z Gdańską Fabryką Okien?

... ja chce mieć dobre okna w przystępnej cenie i nie chce przepłacać, bo ktoś chce zarobić

To tak jak z Dosią.

Niestety różnica wychodzi w praniu. :D

Jak na moje oko szukasz złotego środka, ale połowa skali już Cię przeraża.

Możesz mieć ciężko zaspokoić swoje gusta.

Jak nie plastik, pozostaje stare dobre lastriko. ;)